reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

reklama
Hej dziewczynki, a ja strasznego doła złapałam:no::no::no:, siedze i rycze jak bóbr, najpierw ten beznadziejny lekarz potem jak powiedziałm mamie o badanach to mi na to zebym sie nie wygłupiała z badaniami , a na koniec brat stwierdził, że powinnam się wziąsćw końcu do roboty .................................................................
Kurcze przecież ja nic innego nie robie, wszystko jest podpoządkoane pod cykl ,owulacje, staram sie ale co ja mogę poprostu nie wychodzi i tyle...............:-:)-:)-( Czasem juz nie daje rady, napawdę....

Kochana, nie smuć się i nie płacz ... że też te chłopy zawsze coś palną.... ech, ale Pycia510 uśmiechnij się bo jutro na pewno będzie fajniejszy dzień :-)

Hej dziewczynki, a ja strasznego doła złapałam:no::no::no:, siedze i rycze jak bóbr, najpierw ten beznadziejny lekarz potem jak powiedziałm mamie o badanach to mi na to zebym sie nie wygłupiała z badaniami , a na koniec brat stwierdził, że powinnam się wziąsćw końcu do roboty .....
Skarbie nie martw się. Ja tylko robiłam badanie na tokso i zaszczepiłam się przeciwko żółtaczce moja gin stwierdziła, że to wystarczy.
Może odpuść trochę w tym cyklu a może się uda....

Romka Ty też głowa do góry :tak:

Kluliczek dawno Cię u Nas nie było, wpadnij kiedyś na dłużej. Buziaczki ;-)

a ja mam dzis jakis kiepksawy humor, niedojz ze sie poklocilam z mezem,, to jeszcze jakies 3 ogromniaste 3yfy wyskoczyly mi po prawej stronie i wygladam ochydnie..:// jutro za to biore wolne musze sie wkoncu wyspac..chociaz z tego sie ciesze..

Olicia -no nie zawsze w rodzince da się poukładać wszystko tak, żeby każdemu pasowało. Jak mówią "jeszcze sie taki nie uroodził, co by wszystkim dogodził" -i chyba coś w tym jest ;-)
Ale Słonko-ja bym się tu zgadzała z opinią Pixelli i Pysi - i na Twoim miejscu nie zwlekałabym ze starankami. Nie masz pewności że za pierwszym podejściem się uda, trzeba patrzeć na to realnie -może być różnie - a jeśli Ci sie od razu poszczęści (czego Ci kochanie bardzo życzę) to z porodem też bywa różnie...40 tydzien ciaży nie jest gwarancją...zdarza się przed ale i po:-)
Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co w sumie dla Ciebie jest ważniejsze? Jeśli chodzi natomiast o alkohol...to ja akurat jestem przeciwniczką picia zarówno w ciąży jak tuż przed...zresztą dla mnie alkohol mogłby wogóle nie istnieć, co nie znaczy, że nigdy nie delektuję sie czymś dobrym... ale może dlatego trudno mi zrozumieć takie dylematy jak problem w tym że wesele miałoby byc bez alkoholu...Mi sie wydaje, że jak się chcesz dobrze bawić to napewno będziesz -i pewnie jeszcze lepiej będąc w ciąży z nowymi nadziejami na maluszka niż po wypiciu kilku głebszych-czyż nie?

Dzięki dziewczyny za rady, przespałam się z tym problemem i jednak poczekam jeszcze miesiąc ze starankami.

Wyobraźcie sobie, że macie ślub własnego, kochanego brata, a tu wypada termin porodu i co?
Mi by było strasznie przykro, że nie mogę być z nim w tym dniu....Naprawdę, wiem, że bym się popłakała.
A tak.. miesiąc odczekania ze starankami to nie tak wiele. Pocieszam się bo tak bardzo chciałam niebawem testować :-)

Cóż wygląda na to, że nie jestem mamą majową bo nie wyszło, teraz lipcową nie będę bo ślub brata, ale już sierpniową mam nadzieję, że będę na bank !!!

Pozdrawiam Was dziewczyny!!!

a ja mam dzis jakis kiepksawy humor, niedojz ze sie poklocilam z mezem,, to jeszcze jakies 3 ogromniaste 3yfy wyskoczyly mi po prawej stronie i wygladam ochydnie..:// jutro za to biore wolne musze sie wkoncu wyspac..chociaz z tego sie ciesze..

