reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

Dzieki dziewczynki za rady. No bede musiala chyba troche nauczyc sie luzu. Choc mi sie wydaje ze zawsze podczas seksu jestem wyluzowana, naprawde nie mysle o ciazy, za kazdym razem mam orgazm. Ale juz po wszystkim mysle czy juz doszly plemniczki czy juz moze cos zaskoczylo. Moze to je jakos blokuje... Eh sama nie wiem. Dam sobie czas do konca roku i ide na inseminacje albo invitro :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
wiem ale nie wiem jak mam to zrobic :( pragne dziecka jak niczego innego na swiecie, wszystko co mam bym oddala za niego wiec ciezko jest nie myslec. to tak jakby kogos kochac, ale gdy on z toba zrywa umiec nagle przestac myslec o nim. chyba tylko czas by mnie uleczyl. chociaz tez nie wiem - jak bylam ostatnio w szpitalu to lezala ze mna starsza pani, ok 70 lat i mowila ze nie ma dzieci, tez bez zadnej konkretnej diagnozy (no ale wiadomo, kiedys inne czasy byly) i mowila ze do dzisiejszego dnia nie pogodzila sie z brakiem dziecka i czasami wieczorami placze do poduszki :(

wiem ale nie wiem jak mam to zrobic :( pragne dziecka jak niczego innego na swiecie, wszystko co mam bym oddala za niego wiec ciezko jest nie myslec. to tak jakby kogos kochac, ale gdy on z toba zrywa umiec nagle przestac myslec o nim. chyba tylko czas by mnie uleczyl. chociaz tez nie wiem - jak bylam ostatnio w szpitalu to lezala ze mna starsza pani, ok 70 lat i mowila ze nie ma dzieci, tez bez zadnej konkretnej diagnozy (no ale wiadomo, kiedys inne czasy byly) i mowila ze do dzisiejszego dnia nie pogodzila sie z brakiem dziecka i czasami wieczorami placze do poduszki :(
Boziu to straszne przezyc zycie bez dzieci, ja bedac juz teraz w ciazy nie umiem juz sobie wyobrazic jak to bylo bez brzuszka, bez tej malej istotki w brzuszku, patrze jak rosne i az sie serce raduje na mysl o grudniu ♥ i Ty sie doczekasz, pamietasz jak ja rok przedtem nie moglam zajsc? i zrobilam przerwe bo nie dawalam rady, malo brakowalo a by sie zwiazek rozlecial, tak pragnelismy dziecka, to nam caly swiat przeslanialo

Wiem kochanie, tylko osoby ktore przeszly przez poligon staran rozumieja co to znaczy. Ale Ty chociaz raz bylas w ciazy to wiedzialas ze jestes zdolna miec dzieci. A ja? 18 miesiecy staran i nic :( Na szczescie w dzisiejszych czasach nie trzeba tylko o wylacznie liczyc na nature ale takze na pomoc mega rozwinietej medycyny :) To bardzo mnie trzyma przy zyciu ze ewentualnie mam jeszcze trzy opcje - inseminacja, invitro i surogatka. Ktoras opcja musi wypalic jesli tfu tfu natura nie zadziala :) Ja tez nie wyobrazam sobie zycia bez dziecka.

Wiem kochanie, tylko osoby ktore przeszly przez poligon staran rozumieja co to znaczy. Ale Ty chociaz raz bylas w ciazy to wiedzialas ze jestes zdolna miec dzieci. A ja? 18 miesiecy staran i nic :( Na szczescie w dzisiejszych czasach nie trzeba tylko o wylacznie liczyc na nature ale takze na pomoc mega rozwinietej medycyny :) To bardzo mnie trzyma przy zyciu ze ewentualnie mam jeszcze trzy opcje - inseminacja, invitro i surogatka. Ktoras opcja musi wypalic jesli tfu tfu natura nie zadziala :) Ja tez nie wyobrazam sobie zycia bez dziecka.

zawsze jest jakies wyjscie, pamietaj, ze zrobilas juz krok do przodu, czesto jest tak, ze kobiety, ktore tak dlugo walcza zachodza w najmniej spodziewanym momencie

reklama
Trzeba walczyc napewno wkoncu sie uda wiekszosc kobiet jakie znam ma problemy z zajsciem w ciaze moja bliska znajoma tez juz ponad rok sie stara i nic jezdza po lekarzach i nadal nic niewiedza . Ale ja wierze ze wkoncu kazda z was bedzie miala swoje malenstwo trzymam mocnooo za was kciuki :)

Do góry