reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

dzięki Fionka-zrobilam sobie spore nadzieje, stad te nerwy...oby bylo ok-jutro rano powtorze test-tak na wszeki wypadek, moze moja blada kreska sie umocni...Pozdrawiam!

reklama
Kurczę ja też miałam takie plamienia, ale nie tylko w dzień @. Trwało to chyba 3-4dni. Może i ja nie mam owulacji? Napisz mi proszę jak to wyglądało u Ciebie? Czy tylko przez jeden dzień były plamienia?
Oczywiście trzymam kciuki z leczenie i pojawienie się Dzidziusia!

Wtaj Kochana. Przepraszam ze tak pozno..ale juz odpisuje. Otoz te moje plamienia byly koloru brazowego, wygladaly jak zaczynajacy sie okres i trwaly ok 2-3 dni.
Powiedzialam o tym swojemu lekarzowi a on po "dowcipnym";-) usg powiedzial ze moja pochwa nie obrosa parawie wogole w endometrium i dlatego nie bylo @ tylko plamienia, a w nastepnym miesiacu @ tez nie dostalam.dopiero po wywolaniu. Tylko kurcze nie pamietam tak do konca dlaczego powiedzial mi ze moje cykle byly bezowu. Ale jestem pewna ze tak stwierdzil. Hmmm wizyta byla na pocz wrzesnia a ja juz prawie nic nie pamietam. Mam paniec jak zlota rybka:-)

aple ja jestem po zabiegu łyzeczkowania (usunięcia nieprawidłowej ciaży)...zabieg ten polegał na oczyszeniu macicy z ciaży + sluzowki (endometrium) by nie doszło do zakażenia, oczywiście pierwszy cykl po zabiegu bezowulacyjnym @ była tylko 3 dni i to raczej plamienia nie krwawienia, sluzówka nie narosła jak nie było owulacji...w poprzednim cyklu byłam na usg w 12dniu i miałam na bank owu bo widzialam pecherzyki...i endometrium miałam już 8mm i mam naprawdę "spoko" @....pani doktor sie chyba nie myli....nie ma jajeczkowania, nie ma endometrium i skapa @

Kochana, ja tez miałam cykle bezowulacyjne... lekarka stwierdziła że to mogło być przez stres... i w sumie faktycznie wtedy miałam okres silnych stersów... pewnie u Ciebie tez mogło tak być... Robiłam badanie na poziom prolaktyny i wyszedł mi zbyt wysoki:szok: mimo to niedługo po tym udalo mi sie zajsc w ciaze...
Ginekolog poleciła mi mierzyc temp albo uzywac testow owulacyjnych aby zorientowac sie czy owulacja jest... Mi testy bardzo pomogly chociaz czesto wynik faktycznie byl niejednoznaczny :baffled::confused: Innym wyjsciem jest monitorowanie cyklu...
Zyczę powodzenia w staraniach, mam nadzieje ze szybko sie uda :tak:

Kurcze ciesze sie ze dzis jest w koncu ładna pogoda :-) Az chcialo by sie wyjsc na spacer! Humor troche mam lepszy, czekam na sobote i modle sie aby bylo cos widac na usg...
Pozdrawiam Was cieplutko!

:-):-):-)

Trzymam kciuki za twoje usg!!!!!Bedzie dobrze, nie martw sie!!! Bo w koncu nie mozesz sie marwyc i denerwowac..co nie??:-):-):-):-):-):-)
Masz racje z tymi straesami, ....troche ich bylo:baffled: Prawko, wesele....
No ale w koncu od 11 wrzesnia zaczelam cykl na nowo. Od 19 zaczelam robic testy owu blueclear paskowe i tak do 23 wrzesnia nic(kurcze mialam problemy zz odczytaniem wyniku:wściekła/y:)wiec zakupilam digital. Zrobilam juz 2. Przedwczoraj i wczoraj coprawda wyszly mi puste kolka ale jak porownalam paski za srodka to testowa wczorajsza linia jest wyrazniejsza od tej z przed 2 dni:-D. Mezus sie regeneruje;-) Wiec trzymajcie za mnie kciuki;-)
Buziolle dla wszystkich!!!!!!

aple ja jestem po zabiegu łyzeczkowania (usunięcia nieprawidłowej ciaży)...zabieg ten polegał na oczyszeniu macicy z ciaży + sluzowki (endometrium) by nie doszło do zakażenia, oczywiście pierwszy cykl po zabiegu bezowulacyjnym @ była tylko 3 dni i to raczej plamienia nie krwawienia, sluzówka nie narosła jak nie było owulacji...w poprzednim cyklu byłam na usg w 12dniu i miałam na bank owu bo widzialam pecherzyki...i endometrium miałam już 8mm i mam naprawdę "spoko" @....pani doktor sie chyba nie myli....nie ma jajeczkowania, nie ma endometrium i skapa @

Przykro mi z powodu tej ciazy:-(Przytulam..
Z tego co pamietam to w trakcie usg(1 wrzesnia byla wizyta a wesele 6) lekarz powiedzial ze widzi u mnie na jajnikach pechezyki a najwiekszy mial 16mm wtedy ja zapytalam czy jak w noc poslubna sie postaramy czy to zmozliwe ze cos z tego bedzie, a on na to ze nie i dal mi tabletki na wywolanie. To endomertium bylo za male :no:
Wiecie co ja juz sie w tym wszyskim pogubilam:sorry2:
To od czego co jest zalezne ovu od.....endometrium od...miesiaczka od....?

Az mi glupio ze taka zielona jestem:wściekła/y:

i ja sie witam :-)
gratki dla nowozafasolkowanych ,:tak:
pozostalym pomyslnych rozwiazan zycze:tak:
ogolnie nam wszystkim duzo :-D

ja wpadlam w wir pracy, i jest mi z tym dobrze....(praca nie naj ambitniejsza na swiecie ale jest, przez pol dnia nie mysle za duzo o ---> :-(, a wieczorkiem jemy z mezem kolacyjke i snujemy plany na przyszlosc tak wiec...
za jakis czas pakujemy walizy i fruuu do domku....
trza wykanczac nasze nowe gniazdko i w koncu starac sie o pisklatko zeby nie bylo tam pusto i za cicho ;-):-):tak:

reklama
Jestem już jestem :zawstydzona/y:

Uffffffff, wreszcie przebrnęłam przez Wasze posty, matko ile Wy piszecie :szok::-D

Przepraszam za tak długą nieobecność :zawstydzona/y: najpierw był urlop, potem choroba, potem problemy z adaptacją przedszkolną Darii, które trwają do dziś :-(

Co do maleństwa to wszystko jest ok, na usg byłam w sobotę, dzidzia miała 51 mm, łapała się za nosek, za uszko - sliczności moje :-), wyniki (kość nosowa, przezierność karkowa) w normie :-)

no jesteś nareszcie :tak::tak: już się stęskniłam hehe :-D fajnie że z dzidzią wszystko ok :tak: i nie znikaj już na tak długo :tak: pozdrawiam :-):-)

Do góry