reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

Oj strasznie ciężko uwierzyć:-) Tym ciężej, ze Ukochany nie dowierza. Myślę, ze uwierzy jak zobaczy wynik usg.
Jak liczyłam, to powinnam gdzieś w Dzień Matki mieć termin porodu, fajnie by było:-)
A właśnie usg w 6 tygodniu będzie dopochwowe, czy już normalne? I dadzą mi jakiś wydruk dzidziusia, bym mogła się pochwalić rodzince? Nie wiem jak to wszystko wyglada, a chcę się dobrze przygotować. O co wypytują itp.? Powiedzcie? :happy:
Mój mąż dopiero uwiezyl po wyniku bety! Po tescie w ogole sie nie cieszyl tylko ciagle mi mowil zeby poczekac na wyniki badania krwi...;-)
Mi w kalkulatorze na babyboom wyszedł tez 26 maja :laugh2:
ja ide do lekarza 23 września wiec dam znac jak to wydlada... fakt ze to wczesnie ale chyba do pazdziernika bym nie wytrzymala... pewnie teraz nie zrobi mi jeszcze usg..:sorry2: no ale moze chociaz potwierdzi "oficjalnie" ciaze...
Kiedy mowisz rodzinie??
A Wy dziewczyny myslicie ze kiedy powiedziec? Moj maz to juz prawie sie wygadal mamie... kazalam mu poczekac chociaz do wizyty u lekarza... no ale mamie tez bym chciala juz powiedziec... na razie sekret zdradzilam trzem przyjaciółkom :sorry2:

reklama
Kurcze, jak ja zazdroszcze co niektorym z Was..... Dzis jest moj 29dc wiec pojutrze zobaczymy czy @ przyjdzie.... Chociaz z drugiej strony ostatnio nie mialam zbyt regularnych cykli...:dry: Dzis czuje sie dobrze, wczoraj czulam sie polamana i przeziebiona a dzis nic :confused: ZERO.... Nie mam tez zadnych bolow podbrzusza ani jajnikow.... Byc moze to bylo tylko to moje przeziebienie a nie objawy ciazy..........

Gratuluje Wszystkim II kreseczek :-)

I mam pytanie:
Jak wiadomo zaleca sie zeby brac kwas foliowy na co najmniej 3 miesiace przed, ale jak wszystkie tu zgromadzone doskonale wiemy, za pierwszym razem malo ktorej sie udaje;-). Co zatem z tym kwasem? Biore juz od 5 miesiecy i wciaz II kreseczek ni widu ni slychu:-D. Czy jest jakis limit w przyjmowaniu tego kwasu?

Gratuluje Wszystkim II kreseczek :-)

I mam pytanie:
Jak wiadomo zaleca sie zeby brac kwas foliowy na co najmniej 3 miesiace przed, ale jak wszystkie tu zgromadzone doskonale wiemy, za pierwszym razem malo ktorej sie udaje;-). Co zatem z tym kwasem? Biore juz od 5 miesiecy i wciaz II kreseczek ni widu ni slychu:-D. Czy jest jakis limit w przyjmowaniu tego kwasu?

ja w tej chwili biore co drugi dzień, a jak ujrzę II, to ponownie bedę brała codziennie ..... :tak:

czesc dziewczynki jakos czasu brak na czynny udzial :dry:
imagination :-D gratuluje!!!!!!
co do kwasu foliowego to czytalam gdziesz ze jak sie przyjumie go od roku przed poczęciem to zapobiega przedwczesnemu porodowi :confused: ale moglam cosik pomylic .... ja narazie biore jak sobie przypomne przed snem ... mimo ze stoi przy łużku :sorry2:
ehh... no u mnie jak narazie staranka maja sie zacząc od kwietnia :confused: :-( troszke dlugo musze jeszcze czekac ale cel uswieca srodki :sorry2:
jakos mi czas dzisiej strasznie zasuwa ... tylko ja tak mam?

a ja mam nadzieje ze moje Prenate Elite tez sa dobre,zawiera juz kwas foliowy itp
czytalam ze one sa podobno czekoladowe, kolor rzeczywiscie czekoladowy ale smaku nie czeju bo popijam je... a moze one sa do ssania i wtedy ten smak jest?:baffled:
poprosilam aptekarke o witaminy dla planujacych ciaze wiec mi te polecila..
sa ok?

a ja mam nadzieje ze moje Prenate Elite tez sa dobre,zawiera juz kwas foliowy itp
czytalam ze one sa podobno czekoladowe, kolor rzeczywiscie czekoladowy ale smaku nie czeju bo popijam je... a moze one sa do ssania i wtedy ten smak jest?:baffled:
poprosilam aptekarke o witaminy dla planujacych ciaze wiec mi te polecila..
sa ok?
znalazlam przed chwilka ze co druga kobitka podobno moze miec problemy z wchlanianiem kwasu foliowego i teraz Feminatal wprowadzil na rynek witaminki z metafolina - aktywna forma folianu tzn lepiej wchlaniana ;-)
a ogolnie o witaminkach nic nie moge powiedziec bo ja nic nie moge brac od razu organizm odrzuca :baffled:

reklama
Do góry