reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
No to jutro rano testuje :-).
I napweno napisze jaki wynik. oby II ale bym była szczęśliwa :-)

Hej.
Jestem tu nowa:) ale juz mi sie podoba. Mam 4 letniego synka i teraz staram sie o drugie dziecko, co w moim przypadku nie jest latwe bo choruje na Gravesa-Basedowa (nadczynnosc tarczycy) i mam bardzo dlugie i raczej nie regularne cykle. Mam tez jednak duzo wiary ze bedzie ok.

Witaj na forum grono staraczek sie powiększy i co za tym idzie FASOLINEK też:-):-):-)

Pixella77 a co to jest ta beta, bo ja zabardzo wtajemniczona nie jestem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Pysiu -betaHCG -to badanie z krwi - na wykrycie hormonu ciążowego - jest dokladniejsze niz zwykly test ciążowy domowy z moczu. W prawidlowej ciąży - na początku - beta silne wzrasta z dnia na dzien i łatwo można okreslic prawidlowy rozwój ciąży. Czesc lekarzy nie uznaje testów z moczu a kieruja wlasnie na bete, mozna go zrobic tez prywatnie w kazdym niemal labolatorium -jest pewniejszy po prostu i szybciej pokaze ciąże niz zwykly tescik.

Gemini -to jak sie nie obawiasz ze za wczesnie to testuj...a kto wie, moze juz cos wyjdzie??? ale nie przeplacaj na testy digital clearblue, serio -zwykly firstresponse powinien wystarczyc...ta sama dokladnosc bo pytalam w bootsie:-)

no i wracaj do zdrowka jak najszybciej, uwazaj na leki...bo nie wiadomo co tam w Tobie siedzi;-)

Ostatnia edycja:
Pysiu -betaHCG -to badanie z krwi - na wykrycie hormonu ciążowego - jest dokladniejsze niz zwykly test ciążowy domowy z moczu. W prawidlowej ciąży - na początku - beta silne wzrasta z dnia na dzien i łatwo można okreslic prawidlowy rozwój ciąży. Czesc lekarzy nie uznaje testów z moczu a kieruja wlasnie na bete, mozna go zrobic tez prywatnie w kazdym niemal labolatorium -jest pewniejszy po prostu i szybciej pokaze ciąże niz zwykly tescik.

Gemini -to jak sie nie obawiasz ze za wczesnie to testuj...a kto wie, moze juz cos wyjdzie??? ale nie przeplacaj na testy digital clearblue, serio -zwykly firstresponse powinien wystarczyc...ta sama dokladnosc bo pytalam w bootsie:-)

Dziękuję Ci kochana kropeczko za wyjasnienie takiej niedoswiadczonej staraczce jak ja, buziaki ;-);-);-)

w.kropeczka- ten test to wykrywa ciaze 6 dni przed spodziewana @, taki w czerwonym opakowaniu-dobrze kojarze??? :sorry2:
gdybym zrobila jutro rano to byloby 3 dni przd @ :tak:
czyli zrobic jutro? bo na serio jestem w kropce kropeczko co i jak mam z tymi lekami robic itd :sorry2:

boje sie , mam jakies przeczucia ze chyba nic z tego. jejciu jak mi sie wszystko zmienia- przed minutka napisalam ze moze zrobic jutro a teraz znow mam watpliwosci.
NA SERIO BOJE SIE.... BOJE SIE ZE SIE TAK STRASZNIE PRZEOGROMNIE ROZCZARUJE ZE NIE BEDZIE NIC .
ZE JEDNAK TA CHOLERA MAC ---> @@@@@ !!!! PRZYLEZIE I PO MOICH NADZIEJACH.

Witajcie Kochanieńkie:happy:
kurcze .... ale siuper sie takie rzeczy czyta :tak: dziekuje!!! :tak::sorry2::zawstydzona/y: od rau lepiej na serduszku ;-)
a ginusiem sie nie denerwuj za bardzo .... my kobitki lubimy sie same nakrecac ;-) trzymam kciuki i czekam na super wiesci :-)

Ależ proszę:-D. Polecam się na przyszłośc:tak:

Madzio1980 jak tam po wizycie, odezwij się do nas...czekamy na dobre wiesci kochana!

Tak mocno trzymam kciuki żeby wszystko było ok u ciebie że aż mnie rączki bolą :tak:

Czekam na wiadomość :tak:

Madzio1980 i Madziulinka - gdzie są nasze dziewczyny co robią dzisiaj betki i badania??? czekamy na wieści!!!

