reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

Dziewczynki, a moze wybrac sie po porade do ginka tylko jakiegos dobrego juz sama nie wiem to bedzie 4 miesiac staranek, Poradzcie proszę:zawstydzona/y:

3 miesiące to naprawdę niedużo. rozsądny lekarz powie, żebyś się nie przejmowała i próbowała. Myślę, że nie ma nic gorszego jak po 2-3 próbach już badać na wszytkie strony i stersować pacjentkę, że jest ciężko chora, albo niepłodna labo bóg wie co...
Ja wiem, ze to przykre, tez czekam na te moją upragnioną ciążę, to 6 cykl starań...więc wiem jak to jest...

A jeszcze chciałam zapytac czy jak robiłyscie badania na rózyczke, zółtaczke toksoplazmoze czy nawet krew to miałyscie skieowania od ginka czy rodzinnego? Bo nie wiem do kogo uderzac,:zawstydzona/y:;-)

Ginekolog powiedziała mi, że nie może dać skierownia na te badania, ponieważ polska służba zdrowia nie przewiduje badań dla pacjentek planujących ciążę, tylko dla już zaciążonych. Poradziła mi, że może lekarz ogólny mi wypisze, jak ładnie poproszę :) Spróbuj.

Small Song dzieki za miłe wspierajace słowa, Ty to mnie zawsze podniesiesz na duchu:tak::happy:
Wogole dzięki dziewczynki, nie wiem co bym bez was zrobiła.
Juz sobie popłakałam juz mi ulzyło a teraz znów odzyskuje nadzieję dzięki WAM.
Chyba sie juz uzalezniam od Waszych ciepłych słów fluidków i wsparcia, bo bez tegoo ani rusz

W kupie raźniej :tak:

reklama
Dziewczynki, a moze wybrac sie po porade do ginka tylko jakiegos dobrego juz sama nie wiem to bedzie 4 miesiac staranek, Poradzcie proszę:zawstydzona/y:

A jeszcze chciałam zapytac czy jak robiłyscie badania na rózyczke, zółtaczke toksoplazmoze czy nawet krew to miałyscie skieowania od ginka czy rodzinnego? Bo nie wiem do kogo uderzac,:zawstydzona/y:;-)

Small Song dzieki za miłe wspierajace słowa, Ty to mnie zawsze podniesiesz na duchu:tak::happy:
Wogole dzięki dziewczynki, nie wiem co bym bez was zrobiła.
Juz sobie popłakałam juz mi ulzyło a teraz znów odzyskuje nadzieję dzięki WAM.
Chyba sie juz uzalezniam od Waszych ciepłych słów fluidków i wsparcia, bo bez tegoo ani rusz

3 miesiące to naprawdę niedużo. rozsądny lekarz powie, żebyś się nie przejmowała i próbowała. Myślę, że nie ma nic gorszego jak po 2-3 próbach już badać na wszytkie strony i stersować pacjentkę, że jest ciężko chora, albo niepłodna labo bóg wie co...
Ja wiem, ze to przykre, tez czekam na te moją upragnioną ciążę, to 6 cykl starań...więc wiem jak to jest...

Ginekolog powiedziała mi, że nie może dać skierownia na te badania, ponieważ polska służba zdrowia nie przewiduje badań dla pacjentek planujących ciążę, tylko dla już zaciążonych. Poradziła mi, że może lekarz ogólny mi wypisze, jak ładnie poproszę :) Spróbuj.

Ptysia daj sobie jeszzce kilka cykli....wiem, ze ciężko sie czeka...ale ja czekam już od maja na swoje maleństwo...i wiem, ze niedługo mi sie uda....tzeba być dobrej mysli

a co do badanek to idx do lekarza pierwszego kontaktu albo do gina..tylko zadaj sobie pytanie, czy jeśli ci wyjdzie że nie masz przeciwciał na rózyczke to bedziesz sie chciała zaszczepić?...po sczepionce trzeba odczekac 2 pełne cykle.... więc jeśli nie chcesz czekac nie ma po co robić....

a toxo to pierwsze badanie kobiety w ciazy.....

Witajcie Laseczki!!!

Co u mnie? wczoraj przylazła @, o 2 dni za wczesnie, ale to dobrze, bo staranka wcześniej zacznę he he:-)

Butterfly- jestem, jestem, dziękuję, że o mnie pamietasz... wczoraj mnie nie było, bo spędzilismy cały dzień ze znajomymi i naszymi dziećmi... było super...

Lilu19 cieszę się, że z bratem lepiej, każdego dnia bedzie co raz lepiej...

Tikanis- fajnie, że u Ciebie wsio oki mamuśka

Pixella- biedaku Ty, wygrzej te plecki porządnie, coby miec siłę na nastepne przytulanki albo lepiej... na dźwiganie dzidziusia, bo kto wie co bedzie za kilka dni?

Eve84- moja Luna kończy niedługo 3 lata, była juz mamusia i nadal jest wariatka, labki chyba juz tak mają, a ile ma Twoj Tofik?

Soniusia, Patt23- GRATULACJE!!!

MaMałgosia- witaj

Madzio- przytulam Cie kochana, nie denerwuj się, bo to jeszcze gorzej, spokojnie wszystko będzie ok...

