reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

agnieszka.kk a gdzie Ty mieszkasz, ze masz dzis taka cudna pogode?u mnie dzis tak wieje, ze tylko schowac sie pod kolderka i nie wychylac;) Tak, wiec pozazdroscic:)baw sie dobrze, a i mam takie pytanko do Ciebie, bo zauwazylam, ze wybieracie sie na majorke:)my z druga polowka tez myslimy, zeby sie gdzies wygrzac przez tydzien i bierzemy pod uwage majorke, tak wiec moglabys zdradzic jaka miejscowosc wyraliscie?

miska dzięki :-)
Ja mieszkam w Anglii,część Wielkiej Brytanii.
Pogoda słoneczna,+16 na termometrze.
Co do urlopu to my lecimy na wschodnie wybrzeże Majorki dokładnie Cales de Majorca.
Wycieczkę bukowaliśmy ze strony Cheap Holidays 2012 | Cheap Late Holiday Deals | On The Beach
Koleżanki z pracy też latają z tej strony i są zadowolone.
Mamy opcje all inclusive.Cena naszej wycieczki jest spoko,spokojnie na naszą kieszeń.Hotel wybraliśmy sobie taki
zdjęcia hotel samoa majorca - Szukaj w Google
Już nie mogę się doczekać :happy:

A wy macie coś na oku?

zuzia u nas z pogodą przez ostatnie tygodnie to koszmarnie,ciągle padało i do tego wiatr aż głowy urywało.
Przez ostatnie kilka dni jest dobrze,no w miarę dobrze,na tyle że można pospacerować i grilla zrobić.
Nic się nie chwaliłaś że na urlop jedziecie.
Chwał się kochana gdzie byliście? :)

Ostatnia edycja:
reklama
Jejku dziewczyny tak piszecie o tych urlopach, że aż mi sie łezka zakrecila w oku. Ja tez chce :-( marzy mi sie kilka dni w upale, piasek, błękitna woda, kolorowe drinki z parasolką i nic nie robić. W tym roku mamy ambitne plany i z kasa będzie krucho, ale tak sie zastanawiam, czy nie warto poświęcić coś i załadować baterie. Już tak dawno nie byliśmy na wakacjach. Tylko niestety przy mojej pracy mam wolne tylko w half termy, czyli jak wszyscy i wtedy wszystko drogie a do tego S. ma niepłatne urlopy i trzeba doliczyć tygodniowkę na straty :( wszyscy wokół mówią ostatnio o wakacjach :-(
Sorry za dzisiejsz smutki, ale jakoś dołki mnie łapią ostatnio :-( Chyba przez tą pogodę i brak słońca.

Noelka trzymam kciuki za jutro!!!!!!

aniołkowa możecie polecieć na np.4dni,nie koniecznie na tydzień czy dłużej a to są już mniejsze koszty które można szybciej uzbierać.
My już od dawna odkładaliśmy na nasz urlop a poza tym ciężko pracujemy oboje z mężem i oboje jesteśmy zdania że zasłużyliśmy.
Przeliczcie swoje wydatki a może akurat będzie wstanie polecić na urlop :tak:

My planujemy w 2giej połowie czerwca gdzieś polecieć, ale kupimy dopiero ze 2-3 tygodnie przed wylotem, powinno być taniej. Dwa lata temu byliśmy w Egipcie było bajecznie. W sumie mieliśmy nie jechać w tym roku, bo cała kasę bierzemy teraz do Polandi na budowę. Ale mój M stwierdził że muszę odpocząć psychicznie przed następną próbą i doładować baterię. A gdzie polecimy to mi to obojętne, ma być plaża, woda i przynajmniej 30 stopni.
aniolkowa.mama patrz na wycieczki z ostatniej chwili, są naprawdę tanie, ja dodatkowo jeszcze wpisuję 4 różne lotniska bo tu też często jest różnica, nawet wpisuję takie gdzie muszę jechać ok 2 godz. Bo czasami naprawdę jest duża różnica. I koniecznie all inclusive, bo wszystko masz za darmo. Bo jeśli polecisz tam gdzie jest euro, to poza hotelem jest naprawdę drogo.