Kochanieńkie moje:happy:. Jestem po pierwszej wizycie u gina:tak:. Narazie klinicznie ciąży nie potwierdził bo to dopiero 3 tydzień od zapłodnienia minoł, ale również nie mówił tak jak ta konowałka we wtorek, że pozytywny test to jeszcze nie ciąża:angry:. Wypytał o wszelkie dolegliwości i narazie "słownie" potwierdził, że dzidzia w drodze:-D. Upławami lekko beżowymi mam się nie martwic, no chyba, że pojawi się w nich krew:baffled:. Dostałam skierowanie na badania i następną wizytę mam za miesiąc i wtedy zrobi mi usg:-). Ale ja taki głupolek jestem, że ciągle nie wierzę i jakoś nie potrafie jeszcze szalec ze szczęścia:sorry2:.

Zielarka witaj! Znalazłaś się w cudownym gronie:tak:

smallsong ja testowałam w niedzielę. W czwartek poprzedzający ten cudny dzień miała przyjśc @, ale nie przylazła więc zrobiłam teścik.

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochanieńkie:happy:

Ależ proszę:-D. Polecam się na przyszłośc:tak:

Kochanieńkie moje:happy:. Jestem po pierwszej wizycie u gina:tak:. Narazie klinicznie ciąży nie potwierdził bo to dopiero 3 tydzień od zapłodnienia minoł, ale również nie mówił tak jak ta konowałka we wtorek, że pozytywny test to jeszcze nie ciąża:angry:. Wypytał o wszelkie dolegliwości i narazie "słownie" potwierdził, że dzidzia w drodze:-D. Upławami lekko beżowymi mam się nie martwic, no chyba, że pojawi się w nich krew:baffled:. Dostałam skierowanie na badania i następną wizytę mam za miesiąc i wtedy zrobi mi usg:-). Ale ja taki głupolek jestem, że ciągle nie wierzę i jakoś nie potrafie jeszcze szalec ze szczęścia:sorry2:.

Zielarka witaj! Znalazłaś się w cudownym gronie:tak:

madzio -wydaje mi sie ze juz twoje samopoczucie lepsze, normalny lekarz i normalna rozmowa to uspokojona przyszla mamusia . nie nagadal glupot, nie nastraszyl tylko tak jak trzeba, prawde powiedzial ze po prostu jest jeszcze za wczesnie na oficjalne potwierdzenie, ale on wierzy ze to ciaza i bedziesz kochana pod dobra opieka.trzymaj sie.i pamietaj ,,gluptasku,, - RADOSC, USMIECH , POZYTYWNE NASTAWIENIE , NIECH FASOLKA OD PIERWSZYCH TYGODNI ZYCIA UCZY SIE OPTYMIZMU :-D:tak::tak::-):-)

reklama
w.kropeczka- ten test to wykrywa ciaze 6 dni przed spodziewana @, taki w czerwonym opakowaniu-dobrze kojarze??? :sorry2:
gdybym zrobila jutro rano to byloby 3 dni przd @ :tak:
czyli zrobic jutro? bo na serio jestem w kropce kropeczko co i jak mam z tymi lekami robic itd :sorry2:
Gemini25 -tak to ten test...no ale z tym 6 dni przed to wiesz sama...roznie bywa...ale to to pudelko-takie niby czerwone czy ciemno rozowe z granatowym na gorze paskiem i pisze na nim rzeczywiscie o tych 6 dniach...ale to sie potwierdza w 62% przypadkow, tak pisze w ulotce chyba.
Teoretycznie slonko powinno sie czekac do daty spodziewanej i testowac jak @ nie przylezie (ja ze wzgledu na antybiotyk jaki mialam zazywac tez zatestowalam przed terminem, alicja chyba tez -pokazały sie II, a 2 dni potem @ nas odwiedzila, byla ciąza chemiczna i .... sie zbyła - smuuutno) ale widzisz small song nie czekala do terminu i ma II , wiec jak sie zastanawiasz nad lekami ktorych w ciazy brac nie wolno, a chcesz je łykać to ja bym na Twoim miejscu jutro zrobila tescik.
Lepiej sprawdzic i zatesowac niz zazyc jakis srodek coby mogl pogorszyc kondycje fasolki.

Madzio1980 -widzisz jak dobrze zes tam poszla i sie uspooila. A ja na twoim miejscu jeszcze w poniedzialek zrobilabym sobie bete i po kilku dniach powtorzyla, zeby zobaczyc jak ladnie rosnie...zanim lekarz potwierdzi oficjalnie...bo miesiac czekania i niepokoju to dluuugo.
Zycze Ci kochana radosci, spokoju i duuuuzo usmiechu! Fasolki to ponoc lubia:-)

Ostatnia edycja:
Do góry