reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
Ojjj dziekuje kochana jestes :zawstydzona/y:
To jak kupisz, podam Ci moj adres a ty wystarczy ze wyslesz zwyklym listem w bombelkowej kopercie, koszt ok 9 zl. A ja Ci podesle pieniazke wester union :tak:
Nie ma sprawy
Tylko które zioła chcesz?
Bo ja kupuję te:
Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, pobudzająca pracę jajników
lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr

Może chcesz inne? To się zastanów i napisz ;-)

jestescie pewne dziewczyny,że ten skład ziółek nie zaszkodzi zwłaszcza ten dziurawiec?:confused:

przejrzałam na forach opinie dziewczyn które stosowały kurację ziołowe i musze przyznać , że bardzo optymistycznie to wygląda, a z tym zaszkodzeniem to pewnie jak w przypadku castagnusa niby nie można brać w ciąży ale lekarze mówią że nie zaszkodzi jak się będzie brało tydzień, czy dwa dopuki się nie zoriętuje że jest się w ciąży

Mieszanka ziołowa na pierwszą fazę cyklu (składniki zawierające związki pobudzające organy odpowiedzialne za owu oraz zawierające roślinne estrogeny):
liście maliny,
rozmaryn,
kwiaty bzu czarnego,
szałwia,
bylica pospolita

po 40g (można też dodać koniczynę łąkową) po 40g. Do tego wiesiołek (?)

Mieszanka ziołowa na drugą fazę cyklu (wzmacniające prod. progesteronu):

przywrotnik,
pokrzywa,
krwawnik

po 40g. łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie (można na zapas w termosie)".
do tego link:
http://forum.gazeta.pl/forum/72 ,2.html?f=19585&w=18806180&v=2&s=0
Ciekawe sa tez te mieszanki :tak: a glownie chodzi mi o mieszanke na I faze cyklu

Nie ma sprawy
Tylko które zioła chcesz?
Bo ja kupuję te:
Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, pobudzająca pracę jajników
lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr

Może chcesz inne? To się zastanów i napisz ;-)

to ja tez te poprosze :tak:

Bry!!!
Ło matko:szok:Laski wyluzujcie proszę... 10 stron od wczoraj wieczorem... ale przeczytałam wszystko...

Co do wczorajszej dyskusji Fionki, tikanis i ell na temat wady wzroku, to ciąża a w zasadzie poród może pogorszyć wadę. Słyszałyście na pewno o tej sprawie gdzie kobitka z dużą wada wzroku zaszła w ciążę i chciał ją usunąć, bo zagrażała jej zdrowiu (utracie wzroku) ale lekarz się nie zgodził, kobieta urodziła dziecko i straciła wzrok, (sprawę w sądzie wygrała, tak na marginesie), Ja tez mam "-" i ani mi się nie pogorszył wzrok ani nie polepszył... a jeszcze jedno jak ktos ma dużą wadę to to jest wskazanie do cesarki (nie zawsze oczywiście)

Romka, Gumisia witajcie

Veritaserum i cio? Małpiszon przylazł?

Pixella- a może Ty rozprujesz ten worek z fasolkami?

Mam pytanko_ co do tych przytulanek... to nie mogę robić tego codziennie?

Mam do Was pytanko. Co nam wolno a co nie ;-)
Leila wiadomo, że lepiej nie kusić losu, ale ja w pierwszej ciąży na początku (jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży), wypiłam piwko i nawet na solarium byłam:baffled:... stracha miałam niezłego... na szczęście dzidzius urodził się zdrowy...

Dziś ufarbuje sobie włoski bo w ciąży nie chciałam,
Kinguś są farby na naturalnych składnikach, firmy Venita...
Coś gdzieś kiedyś czytałam o cynamonie żeby go włączyć do diety(dodawać do herbaty chyba) ale nie wiem czy to prawda. Ale tak średnio lubię cynamon ale może zacznę jeść, na pewno nie zaszkodzi.
Kingus czyli nie pozostaje Ci nic innego jak piec szarlotki z cynamonem... mniam... pycha... tylko, że d*** wtedy rośnie:-D:-D:-D

Pozdrawiam

reklama
Do góry