reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
Witajcie moje Kochane:-D

Hello z ranka:-),umnie pogoda na razie dopisuje i robię pranko i sprzatanko, ale nie idzie mi za bardzo, trochę mdli i jakoś tak słabo, jak usiądę to muszę rozpiąć spodnie-już cisną:szok:,ale ogólnie jest ok
Madzio1980-pozdrawiam cieplutko,cieszę się że u Ciebie wszystko w porządku, a co do mojego suwaczka to on oszukuje bo dziś powinien być 6t2d chyba go zmienię(obliczyłam sobie termin na 19.06.2009)

Pozdrawiam wszystkie Staraczki dobrego dzionka dla Wszystkich:-)

Mi też jest ciągle gorąco i też chodzę z rozpiętymi spodniami:zawstydzona/y:. Powiem Ci Gumisiu, że ja nie mam pojęcia jak te wszystkie "kalendarze ciążowe" obliczają termin porodu:nerd:. Nie znam się i tyle. Ale mi termin porodu wypada na 18.06.2009:-D więc, że tak się wyraże idziemy łeb w łeb:tak:. Kiedy miałaś ostanią @? Ja 10 września, a owulkę 25.09 i od tego dnia liczę dzień zapłodnienia:happy:. Też tak mam- kalendarz na BB pokazuje co innego a suwaczki co innego(?)

Dzisiaj mam dyżur w pracy i jakieś nerwy mnie noszą na wszystkich:angry:, porozstawiałabym po kątach i byłby spokój!

Ostatnia edycja:
isabell ja brałam tabsy Cilest 9 lat, odstawiłam i sie nie starliśmy, wpadlismy 5 mies po odstawieniu....a cykle mi od razu wróciły 28-31 dni....
aha Isabell a w którym dniu miałas owu? przypuszczasz może...to ci powiem kiedy powinien wyjsc ci test...jakies 14 dni po owu...u mnie sie sprawdziło!!!! owu 17dc+14 dni..cykl 31 dni...test z 30dc...II...druga słana ale była.....a teraz owu miałam 15dc wiec cylk 29 dni

pixella ja też brałam cilest tylko 9 miesięcy, no z moich obserwacji wynika że 15 dc czyli 29 dc a dziś jest dopiero 24 dc więc jeszcze jest nadzieja :-).

Izabelka Masz rację nie denerwuj sie czasem teścikowi tez nie wychodzi, pozytywne myślenie to jest to:tak:;-)
Pysia510 no tak niema co sie załamywać jak nie ten cykl to nasępny, a staranki są przecież bardzoi przyjemne hehehe :-)

Madzio1980-ja ostatnią @ miałam 12 września,a owulkę (tak bardziej na czuja i według testów owu) to ok.23/24września.
Cieszę się ,że idziemy "łeb w łeb"-razem zawsze rażniej:-);-)

Witam serdecznie :)
w.kropeczko zgadzam się z Toba, że nie warto robić testów przed terminem spodziewanej @
Tikanis dziękujemy za przepis :-)
Madzio śliczny suwaczek!
SmallSong gratuluje dwóch kreseczek iżyczę spokojnych 9 m-c :)
Smutna_ps ja mialam problemy z tarczyca dwa lata temu i dopiero jak przez dłuzszy czas utrzymywal mi sie prawidlowy wyniki tsh zdecydowalam sie na staranka, nadal kontroluje poziom TSH, polceam wizytę u dobrego endokrnologa, pozdrawiam :-)
Romka i Izabellka napewno w przyszlym miesiacu sie uda, trzymam za Was kciuki :-)
Pysiu ciesze, ze znalazlas dobrego gina, jednak dobry lekarz to podstawa! :)
Kluliczku ta zarzucam sieć i wyłapuję Twoje fluidki (tym bardziej, ze na chlopca ;-) )

A ja musze sie pozalic, ze wczoraj zalalo mi mieszkanie, juz nie moge sie doczekac wyprowadzki (mam nadzieje, ze na poczatku przyszlego m-c przeprowadzam sie do domku pod Wrocławiem). Z powodu zalania caly dzien spedze na sprzataniu :/ ale wieczorkiem czekam mnie nagroda w postaciu mojego kochanego :)
Milusiego weekendu! :*

