reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki o maleństwo w 2016

Strawbelka niee nic nie robiłam. Jakoś chyba boje sie stresu z tym związanego ... Myślałam, ze sie uda po prostu ale to juz niedługo polroku i zaczynam sie nad tym zastanawiać.

reklama
Strawbelka niee nic nie robiłam. Jakoś chyba boje sie stresu z tym związanego ... Myślałam, ze sie uda po prostu ale to juz niedługo polroku i zaczynam sie nad tym zastanawiać.
Ja proponuje zrobic te badania, zrobisz na nfz. A warto bo jak pol roku nic nie wychodzi to chyba lepiej zribic i wiedziec na czym sie stoi niz tracic kolejne pol roku na starania. Moze to jakies hormony albo tarczyca i bedzie po problemie. No ale decyzja nalezy do Ciebie.

Ja proponuje zrobic te badania, zrobisz na nfz. A warto bo jak pol roku nic nie wychodzi to chyba lepiej zribic i wiedziec na czym sie stoi niz tracic kolejne pol roku na starania. Moze to jakies hormony albo tarczyca i bedzie po problemie. No ale decyzja nalezy do Ciebie.

Chyba sie zdecyduje i wybiorę do lekarza po tej @. Dzieki za rady! [emoji4]

Od poczatku stycznia zaczelismy starania o naszego pierwszego dzidziusia mam 29 lat nie rozumiem skrotu dpo :laugh2:
:):) sama o ten skrót pytalam jeszcze miesiąc temu :) dpo = dni po owulacji. Dnia owulacji nie wliczasz tylko od następnego liczysz :) topczyeodvue kiedy wiesz kiedy była owu. A jak nie wiesz to podawaj dc i jakie masz średnio cykle :)
dc = dzien cyklu
@ = miesiączka
:)

Cześć! Jestem tutaj zupełnie nowa. Staramy się o maleństwo od jakichś 6 m-cy. W tym miesiącu po raz pierwszy poszły w ruch testy owulacyjne. Jestem dzisiaj w 29 dc i wyszedł test jak na obrazku. Czy mogło się udać, czy jednak ta druga kreska jest za blada i nie ma co się cieszyć na zapas?
test2.jpg

Załączniki

• test2.jpg
    test2.jpg
    39,4 KB · Wyświetleń: 402
Cześć! Jestem tutaj zupełnie nowa. Staramy się o maleństwo od jakichś 6 m-cy. W tym miesiącu po raz pierwszy poszły w ruch testy owulacyjne. Jestem dzisiaj w 29 dc i wyszedł test jak na obrazku. Czy mogło się udać, czy jednak ta druga kreska jest za blada i nie ma co się cieszyć na zapas?
Zobacz załącznik 742337
No ekstra krecha!!!! Wskakuj od razu do wątku ciążowek wrześniówek :):) to na pewno ciąża!! Gratulacje!! :) oby pięknie sie rozwijała :) idź na test betahcg z krwi i za 2 dni na drugi zeby potwierdzić ze ładnie rośnie i na wizyte do gina!
Miałaś jakieś inne odczucia w tym cyklu ze wiedziałaś ze sie uda, albo cos inaczej robiłaś niż w poprzednie cykle? Moze cos sie nam przyda :)

reklama
No ekstra krecha!!!! Wskakuj od razu do wątku ciążowek wrześniówek :):) to na pewno ciąża!! Gratulacje!! :) oby pięknie sie rozwijała :) idź na test betahcg z krwi i za 2 dni na drugi zeby potwierdzić ze ładnie rośnie i na wizyte do gina!
Miałaś jakieś inne odczucia w tym cyklu ze wiedziałaś ze sie uda, albo cos inaczej robiłaś niż w poprzednie cykle? Moze cos sie nam przyda :)
:) :) :) Aż się boję cieszyć.
A co do odczuć...
Najpierw wydawało mi się, że na pewno się udało, a potem wielkie zwątpienie. Ciągle bolą mnie brzuch i plecy jak na okres. I mam śmieszny objaw - mrugająca powieka od tygodnia, mimo łykania witamin i magnezu+B6 dodatkowo.
W tym miesiącu zaczęliśmy starania wcześniej niż zwykle, na jakiś tydzień przed spodziewaną owu.

Do góry