reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki Styczen 2015

reklama
Cc jest wskazaniem do badania drożności. Sn niestety nie.
Ja w Twoim przypadku najpierw skupiłabym się na tym by spróbować bez wspomagaczy i cudowania. Dopiero po około 5-6 cyklach pomyslałabym o gołym monitoringu. Bez pregnylu itp. Bo skoro w jedną ciążę zaszłaś, to w drugą zajdziesz. Małe jest prawdopodobieństwo, aby po drodze np skleiły Ci się jajowody.
Ja do lekarza poszłam wcześniej niż powinnam teoretycznie, bo już wiele lat temu miałam diagnozę. Ale i tak kilka cykli staraliśmy się na sucho. Najważniejszy jest zdrowy rozsądek, umiar w tym, co się robi i nie gonienie ze wszystkim na łapu capu... Daj na razie zadziałać naturze. Masz olbrzymie szanse zajść bez tych wszystkich dodatków, badań, hormonów. Tylko sama musisz dać sobie na to szanse.

Mówię Ci, poczekaj. Skup się na tym, jakie to cudowne, że możecie się kochać i że z tej miłości powstanie nowe życie. A w tym cyklu mogłaś nie mieć owulki i też jest to fizjologiczne. Zdrowe kobiety mogą mieć 1 czy 2 cykle bezowulacyjne w roku. Nie jest to na pewno powód do niepokoju. Obserwuj siebie, zrób kilka testów owulacyjnych jeśli koniecznie musisz i działajcie. To jest najważniejsze. Monitoring może spokojnie poczekać. Ginekolog powinna powiedzieć Ci dokładnie to samo co ja. Zobacz ja byłam u gina i też killa cykli nic się nie działo bo dał nam szansę na naturalne poczęcie...

reklama
Do góry