reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

joasia u ciebie jutro termin :-)
Ja sie zaczynam bac wagi dziecka :szok: przyjdzie mi rodzic w 42tyg 4kg a moze wiecej to skonam :szok: Wczoraj rozmawialam z mama ktora myslala ze mi zostal jeszce miesiac... na koniec pokrakala ze moze urodze w swoje urodziny (7 czerwca ale nieeee, dziekuje, nie lubie dnia swoich urodzin).

reklama
Kari21 czego nie lubisz daty swoich urodzin..? ja mam dzien po tobie 8.06 urodzinki i najwidoczniej prezentu nie bede miec.... chyba ze na imieninki 26 lipca haha ale to tez nie wiadomo....:p
Dzis znowu zrobilam sikanca i lipa tep. spadla z 37 na 36,8 wiec zapewne wielkimi krokami zbliza sie @@@@ :(:(:(:(

Witam was kobietki w ten piękny słoneczny dzień.

tygryseczek witam w klubie. Ja tez czekam na @. Plamienia niezawodnie jak co miesiac są od kilku dni, więc lada dzień sie rozkręci.

Kari masz bardzo fajną datę urodzin, lato - zawsze mogłaś zrobić urodziny na świeżym powietrzu, prawie w wakacje. Ja mam w styczniu i nigdy nic nie mozna było fajnego zorganizować. No i dostawałam często prezenty świąteczne-urodzinowe:crazy:

Joasia uda ci sie urodzić przed terminem? Masz kilka godzin:-)

Loczkis ty zdolniacho!! Zamiast ty szukać pracy to ciebie chcą do pracy. Rzadko sie tak zdarza. Wybierz dla ciebie najlepsza ofertę. A ze starankami i tak chyba musisz poczekać prawda? W nowej pracy pewnie musisz miec okres próbny, żebyś mogła załapać sie na macierzyński czy w Pl jest inaczej?

Czekam z utęsknieniem na @, bo w piątek lecimy na wakacje i nie chce jej zabierać ze sobą :no:

Ostatnia edycja:
anilkowa.mama a gdzie sie wybieracie na te wakacje..? u mnie tez sloneczko za oknem a na dodatek glowa mnie boli... jak bym na jakims kacu byla a nie jestem...:p jak jutro sie @ pojawi to skocze po olej z wiesolka i zamowie na necie castagnus i zaczynam brac... moj moze jutro zadzwoni do szpitala albo GP po skierowanie na badanie no w koncu moze udalo mi sie go namowic ....

własciwie to nie tyle chodzi o date co swoje urodziny :-D nie swietuje odkad przestalam byc dzieckiem :-D mam jakies dziwne podejscie do tego i nie ciesza mnie wcale, wrecz irytuja :-D wiec wolalabym zeby mama jednak nie miala dobrych przeczuc.

Hej dziewczynki, dwupak sie wita. Nie zanosi sie na wczesniejszy porod bo objawow wciaz brak. No niestety bede przeterminowana ciezarowka ;) Z polozna widze sie jutro, zobaczymy na kiedy da mi termin wywolywania, albo chociazby masazu szyjki macicy, przypuszczam ze dopiero po tygodniu od terminu. Upartego mam lokatora, jutro zaczynam ja straszyc eksmisja ;) dziwna ta koncowka, spie lepiej jak przez cala ciaze w nocy, zaga przeszla, mala wciaz sie wierci. Zobaczymy co bedzie dalej???

Tygryseczek no jakas ty upatra z tymi pomiarami I sikancami, w ostatnie dni musisz wyluzowac bo stres tez swoje robi. Przykro mi, ze masz plamienia, kurcze oby ten nastepny cykl byl szczesliwy. Probuj z tymi wiesiolkami I innymi ziolkami, moze to faktycznie wina zbyt malej ilosci sluzu, ja juz wczesniej pisalam, ze na mnie lepiej podzialalo siemie lniane. Glowa do gory, mnie najlepszy ginekolog w klinice plodnosci w moim rodzinnym miescie powiedzial, ze zdrowa para musi sobie dac do 14m-cy na zajscie w ciaze a potem szukac problemow. Ja zaczelam panikowac w szostym cyklu staran. Wierze, ze uda sie wam juz niedlugo!

Kari fajna masz date urodzin, ja tylko nie chcialabym jej z nikim dzielic ;) urodzisz przed, zobaczysz.

Aniolkowa no to u ciebie trzymam za @ kciuki, zeby ci tych pieknych wakacji nie popsula!

Ostatnia edycja:
loczkis brawo babeczko, to rzadkość, że ma się aż tyle ofert pracy w Polsce, ale z ciebie zdolna kobietka. Wiem, że tęsknisz za swoim M, ale zobaczysz jak w końcu zaczniesz pracować czas będzie szybciej leciał. A powiedz mi bo zapomniałam, na razie mieszkasz z rodzicami, czy coś macie już swojego...Głowa go góry będzie już tylko lepiej

joasia
nie musisz mieć żadnych objawów, może cię po prostu najść w najmniej oczekiwanym momencie., ja np. tak miałam, że nie byłam w ogóle świadoma, że rodzę ;-) czyli na pyszne ciasto się nie skusiła

kari no coś ty nie lubisz swoich urodzin, przecież to twoje najważniejsze święto, z twojego suwaczaka wynika, że jeszcze tydzień ci został
aniołkowa no to wygrzejesz się na słoneczku, jak długo będziecie się urlopować? och zazdraszczam tobie tych wakacji ;-)
tygryseczek wyluzuj z tymi testami, joasia ma racje mi ginekolog w klinice powiedział to samo, jak zaszłam po 9 miesiącach starań bez rezultatów, że zdrowa para ma jedynie 20% szans na poczęcie dziecka w cyklu. Powodzenia, niech następny cykl uraczy cię szczęściem :tak:

Ja czekam do środy i już ogarnia mnie panika, co będzie, co zobaczę, jak z dzieckiem...
Kochane jak ja chce już być w Polsce, odpocząć od głupoty mnie otaczającej ostatnio, od fochów teściowej i tego wszystkiego. Macie pojęcie, że to babsko jest obrażone z powodu takiego, że Filip jest bardziej zżyty z moimi rodzicami i bratem, niż z nią i całą jej resztą :angry: To jakaś porażka. A dodatkowo ona nie umie języka polskiego co mnie razi, bo ja na tym punkcie mam *******ca...Chce już być wśród swoich...A M wiecie, to jego matka więc jak coś mówię, to odbiera to jako atak...
Przepraszam za takie narzekanie, ale wam mogę, bo inni mnie nie rozumieją...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry