reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

czesc dziewczynki
KINGUŚ o jeejku! może to blizniaki???!!!!!!!!!!!! ale będzie super!!!!!!!!!:-D:tak: o mamo!!!!!żeby to blizniaczki byly! a ja Ci życzylam blizniakow, a moje zyczenia byly bardzo szczere!!!

katerzynka, 29 lat to starosc?:-D nie bądz tak pesymistycznie nastawiona, to dopiero pierwszy cykl.Nie zawsze dostaje się odrazu to czego się chce, nie wszystko mozna miec tak latwo...Ja mysle ze niedlugo będziesz bardzo szczesliwa i zapuscisz nam tu wiruski, jak np. Kingus:tak::-D

lilu Ja sadze ze to dziwne nie jest, ze dziewczyna ktora zalozyla rodzine chce miec dziecko.A to 21 lat to zamalo na dziecko?:-D
A teraz to wogole jest tak, ze obowiazkiem jest kariera, sukces taki bądz inny,100 powodow na nie.Bo ciąża przed 30-tką jest passe...
No a potem problemy...(nikogo nie obrazajac, zwlaszcza nasze "staruszeczki":laugh2:)
marzenixx fajnie ze jestes...opowiadaj jaki i co!a moze jtam jakas pamiątka po nocy poslubnej zostala??:tak:;-)
Ja jestem dzis szczesliwa bo jezdzilismy po sklepach za dzrzwiami wejsciowymi i glazurą do łazienki do naszego domku:tak: Musze się wam pochwalic że idzie wszystko wspaniale i szybciutko i jestem bardzo szczesliwa bo się poewnie wprowadzimy na zime:tak::-)

reklama
Cześć dziewczyny!
Na wstępie pozdrawiam ciepło wszytskie "staraczki" ;-)
Zdecydowałam się do Was dołączyć...
z mężem stramy sie o dziecko 2 miesiąc... w sumie mieliśmy od razu po ślubie ale ze względu na moją pracę odłożyliśmy starania o rok... no i teraz bierzemy sie ostro do roboty... w zeszłym miesiącu się nie udało więc tym razem uzbroiłam się w kilka opakowań testów owulacyjnych (mam nieregularne cykle) no i teraz czekam co z tego wyjdzie :-p

Trzymam kciuki za Wasze starania :biggrin2:

Kurcze, właśnie sama nie wiem, troche mnie kłuje w okolicy jajników ale poza tym chyba nic, często chodzę do łazienkie ale to u mnie akurat norma :tak:
Rany, już chciałabym wiedzieć co i jak...

Dziewczyny, czy ktoras z Was leczy sie moze na niedoczynnosc tarczycy?

Zastanawiam sie czy fakt, iz od lat biore leki moze miec jakis wplyw na wynik testy (znowu ta glupia nadzieja :wściekła/y:)

Wiem ze nadczynnosc moze dac nieprawdziwy wynik pozytywny, ale czy z niedoczynnoscia jest na odwrot?
Pytam, bo mojego endokrynologa widuje 1-2 razy do roku, a kolejna wizyte bede miala dopiero w grudniu (mialam nadzieje, ze z dzieckiem;-), ale coz..) wiec nie bardzo mam sie kogo zapytac ( a w Ire zapewne nie wiedza co to endokrynolog:baffled:)

U mnie nie wpłynęła nigdy w ten sposób, przy 3 ciążach zawsze wychodziły II, tylko po porodzie jakoś 4 miesiące jak miałam jeszcze wszystko rozchwiane to wyszedł mi test pozytywny mimo iz nie byłam w ciąży.
Ale jak zajdziesz w ciążę, to bedziesz musiała kontrolowac hormony tarczycy, robic badanie mniej wiecej co 6 tygodni i w razie potrzeby zwieksza dawkę leków.

Lilu mam już wynik 1.238 :-D:-D Mam nadzieje, że dobrze rośnie.

Ja mam 24 lata:-)

No to moje gratulacje, pieknie betka rosnie :-). Teraz czekam na wieści po wizycie i wstawiam wtedy 2 kreseczki na listę :-D.

Ja jak udało mi się zajś w ciąże z Jankiem miałam 25 lat, a starania zaczęłam przed 24 urodzinami.

kingus- piekna betka.. chyba to beda bliznieta:) ja sama jestem blizniaczka jednojajowa,, :)) mialam identyczna siostre:)) :-D anie :-D

a u mnie 20dc,,w 15,16 byly orkopne bole podbrzusza :-D dwa dni pozniej pachwiny:-D tempka rosnie, dzis rano 37,1 a wczoraj ku mojemu zdziwieniu rano tempka byla 37,, a wieczorem 37,8 szok taka wysoka??:szok:
Mój M mówi, że to będą bliźniaki albo trojaczki to mu kazałam zbierać kasę na operacje brzucha ;-);-)
No czekamy co wyniknie z tej Twojej temperaturki ;-):tak:

A ja coś dzisiaj dołka załapałam. Chyba taki dzień beznadziejny bo widzę, ze więcej takich osób jest. Ale tak użalając się nad sobą pomyślałam, że może fasolka pojawi się w tym miesiącu - i to bedzie taki rocznicowy prezent. Oby tak było...

Proszę się nie załamywać ;-);-) Uda się może już niedługo :tak::tak:
czesc dziewczynki
KINGUŚ o jeejku! może to blizniaki???!!!!!!!!!!!! ale będzie super!!!!!!!!!:-D:tak: o mamo!!!!!żeby to blizniaczki byly! a ja Ci życzylam blizniakow, a moje zyczenia byly bardzo szczere!!!

Ja jestem dzis szczesliwa bo jezdzilismy po sklepach za dzrzwiami wejsciowymi i glazurą do łazienki do naszego domku:tak: Musze się wam pochwalic że idzie wszystko wspaniale i szybciutko i jestem bardzo szczesliwa bo się poewnie wprowadzimy na zime:tak::-)
No zobaczymy w następny czwartek idę do lekarza :-) To czekamy na zdjęcia domku :tak:

Cześć dziewczyny!
z mężem stramy sie o dziecko 2 miesiąc... w sumie mieliśmy od razu po ślubie ale ze względu na moją pracę odłożyliśmy starania o rok... no i teraz bierzemy sie ostro do roboty... w zeszłym miesiącu się nie udało więc tym razem uzbroiłam się w kilka opakowań testów owulacyjnych (mam nieregularne cykle) no i teraz czekam co z tego wyjdzie :-p
Witaj:-D Trzymam kciuki za teścik ;-);-)U mnie było na odwrót to mąż kazał czekać a ja bym dawno parę testów zrobiła ;-) Czekamy na wieści

reklama
to ja prawie jak wasza mama jestem:):)

żartuję.

)
ojejku ale z was staruchy, jak Ty Kasiu mama to ja babcia, mam 31 a juz prawie 32 :baffled:

Cześć dziewczyny!

Trzymam kciuki za Wasze starania :biggrin2:
witaj kolejna Kasiu obys szybko uciekla z tego watku ;-)trzymam kciuki za staranka

Do góry