reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki Styczen 2015

reklama
Wredotko, pregnyl to gonadotropina kosmówkowa z moczu kobiet ciężarnych. Ta sama, którą badasz jak chcesz potwierdzenia czy jesteś w ciąży. I działa ona tak, że pęcherzyk jajnikowy, w którym siedzi komórka jajowa pęka. Podaje się go gdy pęcherzyk ma 20-21mm, bo wtedy komórka jajowa jest dojrzała. Owulacja następuje po 24h od podania.
U mnie to złożony problem. Powinnam dostawać także clo, ale do czasu laparoskopii próbujemy z pregnylem bez clo. Pęcherzyk w miarę ładnie rósł, więc istnieje duża szansa, że ten plan się powiódł.

Jej, Ewmi nie wiem o czym mówisz :-p ciekawe czy lekarz coś mi powie i coś zaproponuje jak będę teraz w kwietniu czy będzie nadal kazał się starać i przyjść po upływie roku. Hmmm U Ciebie to brzmi bardzo poważnie :tak:

A co do stawania na głowie - ja jestem za gruba :) Ale po leżę na wznak, czasem z poduszką pod pupą, lub z pupą w górze jeśli kończymy "od tyłu". I tak około 30 minut do godziny (w zależności od tego, jak bardzo mąż mój szanowny mnie wymęczy ;) ). Czasem zdarza mi się nawer zasnąć z "towarem". Liczę, a wręcz modlę się, aby to coś pomogło...

A co do stawania na głowie - ja jestem za gruba :) Ale po leżę na wznak, czasem z poduszką pod pupą, lub z pupą w górze jeśli kończymy "od tyłu". I tak około 30 minut do godziny (w zależności od tego, jak bardzo mąż mój szanowny mnie wymęczy ;) ). Czasem zdarza mi się nawer zasnąć z "towarem". Liczę, a wręcz modlę się, aby to coś pomogło...
ja zawsze zasypiam z nasieniem w srodku :)

Wredotka, bo ja jestem trudny przypadek ;) Ale trafiłam na dobrego lekarza, który jako jedyny nie przestraszył się problemu. A to tylko brzmi skomplikowanie. Pregnyl daje pewność, że dochodzi do owulacji, która, jak wiadomo, determinuje zapłodnienie :)

reklama
A no i wspomaga wytworzenie się ciałka żółtego (które powstaje z pekniętego pęcherzyka jajnikowego), które produkuje progesteron, który pomaga przyszłemu dzidziusiowi przetrwać do czasu wytworzenia się łożyska. To tyle o pregnylu.

Do góry