avocado31
Zaciekawiona BB
Roxii - dziekuje bardzo za rady i za podniesienie mnie na duchu. Bylam dzisiaj na wizycie u tego polskiego ginekologa - mlody i bardzo mily czlowiek. Zrobil mi badanie ginekologiczne, a potem usg. Widzialam pecherzyk i zalazek zarodka )) Ciaza rozwija sie prawidlowo )) Tak sie ciesze )) Przepisal mi progesteron - nie duphaston, bo tutaj go juz nie sprzedaja - ale jego odpowiednik. Mam brac tak jak bralam - 1 tab rano i 1 wieczorem. Jesli chodzi o tarczyce, to poki co nie zwiekszyl mi dawki leku, bo powiedzial, ze skoro organizm sam zszedl z 3.9 na 3.0 przy najnizszej dawce, to lepiej narazie nic nie zwiekszac, by z niedoczynnosci nie wejsc w nadczynnosc, a 3.0 to nie jest jeszcze zle w moim przypadku. W styczniu mam zrobic kolejne badanie tsh i z wynikiem przyjsc na kolejna wizyte. Juz sie umowilam do niego na 19 stycznia. Bede wtedy w 11tyg i 4 dniu ciazy Czyli odpowiedni czas na kolejne usg Pan doktor udzielil mi rad odnosnie zywienia - wspomnial tez, zebym uwazala, gdzie jem podczas urlopu, gdyz za 10 dni lece na wakacje do Maroka. Tak bardzo sie ciesze, ze ciaza rozwija sie prawidlowo. To najlepszy prezent urodzinowy jaki moglam sobie wymarzyc na jutrzejsze urodziny Wszystkim dziewczynom polecam z calego serca wizyte u dobrego polskiego lekarza na wypadek jakichkolwiek problemow, pytan lub watpliwosci. Rozumiem, ze taka wizyta nie nalezy do tanich, ale nasze zdrowie jest najwazniejsze. A jesli porownamy ceny prywatnych polskich lekarzy do prywatnych wizyt w UK to wychodzi naprawde o ponad polowe taniej (przynajmniej w moim miescie). Jutro mam tez wizyte w Early Pregnancy Unit w szpitalu - mimo, iz wiem juz, ze wszystko jest dobrze, to i tak pojde zobaczyc co mi powiedza.
Zycze wszystkim milego wieczoru / Avocado
Zycze wszystkim milego wieczoru / Avocado