reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

U... No to może zmień menu na dziś? Albo zamień kiszonkę na coś innego? Mizieria? Pomidorek że śmietaną? Sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą? Dużo jest opcji przecież...

reklama
szare kluchy to kuznostwo kopytek, ja blenduje ziemniaki surowe, mozna tez je zetrzec, robisz take ciasto jak na placki ziemniaczane, tylko gestsze, potem kladziesz ja na wrzatek, tworzysz takie male kluseczki, jak sie ugotuja to ja je obsmazam z cebula i jak mam to daje boczek lub kielbase, podaje z kapusta kiszona

Hmmmm pychotka muszą być. W życiu takich nie jadłam. Może spróbuje zrobić w takim razie. A ja byn to zjadła z sałatką jakaś z sosem na bazie soku z cytryny bądź octu. Dla mnie by to pasowało :)

O! Albo podaj tartą marchewkę na grubych oczkach z majonezem i czosnkiem (do tego sól, pieprz i sok z cytryny dla zakwaszenia). Wg mnie super pasuje :) Ach, smaka sobie narobiłam...

ja nauczona jestem je jesc z kiszona gotowana kapusta lub ugotowana na slodko :-) wpisz se w necie przepis na szare kluchy, moze ktos je modyfikuje, ja robie starym poznańskim przepisem

reklama
Oj, ja zazwyczaj wszystko na oko robię i improwizuję... Coś dodam, coś zamienię... A sztywno przepisów się nie trzymam bo jak się trzymam, to nie wychodzi :p

Do góry