Katarzynak- super wieści...

Pysia- głowa do góry, ja zaczełam własnie 5 cykl... ale jeśli ma Cię to uspokoic to warto iśc do lekarza i pogadać, ja dzięki temu, że poszłam to dowiedziałm się, że chodziła 3 m-ce z zapaleniem (bezobjawowym), przez co mogłam nie zachodzić w ciążę

Kiedys juz pisalam ze castagnus moze przedluzyc cykle, niestety.....
a czy wiesiołek tez może przedłuzyć cykl?

Moje statystyki (może się przydadza komuś kto sie stara:
ostatnio jak zaszłam w ciąże to trafiliśmy w owu ale to było jakieś 8 h po pozytywnym teście..... z godzinę po przytulankach miałam takie bóle, że szok (pewnie pecherzyk pękł)..w tym cyklu tez jakos tak wyszło, bóle na owu 12h po pozytywnym teście miałam....w następnym cyklu zrobie testy owu i pomolestuje mężucia zaraz po pozytywnym teście (o ile mi wyjdzie) i zobaczymy.....:-)...

Chciałabym zastosowac testy owulacyjne tylko powiedz jak to działa i gdzie sie najlepeij w nie zaopatrzyć, bo ze sa skuteczne to juz wyczytałam:biggrin2:. Z góry dziekuje za poradę:tak:;-)

hejka elisabeth...jej to ilu dniowy cykl miałaś?...ja juz tez bym chciała być w kolejnym cyklu, wygrzewam się w domu, małej nie podnoszę wcale....
ale dzis mi zrobiła niespodziankę, zjadła sama łyżeczka pół słoiczka jabłek ...drugie poł jej dałam (to nieźle jak na dziecko 1,5 roku)...zrobiła kupke na nocniczku jak ja wysadziłam po spacerku (sama biegła na nocniczek, starała się zdjąć rajstopki i odpiać sobie body), a potem grzecznie zjadła talerz rosołku z kluseczkami (pierwszy raz w zyciu więcej niż 3 łyżki!!!!).....wiecie co, jak ona taka kochana to az to czekanie na @ nie jest takie koszmarne, i te moje wszystkie bolączki też.....

Przepraszam, ze ja tak Was zarzucam tymi pytaniami ale Elisabeth napisała ze miała bezobjawowe zapalenie, wiesz co ja mam problem z nadxerką niewielka ale jednak jest, tylko ten mój gin powiedział, ze nie ma przeszkód zebym zaszła w ciaze, nadzerka tu nie ma wpływu , Al moze właśnie ma wpływ .....................

pysia, testy owu najlepsze niestety to te droższe z apteki....25 zł srednio za 5 szt....(sa czulsze niż te z allegro) robisz w zalezności od długości cyklu...jak masz 28 dni to gdzieś od 12 dc robisz...jak ci wyjda II tego samego kolorku to w ciagu 12-48 h bedzie owu i tyle :-)....oczywiście jak bierzesz jakieś leki albo masz PCO to testy moga ci błędnie pozytywne wyjść....
reszte wyczytasz w istrukcji....

Pixella gratulacje dla córeczki... ja tez cieszę się z najmnijeszych osiągnieć mojego Kuby... ilu dniowy miałam cykl? hm? no własnie... normalnie mam 25. dniowe, teraz dostałam @ 24. dnia ale po południu, więc wychodzi na to, że ten cykl był 23. dniowy...

Pysia kurcze ja się na tym nie znam, nie chce Cię w błąd wprowadzać... niby kobiety z nadżerka zachodzą w ciążę i chyba leczy się ja dopiero po porodzie, ale jesli ja wiedziałabym, że mam nadżerkę to chyba starałabym się cos z nią zrobić...

reklama
Dziękuję Kochane za ciepłe słowa:tak: jesteście prze prze przewspaniałe:-D. Wyszłam wcześniej z pracy bo z tych nerwów nie mogłam wysiedziec:wściekła/y:. Zadzwoniłam do innego gina i powiedział, że mam się uspokoic, wziąśc nospe i spróbowac odpoczą, ale jakby coś się jutro działo to moge przyjechac jutro do jego gabinetu, bo jutro przyjmuje prywatnie, a tym czasem zarejstrował mnie już na przyszły wtorek do swojego gabinetu w centrum medycznym na kasę chorych:happy:. Troszkę się uspokoiłam i idę poleżec a do tamtej konowałki raczej nie pójdę za dwa tygodnie:no:.

Katarzynkak wspaniałe wieści nam przyniosłaś:-D.

Pysia, Elizabeth, Kinguś, Lilu i wszystkie kochane staraczki trzymam kciuki za następny cykl:-D

P.S. ciągle mnie nerwy trzymają na tą wstrętną lekarkę:wściekła/y:

Acha któraś z Was pytała od kogo dostałam skierowanie na badania krwi przed starankami, otóż najpierw zapytałam ginki jakie powinnam zrobic i kiedy, a później jak już miałam rozpocząc starania to poszłam do rodzinnego i on mi dał skierowanie na te wszystkie badanie z tym, że częśc z nich była niestety odpłatna.

Ostatnia edycja:
Do góry