reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

reklama
Ewelinka, suszone śliwki (ewentualnie morele, daktyle) wcinaj i gotuj na nich kompot. U mnie 5 śliwek na czczo działa przeczyszczająco. Ale działa to jedynie na czczo. Możesz spróbować też xenna balance. Łagodny środek. Naturalnie pomaga. Ispagul też jest świetny, ale mi nie przechodzi przez gardło. A czopek glicerynowy? Probowałaś oleju rycynowego albo parafinowego? Jest jeszcze syrop lactulose. Bezpieczny i można stosować w chronicznych zaparciach. No i jeśli naturalne sposoby nie pomogą to jest ziołowy radirex. Ale to już hardcore. Przez pęcherzyk cierpiałam na chroniczne zaparcia przez jakieś 3 lata mojego życia... Wszystkie metody sprawdziłam na sobie. Któraś na pewno Ci pomoże. Spróbuj także wziąć espumisan aby ograniczyć wzdęcia i pij wodę z cytryną i imbirem. Też pomaga i pomaga "nawodnić" to, co zalega aby łatwiej się tego pozbyć...

Wredotko, trzymam kciuki za Ciebie i Twoje testowanie.

Ewelinko ja mialam okropne wzdecia i na.szczescie lekkie zaparcia na piczatku ciazy. Polecili mi platki owsiane cidziennie rano (ciezko bylo sie przestawic na nie ;() ale pomoglo. Jadlam je z odrobina miodu albo owocami zeby ten smak zabic. do tego ze.dwa jablka dziennie i problem znikl :) powodzenia

reklama
Do góry