reklama
Cupcake, gratulacje! Bardzo się cieszę I nie przejmuj się upadkiem. W tak wczesnej ciąży to nie miało znaczenia. Współczuje tylko bólu pupki. Mnie też się zdarza stoczyć ale ja mam uszkodzony błędnik i przyzwyczaiłam się już zawsze trzymam się poręczy lub ściany
madziolina_p
Fanka BB :)
Bylam, ciaza wg usg jest tydzien mlodsza, 5 tydz i 5 dzien, jest duze ladne cialko zolte, pecherzyk tez, widzial miejsce gdzie jego zdaniem tworzy sie zarodek. Serducha brak, kazal przyjsc za 2 tyg, mowi, ze ma slaby sprzet i ze na swoim moze zobaczylby wiecej. Ogolnie pow, ze ciaza jest i musimy poczekac i zebym sie wogole nie przejmowala. Ja dla swojego spokoju pojde w tym tyg do drugiej przychodni, gdzie w tamtej ciazy bylam na poczatku, bo maja dobry sprzet
Madziu, najważniejsze, że jest ciałko żółte dobre i pęcherzyk. Czasem serduszko zaczyna być widać później. Czasem na poczatku zarodek jest "nieśmiały" i długo nie widać serduszka, ocenia się taką ciążę na młodszą, a potem okazuje się, że szybko nadrabia i jest to całkowicie normalne, choć nie tak często spotykane. Nie denerwuj się więc i spokojnie poczekaj. Słuchaj się lekarza, któremu ufasz. A jeśli się denerwujesz, to zawsze możesz betę sprawdzać. Jeśli rośnie, to jest ok. Więc nosek do góry, cyc do przodu i spokojnie czekaj. Wszystko będzie dobrze
reklama