Witajcie Dziewczyny, dawno mnie tu nie było, ale postaniowiłam Was odwiedzić i zobaczyć jak idą starania! No i widzę postępy ;-);-)
Small Song - wielkie gratulacje dla Ciebie! :tak:Życzę Ci spokojnej ciąży i jak najmniej zmartwień!:-)
eve84, kingus - dzieki hehe ale martwic sie chyba nie umiem powstrzymac, przestane chyba dopeiro jak ujrze swoje malenstwo
w.kropeczka- no kropeczko mala ja sie martwie bo mdlosci ostatni raz mialam w pon, dzis piatek i przez te 4 dni mialam ale chwilowki.. ze sie tak wyraze.. nie mam kompletnie apetytu nawet na slodycze ktor euwielbialam,, jak powacham to mnie nie odrzuca ale nie na tyle ze wymiotuje.. bo na szczecie wymioty mnie ominely..
sennosc, zmeczenie, zgaga i zaparcia na przemian ze wzmozona przemiana materii..bol glowy czasami,, na samym poczatku bylo czesciej..ale troche sie martwie ze moje calodniowe mdlosci przeszly w chwilowki.. hmmm mam nadzieje ze to nic zlego.. ale moje mdlosci objawiaja sie teraz wstretem do jedzenia.. hehe byc moze panikuje,, ale kingus miala mdlosci pozniej nie miala i co ??
i stad takie obawy... wystrazylam sie...:baffled::-(

przepraszam ale nie potrafie sie nie marwtic..mowie sobie ze napewno jest ok ale ja zawsze bylam panikara...wiec nie przejmuj sie moim gadaniem... dla ciebie :* :zawstydzona/y:
Tikanis, na kiedy masz termin? Byłaś już na usg?? Coś mi sie widzi że jakoś podobnie szłyśmy... tyle że u mnie jakoś sie rozjechał termin bo miał być dzień matki a coś czuje że zachacze o dzień dziecka ;-)
Kochana, staraj sie odganiać złe myśli bo sie psychicznie wykończysz... Ja po tych kilku tyg meczenmia sie z mysla ze cos jest nie tak czuje sie totalnie wypalona i zmeczona, nie mam na nic sily... Nie można sie tak katować!!! Wiem że to nie łatwe bo czasem też mam takie dni że te myśli wracają :zawstydzona/y:
Najzabawniejsze jest to, że jak nie byłam w ciąży to myślałam że kobieta spodziewająca sie dziecka jest cały czas wesoła i spokojna i tylko głaszcze sie całymi dniami po brzuchu :sorry2:
Dzisiaj mam dyżur w pracy i jakieś nerwy mnie noszą na wszystkich:angry:, porozstawiałabym po kątach i byłby spokój!
Ech, współczuje, ja też dziś zasuwam do pracy :-( Nie chce mi sie jak nie wiem... W ogóle kobiety w ciąży nie powinny pracować w weekend tylko leniuchować!:sorry2:;-)

U mnie poza tym nic nowego, troche sie uspokoiłam chociaż czasem wyczytam coś w necie i nie moge przestać sie martwić...:zawstydzona/y:ale staram sie jakoś uspokoić...Nastepne usg bede miec dopiero w polowie listopada i to strasznie długo :zawstydzona/y: Traz robie badania i czekam aż maluch urośnie.... Objawów w zasadzie nie mam wiec czasem tez sie tym tez zamartwiam...obłęd :baffled:

Pozdrawiam Was dziewczęta ciepło! Witam nowe staraczki i życzę szybkiego zajścia w ciaże :tak::tak::tak: Bede Was czasem podczytywać bo bardzo sie do Was przywiązałam!
Buziaki!:happy2:

Witam serdecznie :)
Romka i Izabellka napewno w przyszlym miesiacu sie uda, trzymam za Was kciuki :-)
A ja musze sie pozalic, ze wczoraj zalalo mi mieszkanie, juz nie moge sie doczekac wyprowadzki (mam nadzieje, ze na poczatku przyszlego m-c przeprowadzam sie do domku pod Wrocławiem). Z powodu zalania caly dzien spedze na sprzataniu :/ ale wieczorkiem czekam mnie nagroda w postaciu mojego kochanego :)
Milusiego weekendu! :*

dzieki za wsparcie,ja tez trzymam kciuki za nas wszystkie..!! zycze OWOCNEGO weekendu!!!!!!! z moich obserwacji wynika ze mam owulke,pierwsze dzialania juz za mna,mozno wierze,ze moze tym razem sie uda,buziaki laseczki!

ech izabell jak owu 15dc to tak jak u mnie :-)...zrób test 28-29dc i napewno cos ci wyjdzie :-) jak ma wyjsć...zmierz rano tempke i jak będzie >37 to testuj...
trzymam kciuki

reklama
dzieki za wsparcie,ja tez trzymam kciuki za nas wszystkie..!! zycze OWOCNEGO weekendu!!!!!!! z moich obserwacji wynika ze mam owulke,pierwsze dzialania juz za mna,mozno wierze,ze moze tym razem sie uda,buziaki laseczki!

Romkatrzymam mocno kciuki za te OWOCNE przytulania:tak:

Dziewczynki, powiem wam że wiesiołek działa :-):-):-) już teraz to widzę :-):-):-) MUSI być w tym miesiącu dobrze:happy::happy::happy:

Do góry