reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

Dzięki dziewczyny za opinię :) Też mi się wydaje, że przesadził z tym, że on gruby i go otłuszczę.. no ale nie chciałam się z nim kłócić. Przecież niczym go nie dokarmiam i widocznie taka jego natura i dlatego może tego nie widać :) Mój tata się z tego tak śmiał i powiedział żebym go karmiła tak samo jak do tej pory, bo powinien przystopować z tym przybieraniem w pewnym momencie.

Koleżanki syn na tym samym etapie przybrał 900 g, a startował z wagą 3900g, a mój syn przybrał 2,6 kg.

Madzia a powiedz jeszcze jakimi szczepionkami szczepiłaś Michasia i jak teraz będziesz szczepić?

Luxi zleci Ci do grudnia raz dwa :) Zobaczysz :)

Kasiu ja tak samo wierzę jak Ty, że jak wytniesz w cholerę tego polipa to zajdziesz w ciążę, boś zdrowa jak rydz :) Trzymam kciuki podwójnie, za powodzenie zabiegu i upragnioną ciążę :) Daj znać koniecznie po wycięciu polipa :)

reklama
Kasiu ja nadal mocnoo trzymam kciuki, wierze, ze uda Ci sie szybko zajsc!
Adika no ja Ci powiem, ze rosne w takim tempie, ze kazdy sie pyta na kiedy mam a ja mowie, ze koniec grudnia, oj tak a na pazdziernik wygladasz :D

hej kobiety :)))
mały pochłania większość mojego czasu ...niestety ale matka wariatka nauczyła przytulasków i synuś baardzo lubi leżeć na mamusim brzuszku i tak zasypia a jak go odłożę to otwiera oczy i zaczyna marudzić że mam go znowu przytulić ..taaa uwielbia mnie czuć . najlepiej przy cycusiu i na brzusiu ..ale nocki ładnie przesypia w swoim łóżeczku , daję się wyspać ..mamy już taki swój mały rytm dnia, spacerki , spanie , cycus , kapiel :) noo i wgl trudno.. czekałam na niego tyyyle czasu więc jak tu go nie tulić , całować i mogłabym go zjeść !!! <3 jest wymarzony , wypragniony :))) ciekawe jak Ł wróci do pracy to jak to będzie bo jak na razie śniadanka i obiadki to robi on i przynosi , pilnuję żebym zjadła bo ten mały głodomorek wyssysa ze mnie wszystko :D
mamy 2 tygodnie i 5 dni :) ważymy 4600kg no i mam dylemat co do tych szczepień czy brać te skojarzone czy nie, bo na pneumokoki na pewno , rotwirusy to ja jestem tak pół na pół

super że u was wszystko dobrze , dzieciaczki zdrowo rosną ... może czasem mi się marzy tak wyjść gdzieś sama na jakieś dłuższe zakupy no ale cóż takie życie matki :))) mam wszystko , mamy wszystko ! :)

macie trochę mojej małpeczki :))

Załączniki

• synus2.jpg
    synus2.jpg
    151,5 KB · Wyświetleń: 87
  • synus.jpg
    synus.jpg
    109,8 KB · Wyświetleń: 82
  • synus3.jpg
    synus3.jpg
    64,6 KB · Wyświetleń: 82
hej kobiety :)))
mały pochłania większość mojego czasu ...niestety ale matka wariatka nauczyła przytulasków i synuś baardzo lubi leżeć na mamusim brzuszku i tak zasypia a jak go odłożę to otwiera oczy i zaczyna marudzić że mam go znowu przytulić ..taaa uwielbia mnie czuć . najlepiej przy cycusiu i na brzusiu ..ale nocki ładnie przesypia w swoim łóżeczku , daję się wyspać ..mamy już taki swój mały rytm dnia, spacerki , spanie , cycus , kapiel :) noo i wgl trudno.. czekałam na niego tyyyle czasu więc jak tu go nie tulić , całować i mogłabym go zjeść !!! <3 jest wymarzony , wypragniony :))) ciekawe jak Ł wróci do pracy to jak to będzie bo jak na razie śniadanka i obiadki to robi on i przynosi , pilnuję żebym zjadła bo ten mały głodomorek wyssysa ze mnie wszystko :D
mamy 2 tygodnie i 5 dni :) ważymy 4600kg no i mam dylemat co do tych szczepień czy brać te skojarzone czy nie, bo na pneumokoki na pewno , rotwirusy to ja jestem tak pół na pół

super że u was wszystko dobrze , dzieciaczki zdrowo rosną ... może czasem mi się marzy tak wyjść gdzieś sama na jakieś dłuższe zakupy no ale cóż takie życie matki :))) mam wszystko , mamy wszystko ! :)

macie trochę mojej małpeczki :))
az sie buzia sama smieje, slodki jest :)
jak pomysle, ze u nas za niecale 4 miesiace to samo to sie ciesze, a powiedz dlugo wisi na cycku?

