reklama
Lux wlasnie od tarczycy jest się zmęczonym i głowa boli , jak zobaczysz ze to się powtarza to jak najszybciej skontaktuj się z lekarzem .
Strawbelka duze kciukasy trzymam no a na tamtym wątku są sprzeczki i to powtarzające się . I jest tam tłok , że nie nadążam z czytaniem
Witam nowe dziewczyny
Strawbelka duze kciukasy trzymam no a na tamtym wątku są sprzeczki i to powtarzające się . I jest tam tłok , że nie nadążam z czytaniem
Witam nowe dziewczyny
emi_ka
Zaangażowana w BB
Piersi bolały mnie praktycznie tak samo jak na okres, może nawet minimalnie mniej. Także niestety u mnie to był żaden wyznacznik.a piersi cie bolały? Inaczej niż na okres?
Dziś poszperałam w moich badaniach, które robili mi z krwi kiedy zasłabłam i znalazłam tsh które wynosi 2,6 czyli mniej więcej środek bo granice mam wpisana 0,27-4,2 wiec z tarczyca jest ok a o jakich innych badaniach hormonalnych Strawbelka myślałaś?
G
Gość
Gość
Tarczycy nie masz ok! Te normy nijak sie maja dla starajacych sie. Tsh powinno byc ponizej 2. Ja mialam tsh 2,1 i lejarz kazal zbijac w dol. Dawno robilas to tsh? Bo teraz moze byc jeszcze wieksze.Dziś poszperałam w moich badaniach, które robili mi z krwi kiedy zasłabłam i znalazłam tsh które wynosi 2,6 czyli mniej więcej środek bo granice mam wpisana 0,27-4,2 wiec z tarczyca jest ok a o jakich innych badaniach hormonalnych Strawbelka myślałaś?
G
Gość
Gość
Aurora jesli chodzi o bormony, to tak jak wszystkie robia prolaktyna, progesteron i tp. Warto tez isc do dobrego gina zeby Cie poprowadzil, on juz bedzie wiedzial co zrobic. Moze monitoring cyklu, moze Ci pecherzyki nie pekaja....przyczyn moze byc duzo. Moze tez byc to zwykly stres. Ale z tym Tsh powinnas isc do endokrynologa i to dobrego, tsh jest bardzo wazne jesli chodzi o starania, teraz distaniesz leki, a jak bedziesz w ciazy to z reguly bierze sie wieksza dawke bo tarczyca musi ciezej pracowac. Tak mowi moj lekarz endo.
Tarczycy nie masz ok! Te normy nijak sie maja dla starajacych sie. Tsh powinno byc ponizej 2. Ja mialam tsh 2,1 i lejarz kazal zbijac w dol. Dawno robilas to tsh? Bo teraz moze byc jeszcze wieksze.
W listopadzie o kurde serio [emoji45] ? To jak myślisz udać sie do lekarza jeszcze teraz tydz przed@ czy poczekać do @ i po niej?
Aurora jesli chodzi o bormony, to tak jak wszystkie robia prolaktyna, progesteron i tp. Warto tez isc do dobrego gina zeby Cie poprowadzil, on juz bedzie wiedzial co zrobic. Moze monitoring cyklu, moze Ci pecherzyki nie pekaja....przyczyn moze byc duzo. Moze tez byc to zwykly stres. Ale z tym Tsh powinnas isc do endokrynologa i to dobrego, tsh jest bardzo wazne jesli chodzi o starania, teraz distaniesz leki, a jak bedziesz w ciazy to z reguly bierze sie wieksza dawke bo tarczyca musi ciezej pracowac. Tak mowi moj lekarz endo.
Dzieki za info. Teraz to sie zasmuciłam bardziej ..
reklama
G
Gość
Gość
Do endokrynologa to ja bym poszla teraz nawet na nfz, tylko po leki zeby zaczac juz brac. A na spokojnie mozesz sie juz umowic do gina po miesiaczce i do dobrego endo. Zalezy od Ciebie jak Ci sie spieszy z ciaza tylko niech endokrynolog niech Ci kitow nie cisnie i nie mowi ze taka tarczyca jest ok, bo staraczki powinny miec najwiecej do 2.W listopadzie o kurde serio [emoji45] ? To jak myślisz udać sie do lekarza jeszcze teraz tydz przed@ czy poczekać do @ i po niej?
Podziel się: