reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

Dziewczyny dziś znów strasznie boli mnie głowa :-( wziełam już dwie tabletki paracetamolu i niewiele pomogło:no: ja już nie wiem co mam robić, staram się pić więcej tak jak radzilyście ale jak narazie efektu nie ma... Zaraz chyba oszaleję, mam ochote ryczeć tak mam dość tego bólu, ale wiem że płacz pogorszy sprawę:sorry: Dziś w nocy przylatuje mój M z miom bratem wiec mam dzisiaj troche roboty, musiałam isć na zakupy, przygotować wszystko w doma ten cholerny ból wszystko mi utrudnia i ledwo funkcjonuję :-( Dobrze że jutro mam wolne to odpoczne trochę, mam nadzieję, że ten durny łeb przestanie mnie w koncu boleć bo naprawdę zwariuję:-:)-:)-(

reklama
Kogasica dzieki za radę, ale niestety nie mam go w domu, Amol właśnie do mnie leci, prosiłam M żeby mi kupił w Pl bo czytałam że niby skuteczny na ból głowy, ale jak mi dwie tabletki paracetamolu nie pomogły to nie wiem czy mi Amol pomoze:sorry: To migrena, bo mnie mdli, mam zawroty głowy i zaburzenia wzroku. Przed ciążą jak miałam takie bóle to czasem nawet ibuprom niebardzo pomagał... Zaraz oszaleje, jak tylko M dotrze do domu to spróbuję ten Amol moze chcoć trochę mi ulży....

Biedaku :-(Mi tez dziś nie pomaga paracetamol także łącze sie z tobą w bólu. To ze zaczęłaś wiecej pić nie da od razu rezultatów. Potrzeba na to czasu. Nic nie rób w domu tylko połóż sie, natrzyj sie amolem albo połóż mokry zimny ręcznik na głowie i spróbuj odpocząć. Boli cie gdzieś przy skroniach czy czoło? Wiem, ze są odpowiednie punkty do masowania, które odpowiadają za ból głowy (chyba kolo duzego palca u nogi, ale dla pewnosci zapytam siostry ona jest masażystką). Unikaj kawy, czekolady i serów, bo one powodują migreny.

aniolkowa w sumie to mnie boli i tył głowy i przód, ale bardziej odczuwam tył. Przed chwilą wzięłam ciepły prysznic i jak skierowałam strumien wody na kark i tył głowy to czułam lekką ulgę, stałam pod ty prysznicem chyba z 20 min. Teraz boli mnie trochę lżej ale podejzewam ze to chwilowe:sorry:Kawy w ogóle nie piję, czekoladę jem rzadko, ale jeśli chodzi o sery to niepotrafie sobie ich odmówić bo bardzo je lubie, ale wiem że one moga się przyczyniac do migren bo już kiedyś o tym słyszalam... Ja to chyba sobie odetnę ten glupi łeb i bedzie spokój:sorry:
A Ty czemu nie weźmiesz sobie czegoś mocniejszego??? ja zawsze brałam ibuprom, a w wyjątkowych sytuacjach pół ketanolu. Teraz zostaje mi paracetamol i niestety nie zawsze działa:baffled: Nadzieja tym Amolu....

Roxii i jak ból przeszedł?? może zadzwoń do położnej i zapytaj... bo do wizyty masz jeszcze kilka dni a po co się się męczyć

Roxi jak głowa?
Ja sie meczyłam pól nocy, wyrzucilam mojego do salonu, bo mi chrapał, głowa pękła, amol nic nie pomagał. W końcu wzięłam kolejne tabletki paracetamolu i Zasnełam z bólu. Dziś jest ok. Ketonalu nie biore juz od kilku lat, bo mi bardzo szkodzi na żołądek. Muszę iść do GP bo migrelave, bo juz mi sie kończą a to jedyne co mi pomaga od razu.

Dziewczyny mam pytanie. Swędzi mnie od jakiegoś czasu tam na dole, piecze i boli podczas seksu. Pewnie coś sie przyplątało :-( Czy muszę z tym iść do gp, czy mogę zapytać w klinice jutro? Czy klinika sie takim czymś zajmuje. Zrobią mi tu jakis posiew czy tylko w ciemno coś dadzą?

Roxii jak dziś głowa?? I jak po powrocie męża??

aniolkowa no pewnie to jakaś infekcja, objawy na to wskazują. Nie masz nic w domu, żeby sobie ulżyć? Co do twojego pytania, to nie pomogę, bo nigdy nie byłam w takiej klinice...

Ja już po śniadaniu, piję kawę. Zaraz z tatą jadę do Biedronki :tak: Na małe zakupy, a o 12 do fryzjera :-):-) Jak dobrze, w końcu może będę wyglądała jak człowiek ;-)
Przesyłam was słoneczne i ciepłe pozdrowienia i życzę wam takiej pięknej pogody :tak:

Dzieki dziewczynki! dzis z głową już lepiej, nie boli ale ciągle tak ćmi. Wczoraj była tragedia myślałam, ze się wykonczę tak bardzo mnie bolała i nic nie pomagało nawet Amol z Pl :no: naszczęście jakoś zasnęłam i dzis zdecydowanie lepiej:tak: ale tak jak mówię ciągle ćmi, nie wiem czemu tak czesto mnie ta głowa boli:baffled:
A M z bratem dotarli szczęścliwie, M dzis już był w pracy, a ja z bratem latłam po mieście i załatwialismy rózne formalności, jutro brat zaczyna pracę u mnie w hotelu:tak:
Agitatka dzięki za pozdrowienia z Pl, ale fajnie że już jesteś na polskiej ziemi:-)
Aniolkowa powodzenia jutro na wizycie, czekamy na wieści &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Dziewczyny jestem załamana. Miałam nadzieje, że coś znajdą...
moja wizyta była bardzo krótka. Lekarz powiedział, ze moje wyniki są dobre, nic nie znaleźli, do czego mozna by sie było przyczepić, rezerwa jajnikowa w porzadku. mam pomyśleć o kolejnych krokach. jak zapytałam o przyczyny immunologiczne (typu przeciwciała plemnikowe) to powiedział, ze nie mogą narazie tego zbadać, bo mam za sobą póki co naturalne próby zapłodnienia i warto by spróbować sztucznych. Jak wtedy sie nie uda to bedą mi robić testy immunologiczne. Powiedziałam mu, że w takim razie decyduje sie na IUI a on na to, że to bardzo mądra decyzja. Zaczynamy 12 lipca.

Roxi ekspercie napisz mi coś wiecej o tym. Jak to wyglada, jakie sample sie bierze (na pierwsza wizytę mamy oboje przynieść jakieś próbki, ale nie wiem czego, bo powiedzieli, ze wszystko bedzie w liście). Ile to trwa?? Czy zastrzyki sie bierze przy IUI, bo jak tak to ja chyba nie dam rady...:-(

Do góry