zuzia moje wyciszanie tak srednio..troche plamilam po miesiaczce,mam nadzieje, ze to w miare normalne..co do zastrzykow to mam lepsze i gorsze dni..zrobilam sobie jednego siniaka na brzuszku, chyba trafilam w jakies naczynko czy cos..no ale jeden raz na 21 zrobionych, wiec chyba nie tak zle;) za tydzien w poniedzialek mam wizyte kontrolna i jak pojdzie dobrze to w srode zaczne stymulacje:) mam nadzieje, ze te zastrzyki dzialaja i sie ladnie wyciszylam,tzn moje jajniki, bo psychicznie to chyba jest na odwrót:D
A Ty jak sie czujesz?Pewnie nie mozesz doczekac sie wrzesnia:)

agnieszka.kk fajny hotelik:) ja tak na razie niesmialo zerkam na oferty, bo nie wiem czy uda nam sie pojechac. Urlop mamy 2 ostatnie tygodnie czerwca, a jak dobrze pojdzie na poczatku czerwca bede miec transfer..nie wiem czy te dwie rzeczy sie nie wykluczaja, gdzies jakas dziewczyna pisala, ze nie powinno sie podrozowac przez 6 tygodni po transferze..eh poczekamy na rozwoj wypadkow, zobaczymy jaks ie bede czula i jak cos to najwyzej zaezerwujemy last minute za tydzien przed:) my tez korzystamy ze strony onthebeach

Aniolkowa nie smuc sie tylko zerknij a oferty, jezeli nie macie zadnych preferencji gdzie tylko, zeby bylo sloneczko to mysle, ze moze Wam sie udac ustrzelic cos w atrakcyjnej cenie. My w tym roku tez nie stoimy najlepiej finansowo, ale postanowilam sie tym nie przejmowac:) Potrzebuje sie odstresowac i wygrzac, a swoje potrzeby trzeba przeciez zaspokajac;)

noelka chwal sie jak bylo na wizycie?

czesc dziewczyny jestem juz po wizycie w klinice. Tym razem spotkanie mialam z inna pania dr, ale nie jestem zdziwiona bo moj szpital jest ogromny i w tym samym czasie przyjmuje chyba z 6 lekarzy. Szkoda,ze nie jest to jak w PL ze ma sie jednego gin, czlowiek czulby sie jakos bezpieczniej. No ale nic na to nie poradze...
Tak wiec wszystkie wyniki mam dobre, skan HCG wykazal, ze jajniki i jajowody sa ok, chlamydia ok, hormonki tez, ale wciaz musze zrobic jeszcze jeden bo zapomnieli zbadac progesteron i w 21 dc musze znowu isc na pobranie krwi:( Troche wkurzona jestem bo 2 razy juz robilam i za kazdym razem zapominaja o jakims hormonie.
Meza armia tez jest ok.
Tak wiec pani dr zalecila, ze nastepnym krokiem bedzie clomid i obserwacja czy w ogole jajeczkuje, pewnie w kazdej klinice jest taka kolejnosc badan.
Tak wiec czekam do nastepnej @ i od 2dc mam brac przez 5 dni clomid. I tak przez 3 cykle. Juz w pierwszym cyklu mam dzownic na skan jak tylko dostane @. Z gory mi zaznaczyli, ze na monitoring sa wielkie kolejki i mozliwe, ze skan bede miala dopiero w 2 cyklu. Ale mam nadzieje, ze uda sie w pierwszym.
Chyba trafilam na jakas madra dr bo od razu zaznaczyla, ze ze wzgledu na nieregularne @ pewnie nie dostane @ za szybko. Wiec mam czekac do czerwca na @ jak tylko nie przyjdzie to wziasc tabletki Provera przez 5 dni na wywolanie @. Watpie zebym naturalanie dostala @ pod koniec maja bo ostatni mialam 2 maja, a moj cykl nigdy nie byl 28-dniowy, najkrotszy to chyba 35-dniowy.
Ten progesteron mam dopiero zbadac w 2 cyklu z clomid.
A nastepne spotkanie w klinice w celu omowienia, czy clomid dziala we wrzesniu. Jak ja bym chciala do tegu czasu zaciazyc....:(

Dziewczyny jesli ktoras z was brala climid, albo provere prosze napiszcie mi swoje doswiadczenia bo ja nie mam zadnych wiadomosci na temat tych lekow.
Ucieszylo mnie, ze dostane je za darmo, zawsze myslalam, ze darmowe leki przysluguja tylko kobietom w ciazy.

To tyle na moj temat, na forum bede pewnie rzadziej, bo szukamy nowego mieszkania i planujemy wakacje i wogole troche spraw nam wyszlo spod kontrolii, wiec mamy duzo do uporzadkowania.

dziekuje za zyczenia urodzinowe i kciuki.:)

U mnie nie tak łatwo z tymi ofertami z last minute, bo pracuje w szkole czyli wolne mam tak jak wszystkie szkoły w uk. A wiadomo wtedy ceny idą kilkakrotnie w górę :crazy: Najbardziej by mi pasował czerwiec, bo w sierpniu lecę do Polski, ale niestety w czerwcu S. leci do Pl załatwiać z budową. Kolejny urlop dopiero w październiku, może wtedy by sie udało. Jakbym zaszła to by mi tak nie było szkoda tych wakacji.

