reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Czesc Dziewczynki

....
ja tak szybciutko z rana z kawusia w reku, wpadlam wam zyczyc milego dzionka i odezwe sie po wizycie. Wizyte mam na 12.20, tak wiec prosze o &&&. Wczoraj dzwonilam do Polskiej przychodni w Londynie i jak cos to pojade tam zrobic "droznosc jajowodow". Kurcze jade dzis do GP ale bez zadnej nadzieji na cokolwiek. Jedyne pewnie na co moge liczyc to na badanie hormonow....o ile mi da skierowanie.

3majcie sie slodko, milego dzionka xxxx

witaj Kasia :-) w gronie staraczek - niewiele nas zastalo juz ale kazdej pokolei uda sie ;-)

to niestety nie byl moj miesiac - czuje ze @ zbliza sie wielkimi krokami ;-( mialam chwile zwatpienia i myslalam zeby wszystko wyrzucic do kubla i dac sobie spokoj.ale dzis dostalismy wyniki meza i wszystko ok wiec powalcze jeszcze te3miesiace a jak sie nieuda to widocznie tak mialo byc..

noelka biedny Olivierek, dobrze ze juz po teraz musicie wszyscy nabrac sily.mnostwo mnostwo zdrowka raz jeszcze...

ciezarowki juz odliczacie tygodnie i dni - fajnie - juz niedlugo maluszki bede z wami ;-) pozdrawiam

Kasia jak po wizycie?

Yas może jeszcze nic nie przesadzone. Brzuch czasem boli też na ciążę.
Ja też mam tak że jak dostaje @ to albo mi siły opadają i się poddaje albo podchodzę fo kolejnego cyklu z zacięciem lwicy i zalozeniem że teraz na pewno się uda.
Czy u was zawsze problem były tylko żołnierzyki męża?

aniolkopokiowa mi sie wydaje ze to sie czuje ze @ nadchoci ale pomimo tego gdzis tam jest nadzieja ze jednak sie mylimy ;-) dopoki nie przyjdzie a nawet jak przyjdzie to zdarzalo sie ze test robilam bo przeciez czasem slyszy sie z w ciazy krwawienia wystepuja - dlatego teraz nie mam zadnych testow ciazowych w domu ;-) planowo ma byc sobota ale kazali mi czekac do pon jak cos.
badanie meza raz robilismy wyszlo slabe wtedy ale mysle ze nie do konca bylo wiarygodne to badanie wtedy po dojazd do szpitala wtedy godz nam zajmowal plus przeziebiony byl.tym razem robil na miejscu.
problemy sa ze mna.ale dwa razy udalo sie zaciazyc to licze na kolejny cud ;-)

ja tak sie zastanawiam jak u twojego meza wszystko ok to dlaczego nie kaza mam probowac na clo lub gonolu przy monitoringu naturalnie?

kasia a ty jak tam po wizycie? jakis krok do przodu?

Tez sie kiedyś zastanawiałam dlaczego naturalnie nie próbują. U mnie niby tez wszystko w porządku, owu jest, jajowody drożne i endometrium zawsze odpowiedniej grubości do zagniezdzenia a mimo wszystko nie wychodzi. Ja juz nawet mam swoją teorie, że możliwe, że mam wrogi sluz, ktory uszkadza i zabija plemniki. Nawet jak dochodzi do ciazy jakimś cudem to uszkodzony plemnik sprawi, ze dziecko bedzie z wadą i poronię. Miałoby to sens, bo druga ciąże straciłam zaraz na początku. Jedynie mnie zastanawia dlaczego pierwsze dziecko było zdrowe (miałam badania prenatalne w 12tc i z dzieckiem było ok). Drugą moja teorią jest jakość moich pecherzykow. Niestety tego chyba sie nie da sprawdzić chyba, ze przy IVF. Jesli mam pecherzyki puste to nie zajdę, ale z drugiej strony 2 razy juz zaszlam. Moze co któryś mam dobry? Nie wiem juz co moze być u nas przyczyna. Napewno nie jest to stres i zbytnie myślenie o tym, bo juz nie raz przyszalelismy nie licząc tych dni, albo byliśmy na wakacjach zrelaksowani i nadal nic z tego. A te 2 razy co zaszlam było właśnie z liczeniem i dokladnie zaplanowane.

Piszesz że 2 razy zaszlaś czy to znaczy, że straciłaś jedna ciąże? Czy te dwa zajścia były spontaniczne czy tez starane?

aniolkowa czasem taki brak powodu jak u was to ciezkie zadanie bo latwiej byloby miec cos zepsutego i naprawic to jesli sie da oczywiscie bo u mnie nic naprawic sie nie da.
pierwsza ciaza byla niespodziewana bo 3latach staran bez zadnych wspomagaczy - bylismy juz na liste oczekujacych do ivf zapisani - tylko okazalo sie ze byla to ciaza pozamaciczna.
potem caly czas staralismy i po rownym roku udalo sie - 3miesiace clo bralam a w 4tym miesiacy juz bez clo zaszlam i to bez jednego jajowodu - nie nastawialam sie bardzo bo czekalam na to ivf, bylam zajeta zaliczeniami na uczelni itp i okazalo sie ze udalo sie.teraz tyle miesiecy clo,gonal i nadal nic...
uda sie wam na pewno - 2 razy bylas w ciazy wiec to cos znaczy - mojego meza bratowa 4razy stracila fasolke a teraz jest w 6tym miesiacu - oczywiscie tobie tego nie zycze - ona miala o tyle dobrze za zachodzila w ciaze bez problemow.
w koncu obie sie doczekamy kolejnej ciazy aniolkowa, zobaczysz :-)

no i jak sie spodziewalam - @ przyszla i to nawet dzien wczesniej mysle ze przez blad tego co skan mi robil przegapilam swoja szanse i zamiast w piatek powinnibysmy dzialac miedzy sroda a czwartkiem, no ale kolejny miesiac kolejna szansa ;-) od wtorku znow na skany...

milego weekendu wszystkim

p.s. przepraszam ze na facebooku nie udzielam sie za wiele ale jakos nie moge sie jeszcze przyzwyczaic - jednak wole na forum cos napisac :zawstydzona/y:

Witam

Ja też jestem z UK, a dokładniej z hrabstwa kent...na forum jestem od około miesiąca, głownie udzielam się na Staraczkach 2013 ale widzę, że tutaj jest też bardzo fajnie :tak: Czu mogę do Was dołączyć ?

reklama
yas09 przykro mi z powodu @.... mam nadzieje że następnym razem już nie przegapią &&&&&&&&&&&&&&& na kolejne staranka

kontra witaj ! jak długo się stracie?

Do góry