dłuugo , luubi pocyckać z 15 min zaśnie , biorę go na odbicie albo odkładam chwilę przekima wstanie i znowu cycek tak na 10-12 min czasem trwa to z 30 min ale to chyba sobie tak cyca bo cyca i już zaśnie na amen..mam taką aplikację na karmienie fajna jest liczy czas i zaznaczam który cycek był ..ale to chyba lepiej że tak cyca niż mojej szwagierki której mała pocyca chwilę i budzi jej się w nocy np z 5 razy .. a mały zasypia np o 21:30 albo o 22 i budzi się koło 2 albo 3 w nocy to zależy jak długo śpi przed kąpaniem ..i później wstaję o 6-7 naje się , biorę go do nas i jeszcze się drzemniemy z godzinkę półtora więc wolę jak wisi przy tym cycu

zleci Ci lux raz dwaa ! :)

dłuugo , luubi pocyckać z 15 min zaśnie , biorę go na odbicie albo odkładam chwilę przekima wstanie i znowu cycek tak na 10-12 min czasem trwa to z 30 min ale to chyba sobie tak cyca bo cyca i już zaśnie na amen..mam taką aplikację na karmienie fajna jest liczy czas i zaznaczam który cycek był ..ale to chyba lepiej że tak cyca niż mojej szwagierki której mała pocyca chwilę i budzi jej się w nocy np z 5 razy .. a mały zasypia np o 21:30 albo o 22 i budzi się koło 2 albo 3 w nocy to zależy jak długo śpi przed kąpaniem ..i później wstaję o 6-7 naje się , biorę go do nas i jeszcze się drzemniemy z godzinkę półtora więc wolę jak wisi przy tym cycu

zleci Ci lux raz dwaa ! :)
a ma swoj pokoj czy z Wami? nasz bedzie miec swoj, tyle co do nas kupie dodatkowo kosz Mojzesza

ma swój ale jak na razie tam śpimy :) wolę być blisko niego i jakbym miała chodzić z pokoju do pokoju to coś czuję że i tak bym już tam zostawała ...a tak tylko Ł mi go daję na cyca , później odkładam i dalej śpimy :)

Ewelina mały jest świetny :) No i nie myliłam się - cały Ty :p Też bym chciała żeby synek był do mnie podobny ;) Póki co to taki chyba bardziej "mieszany" ;D I mój syn identycznie uwielbia spać na moim brzuchu :) Zawsze jak wstanie nad ranem, to po karmieniu już zasypia na mnie i tak śpimy do 8:00-9:00 :)
Ja się wystarczająco dużo naczytałam o szczepionkach :/ Może źle zrobiłam, bo w ogóle miałam wahania czy będę szczepić... Teraz wiem, że na pewno będę odraczała je jak najdłużej, na 3 do 6 miesięcy żeby dać pierwszą dawkę. Mam receptę na Hexę ale jeszcze nie wykupiłam. Ten pediatra mówił, że krztusiec jest lepszy w tej 6w1 i od razu podkreślał, że on nie pracuje dla nikogo, tylko wyraża się o tym jako lekarz. W rodzinie szwagierka szczepiła tą 6w1 i po pierwszej dawce zero objawów poszczepiennych, po drugiej dawce niewysoka gorączka. Kuzynka męża dziś szczepiła 3 dawkami z NFZ-u. Mam taką zagwostkę, że ho ho.
A znajomej syn po szczepieniu zachorował na krztuśca i bądź tu mądry.

Luxi pokaż ten brzusio :) Do mnie też tak mówili ;P Jak byłam w 6 miesiącu to każdy się nie mógł nadziwić co on taki wielki i obstawiali że to 8-9. miesiąc ;D

Ja w niedzielę gorączkowałam ponad 39 stopni. Brałam dwa razy paracetamol i od wczoraj już puściło. Nie wiem od czego. Mam wrażenie, że jak biorę głęboki wdech to boli mnie coś w środku w klatce piersiowej. Teraz jestem u rodziców i mały póki co grzeczny, ale przedwczoraj był koncert w nocy. Podaje mu espumisan ale coś chyba za słabo działa. I jak kiedyś kupa była w każdym pampersie, tak teraz nie ma już 3 dzień.. Nie myślałam, że kiedyś będę się martwiła kupą.. a jak się pojawia, to jest taaakaaa radość :D

reklama
Ewelinka potwierdzam mały caaaały Ty! :) Dzieki Bogu :)

Adii rozbroiłaś mnie tym o kupie hahahahah [emoji23]

U mnie @ za 2 dni ale oczywiscie juz dostalam plamien i to w tym cyklu az 7 dni przed @ :( Ale we wtorek juz mam zabieg usuniecia tego polipa i juz tylko na niego czekam :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry