reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Oj strasznie ciężko uwierzyć:-) Tym ciężej, ze Ukochany nie dowierza. Myślę, ze uwierzy jak zobaczy wynik usg.
Jak liczyłam, to powinnam gdzieś w Dzień Matki mieć termin porodu, fajnie by było:-)
A właśnie usg w 6 tygodniu będzie dopochwowe, czy już normalne? I dadzą mi jakiś wydruk dzidziusia, bym mogła się pochwalić rodzince? Nie wiem jak to wszystko wyglada, a chcę się dobrze przygotować. O co wypytują itp.? Powiedzcie? :happy:
Mój mąż dopiero uwiezyl po wyniku bety! Po tescie w ogole sie nie cieszyl tylko ciagle mi mowil zeby poczekac na wyniki badania krwi...;-)
Mi w kalkulatorze na babyboom wyszedł tez 26 maja :laugh2:
ja ide do lekarza 23 września wiec dam znac jak to wydlada... fakt ze to wczesnie ale chyba do pazdziernika bym nie wytrzymala... pewnie teraz nie zrobi mi jeszcze usg..:sorry2: no ale moze chociaz potwierdzi "oficjalnie" ciaze...
Kiedy mowisz rodzinie??
A Wy dziewczyny myslicie ze kiedy powiedziec? Moj maz to juz prawie sie wygadal mamie... kazalam mu poczekac chociaz do wizyty u lekarza... no ale mamie tez bym chciala juz powiedziec... na razie sekret zdradzilam trzem przyjaciółkom :sorry2:

reklama
Kurcze, jak ja zazdroszcze co niektorym z Was..... Dzis jest moj 29dc wiec pojutrze zobaczymy czy @ przyjdzie.... Chociaz z drugiej strony ostatnio nie mialam zbyt regularnych cykli...:dry: Dzis czuje sie dobrze, wczoraj czulam sie polamana i przeziebiona a dzis nic :confused: ZERO.... Nie mam tez zadnych bolow podbrzusza ani jajnikow.... Byc moze to bylo tylko to moje przeziebienie a nie objawy ciazy..........

Gratuluje Wszystkim II kreseczek :-)

I mam pytanie:
Jak wiadomo zaleca sie zeby brac kwas foliowy na co najmniej 3 miesiace przed, ale jak wszystkie tu zgromadzone doskonale wiemy, za pierwszym razem malo ktorej sie udaje;-). Co zatem z tym kwasem? Biore juz od 5 miesiecy i wciaz II kreseczek ni widu ni slychu:-D. Czy jest jakis limit w przyjmowaniu tego kwasu?

Gratuluje Wszystkim II kreseczek :-)

I mam pytanie:
Jak wiadomo zaleca sie zeby brac kwas foliowy na co najmniej 3 miesiace przed, ale jak wszystkie tu zgromadzone doskonale wiemy, za pierwszym razem malo ktorej sie udaje;-). Co zatem z tym kwasem? Biore juz od 5 miesiecy i wciaz II kreseczek ni widu ni slychu:-D. Czy jest jakis limit w przyjmowaniu tego kwasu?

ja w tej chwili biore co drugi dzień, a jak ujrzę II, to ponownie bedę brała codziennie ..... :tak:

czesc dziewczynki jakos czasu brak na czynny udzial :dry:
imagination :-D gratuluje!!!!!!
co do kwasu foliowego to czytalam gdziesz ze jak sie przyjumie go od roku przed poczęciem to zapobiega przedwczesnemu porodowi :confused: ale moglam cosik pomylic .... ja narazie biore jak sobie przypomne przed snem ... mimo ze stoi przy łużku :sorry2:
ehh... no u mnie jak narazie staranka maja sie zacząc od kwietnia :confused: :-( troszke dlugo musze jeszcze czekac ale cel uswieca srodki :sorry2:
jakos mi czas dzisiej strasznie zasuwa ... tylko ja tak mam?

a ja mam nadzieje ze moje Prenate Elite tez sa dobre,zawiera juz kwas foliowy itp
czytalam ze one sa podobno czekoladowe, kolor rzeczywiscie czekoladowy ale smaku nie czeju bo popijam je... a moze one sa do ssania i wtedy ten smak jest?:baffled:
poprosilam aptekarke o witaminy dla planujacych ciaze wiec mi te polecila..
sa ok?

a ja mam nadzieje ze moje Prenate Elite tez sa dobre,zawiera juz kwas foliowy itp
czytalam ze one sa podobno czekoladowe, kolor rzeczywiscie czekoladowy ale smaku nie czeju bo popijam je... a moze one sa do ssania i wtedy ten smak jest?:baffled:
poprosilam aptekarke o witaminy dla planujacych ciaze wiec mi te polecila..
sa ok?
znalazlam przed chwilka ze co druga kobitka podobno moze miec problemy z wchlanianiem kwasu foliowego i teraz Feminatal wprowadzil na rynek witaminki z metafolina - aktywna forma folianu tzn lepiej wchlaniana ;-)
a ogolnie o witaminkach nic nie moge powiedziec bo ja nic nie moge brac od razu organizm odrzuca :baffled:

reklama
Do góry