reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

reklama
cześć dziewczynki, właśnie wróciłam od gina. na 14.09 mam wyznaczoną histeroskopie, czyli usunięcie polipa na macicy. powiedział, ze jest on bardzo malutki i teoretycznie nie ma dowodów, że przeszkadzają takie polipy w zajściu, ale nie wyklucza takiej możliwości. powiedział, że wyniki mam bardzo dobre, przeszłam już cała najwazniejszą diagnostykę więc kolejnym krokiem jest inseminacja. mowi, że w przypadku gdy kobieta jest zdrowa, a nasienie jest dobre, to szansa na ciąże przy takim zabiegu jest o wiele większa niz naturalnie. także najpierw chce jednak usunąć polip, a potem na IUI. w chorwacji to jest bezpłatne. ale to nie ma znaczenia, kazda kase bym dała. oczywiście jkesty troche przykro, że jestesmy młodzi i zdrowi i osoby trzecie musza nam pomagac w otrzymaniu ukochanego dziecka :( ale ja już po prostu nie mam siły na te starania i wszystko mi jedno jak zostaniemy rodzicami, oby tylko się udało.

cześć dziewczynki, właśnie wróciłam od gina. na 14.09 mam wyznaczoną histeroskopie, czyli usunięcie polipa na macicy. powiedział, ze jest on bardzo malutki i teoretycznie nie ma dowodów, że przeszkadzają takie polipy w zajściu, ale nie wyklucza takiej możliwości. powiedział, że wyniki mam bardzo dobre, przeszłam już cała najwazniejszą diagnostykę więc kolejnym krokiem jest inseminacja. mowi, że w przypadku gdy kobieta jest zdrowa, a nasienie jest dobre, to szansa na ciąże przy takim zabiegu jest o wiele większa niz naturalnie. także najpierw chce jednak usunąć polip, a potem na IUI. w chorwacji to jest bezpłatne. ale to nie ma znaczenia, kazda kase bym dała. oczywiście jkesty troche przykro, że jestesmy młodzi i zdrowi i osoby trzecie musza nam pomagac w otrzymaniu ukochanego dziecka :( ale ja już po prostu nie mam siły na te starania i wszystko mi jedno jak zostaniemy rodzicami, oby tylko się udało.
ciesz sie, ze masz to za darmo, bo w cudownej Polsce trzeba placic :( i pomysl jak kogos nie stac to co ma poczac? :( licze, ze sie Wam uda i to szybko!!!

Wiem to jest straszne. To logika konserwatywnych rzadow - damy 500 zl patologii na kazde niechciane dziecko ale juz kochajacej sie parze nie damy sie o nie starac. Dzieki kochana :*

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Cassiah trzymam mocno kciuki za was oby szybko sie udalo a kto wie moze jeszcze przed iui sie uda naturalnie ja znam pare ktora miala robic invitro i w ten sam dzien zrobili usg dla pewnosci i okazalo sie ze jest w 8tyg ciazy.

Wiem to jest straszne. To logika konserwatywnych rzadow - damy 500 zl patologii na kazde niechciane dziecko ale juz kochajacej sie parze nie damy sie o nie starac. Dzieki kochana :*

pamietaj, ze wazne, ze ruszyliscie do przodu, zobaczyz jak szybko zleci i zajdziesz! zobacz mi juz 18 tydzien leci a niedawno testowalam :)

reklama
No wieeem czas leci nieublaganie, ja tez juz 19 miesiac sie staram a wydaje mi sie jakbym dopiero co na forum sie zapisala, a to bylo w styczniu zeszlego roku :szok:

Do góry