reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Kasia nikt się nie będzie śmiał. Nie ma głupich pytań. Każdy jak tu zaczynał był zielony w tych wszystkich badaniach, lekach czy zabiegach. Po to tu jesteśmy żeby uzupełniać się wiedzą.
Tak jak Agitatka pisze to są te hormony. Lekarz ci powie co w którym dniu (jedne są 2-5dc a inne w 21dc). Mam nadzieje że masz jakiegoś fajnego gp bo może cię zbyc z racji tego że od poronienia minęło 8 miesięcy. Oby był jakiś ludzki. Kiedy idziesz?

reklama
Aniolkowa mama, Agitatka dziekuje
a010.gif

Do lekarza ide w czwartek, tak wiec mam jeszcze jutrzejszy dzionek aby was pomeczyc, a pozniej dalej was bede meczyla hahaha.

Co do dupka to u mnie jest problem z owul. Testy owul nie za bardzo pokrywaja sie z temp, a najdziwniejsze ze wydaje mi sie ze moze u mnie nic nie peka....
same zobaczcie....Obserwacja cyklu - enpr.pl

Kasia uk witaj :-) ja to i na czekoladki i na winko się załapię :-) ja czytałam Twoją historię to aż.... a o Twojej koleżance to nie wiem co powiedzieć... Kasiu a może jak ci zabieg robili to coś zepsuli? sprawdzali? czasami tak się zdarza...

Witaj Abed, mam nadzieje ze nic nie spiep....bo zabieg mialam w czwartek nad ranem a w piatek bylam na scanie dopochwowym. 50 min dwoch lekarzy ogladalo, sprawdzalo i uznali ze jest ok...tzn czysto i jajniki sa ok.

Powiem wam, ze kiedys mylalam inaczej....seksik i od razu wpadeczka a tak naprawde to ....jest ciezko. Te wszsytkie " pseudo mamy" za to co robia swoim dzieciaczkom wrzucila bym do gazu.....

Agitatka odnosnie dupka, to jak to jest.....jak to dokladnie mam lykac??? Kurcze tak sie boje sama swirowac, dlatego licze na was i wasza pomoc....:tak:

Ostatnia edycja:
Kasia dobrze by było jak byś mierzyla temperaturę codziennie o tej samej porze. Śluz widzę obserwujesz. Moim zdaniem (nie jestem ekspertem) jeszcze nie miałaś owulacji- śluz masz gesty i biały czyli jesteś przed. No i na wykresie wyjdzie dopiero 2-3 dni po bo to wynika z temperatury, która po owu skacze wyżej. Ale musisz zaznaczyć codziennie trmp.

Aniolkowa mama dziekuje za twoje rady. Temp mierze codziennie o tej samej porze, tak...w tym cyklu czekam na owulke ale poprzednie niby owulka byla, test pozyt, przytulasy ale i tak pudlo....

Agitatka twoj wykres cudowny, zazdroszcze w sensie pozytywnym. Mam nadzieje ze kiedys moj tez taki bedzie

Dziewczynki mykam pod prysznic.

Kazdej zycze spokojnej nocki i kolorowych snow

reklama
Kasia uk jejku współczuję straty maluszka:-( widze ze dziewczyny już wiele ci napisały i dały parę wskazówek:tak: ja się pod tym wszystkim podpisuję przede wszystkim mierz tempkę bo tylko w ten sposób będziesz wiedziała czy owu była, bo z testami to różnie bywa, wiesiołek możesz spokojnie brać i no i dupka ale to dopiero po owu tak jak dziewczynki ci już napisały;-) Ciezko stwierdzić co może być u Was przyczyną że się nie udaje, konieczne są badania na które skieruje cie GP, czy Twój aktualny GP wie o twoim poronieniu i wie kiedy ono było? Jeśli tak to niestety może być tak jak napisała aniolkowa ze odeśle cię z kwitkiem bo nie minął jeszcze rok...:sorry2: Chociaż w sumie to zależy od lekarza jak będzie jakiś w miarę ludzki to pewnie uruchomi całą procedurę i porobi Wam badania. Trzymam kciuki za wizytę jak masz jeszcze jakies pytanka to wal;-)

Do góry