reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki o maleństwo w 2016

Cześć! Jestem tutaj zupełnie nowa. Staramy się o maleństwo od jakichś 6 m-cy. W tym miesiącu po raz pierwszy poszły w ruch testy owulacyjne. Jestem dzisiaj w 29 dc i wyszedł test jak na obrazku. Czy mogło się udać, czy jednak ta druga kreska jest za blada i nie ma co się cieszyć na zapas?
Zobacz załącznik 742337

Emi_ka aż Ci zazdroszczę [emoji16] super !!! Gratulacje !! A celowałas w dzien owulacji czy raczej przed?

reklama
Emi_ka aż Ci zazdroszczę [emoji16] super !!! Gratulacje !! A celowałas w dzien owulacji czy raczej przed?
Ja jeszcze wczoraj siedziałam na instagramie, oglądając zdjęcia #pregnancytest i zazdroszcząc. ;)
W tym miesiącu wyjątkowo przed. A potem okazało się, że test owu też wyszedł pozytywnie wcześniej niż się spodziewałam. Zawsze myślałam, że mam owu w tym samym czasie, co ból jajników w środku cyklu i potwierdził mi to kilka miesięcy temu ginekolog, a wg testów jednak jakieś 3 dni wcześniej.

Ja jeszcze wczoraj siedziałam na instagramie, oglądając zdjęcia #pregnancytest i zazdroszcząc. ;)
W tym miesiącu wyjątkowo przed. A potem okazało się, że test owu też wyszedł pozytywnie wcześniej niż się spodziewałam. Zawsze myślałam, że mam owu w tym samym czasie, co ból jajników w środku cyklu i potwierdził mi to kilka miesięcy temu ginekolog, a wg testów jednak jakieś 3 dni wcześniej.

Chyba tez pooglądam jeżeli to takie szczęście przynosi [emoji4] jeszcze raz gratki bardzo sie cieszę!
Ja testy owulacyjne tez zastosowałam od tego miesiąca i tez wyszedł pozytywny 3 dni przed owulacja wyznaczona przeze mnie ale cos mi sie temperatura nie zgadzała albo jeszcze nie jestem w tym na tyle ogarnięta [emoji53]

Chyba tez pooglądam jeżeli to takie szczęście przynosi [emoji4] jeszcze raz gratki bardzo sie cieszę!
Ja testy owulacyjne tez zastosowałam od tego miesiąca i tez wyszedł pozytywny 3 dni przed owulacja wyznaczona przeze mnie ale cos mi sie temperatura nie zgadzała albo jeszcze nie jestem w tym na tyle ogarnięta [emoji53]
:) Trzymam kciuki za Ciebie. Czytając o staraniu, stwierdzałam z czasem coraz bardziej, że jestem zupełnie nieogarnięta.

:) :) :) Aż się boję cieszyć.
A co do odczuć...
Najpierw wydawało mi się, że na pewno się udało, a potem wielkie zwątpienie. Ciągle bolą mnie brzuch i plecy jak na okres. I mam śmieszny objaw - mrugająca powieka od tygodnia, mimo łykania witamin i magnezu+B6 dodatkowo.
W tym miesiącu zaczęliśmy starania wcześniej niż zwykle, na jakiś tydzień przed spodziewaną owu.
:) a piersi cie bolały? Inaczej niż na okres?

Lux to wyobraź sobie , że ja ostatnio dowiedziałam się , że mam tsh 12 a wlasnie zaczynałam się starać i musiałam przrstań i czekać 2 miesiące i następne badania i wtedy się okaże czy mogę się starać , szlak mnie trafia . A dla ciebie najlepiej by było jakbyś troszke z wyniku zeszla na 1,5 najlepiej , potrzebujesz większej dawki leku , lekarz powinien ci poradzić coś . Zapisz się do jakiegoś endokrynologa nawet jak nie na NFZ idz prywatnie czym szybciej tym lepiej , bo tsh bardzo szynko rośnie . Jak urosło ci to znaczy że potrzebujesz wiecej leków
jestem w szoku, bo milam je tyle lat w normnie i nagle taki wzrost? jesli nie spadnie to jade prywatnie do endo i juz

Bertha zazwyczaj ciaza jest jak nie ma zadnych objawow. Ja 2 razy tak mialam ze bylam pewna ze ciazy nie ma, za pierwszym razem to test zrobilam jak @ nie dostalam. Za drugim jak mi plamienie ustalo a myslalam ze to @ przyszla tydzien wczesniej. Teraz to ja co miesiac doszukuje sie objawow i co miesiac wydaje mi sie ze jestem w ciazy, a tu lipa...
Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Nie wiem czy dzis to iui czy jutro jednak, bo o 22 mi test owu nie wyszedl. Kurka albo pecherzyki mi sie wchlonely, bo mnie jajniki nie bola. Wizyte mam popoludniu to sie wszystko wyjasni.

reklama
Do góry