Tikanis nie martw się, ja się codziennie rano jak jedziemy do pracy z mężem się kłócę, bo dopioero co zrobiłam prawko i narazie jeżdzę tylko z mężem. On nie ma cierpliwości do moich "umiejętności" a ja do jego biadolenia :)

Witajcie dziewczynki kochane :)
hej dziewczyny!
Ale mam dzisiaj zły dzień :crazy:...w nocy jakoś spać nie mogłam, jak już zansęłam to miałam jakieś pokręcone sny i wstałam lewą nogą...taka "czarna środa" od rana. Ale bb jak zwykle podnosi na duchu, więc prześledziłam co naprodukowałyście i oto:

Eve84 -z tego co piszesz to wnioskować mozna że Twój M juz gotowy na dzidziusia;-) :-) wspaniałe wieści zatem, więc Ty kochana zbieraj siły na styczniowe staranka!
:-D oj chiba tak wczoraj go zapytalam czyżby odczuwal juz instynkt tatusiowy a on powiedzial ze chyba juz tak :-D:-D:-D a mi teraz jest ciezko uwierzyc w to co uslyszalam!!! :sorry2: i zaczelismy sie sprzeczac ;-)kiedy zaczac starania bo on sie uparl zeby malenstwo nie urodzilo sie w miesiacach zimowych :confused: i nagle wypalil ze to on juz woli JUZ zaczac to by sie urodzilo w wakacje :szok: wiadomo ze teraz to nie zaczniemy bo ja chce badania porobic itp ale cos mi sie wydaje ze ten styczen to faktycznie staje sie realny! :-D:-D:-D:-D:-D:-D ale sie ciecze :-)
mi moja psina juz 2 noc z rzedu zafudowala nie przespana bo o 2 w nocy zachciewa sie spacerkow!!!! wrrr.....

Witam dziewczyny ;)
Czytając wasze posty nabawiłam sie odrobiny optymizmu.
Moje objawy to: brak miesiączki, brak apetytu, temp 37,2 i dziwny ścisk w dole brzucha... nie licząc koszmarnego bólu pleców :/
Idę jutro na badanie beta... może mnie wreszcie dopadło ;)
Jak myślicie są jakieś szanse??
jasne ze sa szanse!!! i w dodatku z 18 dniowym opoznieniem @ dawaj te wyniki betki szybko bom ciekawa!!!! :-D
Ja jestem przekonana, że wielkie!
Ja też czekam, choć jeszcze kilka dni do miesiczki, ale za to:
- temperatura w górę pnie się dzielnie
- jajnik, ten z którego była owulacja, kłuje i ćmi na przemian
- w pachwinie ciągnie - to ponoć mamcica
- plecki mnie bolą, zwłaszcza w nocy i rano
przebieram już nóżkami.
Jak myślisz? Jest jakaś szansa?!?!? hihihi ;-)
zaciskam kciuki zeby @ nie przylazla!!!!! ;-) piekne te objawy masz!

Hej dziewczynki, a ja strasznego doła złapałam:no::no::no:, siedze i rycze jak bóbr, najpierw ten beznadziejny lekarz potem jak powiedziałm mamie o badanach to mi na to zebym sie nie wygłupiała z badaniami , a na koniec brat stwierdził, że powinnam się wziąsćw końcu do roboty .................................................................
Kurcze przecież ja nic innego nie robie, wszystko jest podpoządkoane pod cykl ,owulacje, staram sie ale co ja mogę poprostu nie wychodzi i tyle...............:-:)-:)-( Czasem juz nie daje rady, napawdę....
nie smutaj sie slonko!!!!:sorry2: bedzie dobrze! a co do badanek ja tez chce zrobic wszystkie skoro mamy taka mozliwosc zaplanowania wszystkiego to czemu nie dopiac na ostatni guzik :sorry2:ciekawa jestem tylko jaki koszt moze byc badan typu cytomegalia i tokso??

Kochanie kobietki w ciazy wygladaja slicznie a nie ochydnie:angry: co to sa 3 syfki udawaj ze ich nie ma olej wszystkie zmartwienia i mysl tylko o jutrzejszym wylegiwaniu sie do 12ej w łużeczku :-D
dziewczynki mam pytanko czy ktoras z was ma alergie na pyłki itp. ?? i jak rozwiazala ten problem w z wiązku z planowana ciaza bo tych lekow przeciwalergicznych nie mozna brac w ciazy i podczas karmienia ...

Ostatnia edycja:
Witam :-)
ech ale dużo napisałyście....

Olcia :-) najważniejsze byś ty była ze sowjej decyzji zadowolona....

Madziulinkaaa trzymam kciuki..

Pysia...wiadomo jak to jest, łatwo sie mówi trudniej sie robi....o mnie rodzice tez sie kilka dobrych cykli starali....i jakos im wyjsć nie chciałam....ale jak widzicie jednak jestem :-)

tikanis...buziaki nie zmutaskuj się:-) syfki raz dwa znikną....

kingus a co u ciebie?

reklama
witajcie :-)
u mnie 18 pazd bylby 28 dzien cyklu. a 21 pazd- 31 dc. zazwyczaj mam 31-dniowe, tylko ten ostatni tak wyskoczyl z nie nacka po 28 dniach.
wiec czekam jeszcze 6 dni do testowania.
kto ma jeszcze jakac wazna date w tej okolicy?-bedzie nam razniej czekac !
:-D:tak:;-)

Ja testuje miedzy niedziela a poniedziałkiem jak @ nie przylezie ale chyba wstrzymam się do poniedziałku :-);-)Wiec mamy podobne terminy testowania :-), ale ty chyba będziesz pierwsza

Do góry