Magdalena my tak jak wy zbieramy na domek. Ale twój ma racje, jedzcie, bo musisz naładować baterie na kolejna próbę. Ja nie mam jakiś wymagań co do miejsca, jedynie nie lubię wracać tam, gdzie juz byłam, bo jest tyle wspaniałych miejsc na świecie, ze szkoda mi kasy na powroty w te same miejsca.

Miśka ty już tak blisko. Coś mi sie wydaje, że twoje wakacje mogą być pod znakiem zapytania:) albo polecicie juz we trójkę. Co do latania...nie wiem jak po tranferze jest, ale wiem, że ja sie nie odważę. Każda moja ciąża jest zagrożona i latanie odpada. Zreszta raz już polecialam w ciąży do Polski i wylądowalam w szpitalu na 5tygodni. Niby zalecają, żeby w I i III trymestrze nie latać,w drugim jak jest ok to nie ma przeciwwskazań.

Noelka to bardzo dobra wiadomość, że dostałaś clomid. Ja tez chciałam. Z tego co pamietam to chyba Gwiazdeczka zaszła na clomidzie. To jest odpowiednik polskiego Clo więc poczytaj sobie na forach (na bb też jest cos na ten temat, wpisz clo w wyszukiwarce). Statystyki mówią, że najwiecej zajść jest po pierwszym cyklu clo, w 2 bardzo mało i w trzecim znowu sporo. Super, że wreszcie coś ruszyło.

Właśnie Gwiazdeczko ​napisz co u ciebie. Jak sie czujesz?

Witajcie!

My planujemy w 2giej połowie czerwca gdzieś polecieć, ale kupimy dopiero ze 2-3 tygodnie przed wylotem, powinno być taniej. Dwa lata temu byliśmy w Egipcie było bajecznie. W sumie mieliśmy nie jechać w tym roku, bo cała kasę bierzemy teraz do Polandi na budowę. Ale mój M stwierdził że muszę odpocząć psychicznie przed następną próbą i doładować baterię. A gdzie polecimy to mi to obojętne, ma być plaża, woda i przynajmniej 30 stopni.
aniolkowa.mama patrz na wycieczki z ostatniej chwili, są naprawdę tanie, ja dodatkowo jeszcze wpisuję 4 różne lotniska bo tu też często jest różnica, nawet wpisuję takie gdzie muszę jechać ok 2 godz. Bo czasami naprawdę jest duża różnica. I koniecznie all inclusive, bo wszystko masz za darmo. Bo jeśli polecisz tam gdzie jest euro, to poza hotelem jest naprawdę drogo.
Magda byłaś w Egipcie?Pisz szybko jak było :tak:
Egipt marzy się mojemu mężowi.Za rok kasy powinno być jeszcze więcej więc może i my się wybierzemy :-) ale to za rok dopiero teraz lecimy na Majorkę odpocząć :happy2:
Ja wycieczki na ostatnią chwilę nie mogę wykupić bo razem z mężem dużo wcześniej musimy zabukować urlopy w pracy,taki mamy wymóg a jakby się nie powiodło z wycieczką to lipa,szkoda urlopu.
Daj znać jak już zabukujecie wakacje.Ciekawa jestem gdzie polecicie? :-)

agnieszka.kk fajny hotelik:) ja tak na razie niesmialo zerkam na oferty, bo nie wiem czy uda nam sie pojechac. Urlop mamy 2 ostatnie tygodnie czerwca, a jak dobrze pojdzie na poczatku czerwca bede miec transfer..nie wiem czy te dwie rzeczy sie nie wykluczaja, gdzies jakas dziewczyna pisala, ze nie powinno sie podrozowac przez 6 tygodni po transferze..eh poczekamy na rozwoj wypadkow, zobaczymy jaks ie bede czula i jak cos to najwyzej zaezerwujemy last minute za tydzien przed:) my tez korzystamy ze strony onthebeach
miśka dziękuję ;-)
Rozumiem Twoją sytuację.Wiadomo zafasolkowanie jest ważniejsze.
3mam kciuki za transfer.A jak zdecydujecie się na urlop to pochwal się gdzie ruszycie?:tak:
czesc dziewczyny jestem juz po wizycie w klinice. Tym razem spotkanie mialam z inna pania dr, ale nie jestem zdziwiona bo moj szpital jest ogromny i w tym samym czasie przyjmuje chyba z 6 lekarzy. Szkoda,ze nie jest to jak w PL ze ma sie jednego gin, czlowiek czulby sie jakos bezpieczniej. No ale nic na to nie poradze...
Tak wiec wszystkie wyniki mam dobre, skan HCG wykazal, ze jajniki i jajowody sa ok, chlamydia ok, hormonki tez, ale wciaz musze zrobic jeszcze jeden bo zapomnieli zbadac progesteron i w 21 dc musze znowu isc na pobranie krwi:( Troche wkurzona jestem bo 2 razy juz robilam i za kazdym razem zapominaja o jakims hormonie.
Meza armia tez jest ok.
Tak wiec pani dr zalecila, ze nastepnym krokiem bedzie clomid i obserwacja czy w ogole jajeczkuje, pewnie w kazdej klinice jest taka kolejnosc badan.
Tak wiec czekam do nastepnej @ i od 2dc mam brac przez 5 dni clomid. I tak przez 3 cykle. Juz w pierwszym cyklu mam dzownic na skan jak tylko dostane @. Z gory mi zaznaczyli, ze na monitoring sa wielkie kolejki i mozliwe, ze skan bede miala dopiero w 2 cyklu. Ale mam nadzieje, ze uda sie w pierwszym.
Chyba trafilam na jakas madra dr bo od razu zaznaczyla, ze ze wzgledu na nieregularne @ pewnie nie dostane @ za szybko. Wiec mam czekac do czerwca na @ jak tylko nie przyjdzie to wziasc tabletki Provera przez 5 dni na wywolanie @. Watpie zebym naturalanie dostala @ pod koniec maja bo ostatni mialam 2 maja, a moj cykl nigdy nie byl 28-dniowy, najkrotszy to chyba 35-dniowy.
Ten progesteron mam dopiero zbadac w 2 cyklu z clomid.
A nastepne spotkanie w klinice w celu omowienia, czy clomid dziala we wrzesniu. Jak ja bym chciala do tegu czasu zaciazyc....:(

Dziewczyny jesli ktoras z was brala climid, albo provere prosze napiszcie mi swoje doswiadczenia bo ja nie mam zadnych wiadomosci na temat tych lekow.
Ucieszylo mnie, ze dostane je za darmo, zawsze myslalam, ze darmowe leki przysluguja tylko kobietom w ciazy.

To tyle na moj temat, na forum bede pewnie rzadziej, bo szukamy nowego mieszkania i planujemy wakacje i wogole troche spraw nam wyszlo spod kontrolii, wiec mamy duzo do uporzadkowania.

dziekuje za zyczenia urodzinowe i kciuki.:)
Noelka widzę że pozytywnie nastawiona jesteś po wizycie i oby tak dalej :tak:
Ja co prawda może nie rozumiem tych wszystkich terminów itd.ale czytam i 3mam kciuki za wasze fasolki.Mocno kibicuję :tak:
Ty także daj znać gdzie na urlop ruszycie bo widzę coś tam planujecie?

Zuzia pomyśl o zakupie wycieczki na ostatnią chwilę.Na pewno będzie taniej :tak:
Roxi a Ty nadal w Polandzie się urlopujesz?

reklama
agnieszka ja już niestety spowrotem w Szkocji :/ wczoraj przylecieliśmy, ehhh tak w pl było fajnie, słoniecznie a tu juz na lotniksku przywitał nas deszcz:baffled: Jutro wracam do pracy nie chce mi się jak cholera:sorry2:
Kurcze Aga zazdroszczę Ci tej Majorki, to moje marzenie żeby tam polecieć na wakacje, ale niestety zawsze jest coś... mieliśmy leciec w tym roku w maju lub w czerwcu no ale miałam to ivf w lutym, potem te komplikacje i niestety niedaliśmy rady, zresztą wolałam leciec do pl żeby sie przebadać i zdobyć leki. W sierpniu lub wrzeńsniu znów ivf więc też nigdzie nie polecimy i tak jest w kółko:-( Cieszę się ze chociaż teraz w Polandzie byłam bo odpoczęłam sobie i pozałatwiałam to co najważniejsze. Moze kiedyś uda się poleciec na tą Majorkę....
Zuzia a Wy gdzie byliście??? ciesze się ze wakacje udane i baterie naładowane, teraz aby do września;-) wygląda na to że ivf będziemy miały w podobnym terminie:tak:
Noelka no to super wieści, bardzo dobrze że dali Ci ten Clomid to jest lek który wywołuje owulację i z tego co wiem jest dość skuteczny u dziewczyn które mają zaburzenia owu, a u Ciebie zapewne tak jest skoro @ masz nieregularne. Takze mocno trzymam kciuki bo mozliwe że juz niedługo w końcu uda Ci się zafasolkować, zresztą napewno się uda, jeśli armia M jest ok a Ty w końcu bedziesz miała owu to dlaczego ma sie nie udać! Bardzo się cieszę ze w końcu i u Ciebie ruszyło coś do przodu:-)
Aniolkowa widze ze jakies smutki Cie dopadły:sorry2: jak się czujesz już lepiej?? Głowa do góry, naprawde pomyślcie o tych wakacjach żeby bateryjki podładować...:tak:

Do góry