reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Roxii w takim razie trzymam kciuki żeby te plamienia dały ci już święty spokój
Verita no ja miałam superową opiekę w czasie ciąży, porodu i po nim w Polsce, i wiem, że dzięki Polskim lekarzom moje dziecko jest teraz tu gdzie powinno, a tu nie wiadomo jakby było, także polecę do PL na to piękne wydarzenie :tak:
aniolkowa trzymam kciuki za wizyte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
tygryseczek a ty czekasz na brak @ tak? przepraszam, że tak pytam ale ostatnio nie wiem co się dzieje na tym świecie

U nas dziś pięknie słoneczko świeci. Filipek wczoraj wypróżniał się tylko dwa razy, dziś jeszcze w ogóle. Mam nadzieję, że powoli to wszystko ustaje u niego. To najprawdopodobniej jakiś wirus, bo dużo dzieci miało tak jak on, jak i nie jeszcze gorzej...
A ja, jak to ja leże i leże...Przekładam się z łóżka na kanapę i odwrotnie :happy: Jutro już teściowa będzie, to odciąży mego M, bo też przez to, że ja leże nie ma kiedy odpocząć, ale nie narzeka, wie, że tak musi być i tyle....
Miłego dnia kobietki :**

reklama
Adbed tak ide w pon do nich i chce wydruk a coo wez wkurza mnie to juz tu wszystko.....
Agitatka dokladnie cezkam w koncu na jej brak... ale to sie okaże... poki co tempke mam 36.9 ....
Dzis do pracy wiec nie mysle niedawno wstalam trzeba sie zbierac .... :)

Pewnie lepiej rodzic tam gdzie sie czuje ze bedzie lepiej. Ja drugie mialam cesarke na zadanie wiec nie duzo mieli przy mnie do roboty jesli chodzi o sam porod, ale fakt faktem ze zaszlam w ciaze dzieki polskiemu lekarzowi w pl a tutaj ciagle bylabym pewnie w klinice plodnosci i zastanawiala sie co jest nie tak

to mozna miec tu cesarkea zadanie nawet nielnie wiedzalam ja tez mialam cesarke bo powoli szlo u mnie chcialam naturalnie nie uda lo sie ale te pare dni po cesarce tragedia bolalo

abed jeszcze nie mam terminu kolejnego usg, bo sprawa była trochę skompilkowana. Mój otychczasowy GP był nie w moim rejonie i dopki nie byłam w ciązy mogło tak być, ale teraz sytuacja jest inna i musiałam zmienić przychodnie. A wiadomo oni tu mają czas na wszystko. Byłam w mojej rejonowej prychodni w czwartek żeby się tam zarejestrować no to dostałam formularz do wypełnienia, chciałam to zrobić na miejscu i od razu oddać, niestety nie było to mozliwe bo strasznie duzo było wypełniania informacji których nie miałam przy sobie. Wiec wziełam go do domu i dopiero w piątek zaniosłam. Proces rejestracji trwa wiec dopiero w środę mogę zadzownić i się umówić na wizytę z GP:sorry: dopiero wtedy sprawa się ruszy umówią mnie do midwife i wyznaczą datę scanu:tak: A najbliższa rodzinka już dawno wie;-);-)
Agitatka no miejmy nadzieję ze u twojego synka to był tylko jakiś wirus i szybko mu przejdzie, a ty tam leż ładnie i odpoczywaj, dobrze ze bedziesz miała teraz pomoc zawsze to troche lżej:tak:

U mnie dzisiaj juz spokój, plamienia ustały ufff;-) ale za to czuję się nienajlepiej, jestem potwornie zmeczona i trochę mdłości mnie dziś męczyły... ale jak mam wybierac wolę juz te mdłosci niż plamienia:-D

to mozna miec tu cesarkea zadanie nawet nielnie wiedzalam ja tez mialam cesarke bo powoli szlo u mnie chcialam naturalnie nie uda lo sie ale te pare dni po cesarce tragedia bolalo

Mozna tylko trzeba samemu powiedziec bo moja udawala ze nic o tym nie wie a ustawa wyszla juz poltoraroku temu. Ja po prostu nie chcialam rodzic naturalnie bo dla mnie jest to okropne i byla to swiadoma decyzje ktorej nie zaluje.

Roxii najważniejsze że załatwiasz... ja byłam pierwszy raz u położnej w 9 tygodniu bo nie miały terminów ;-) więc ciebie będą teraz traktować jak normalną ciążę :-D a zmęczenie to normalne :-) odpoczywaj jak tylko możesz :-)

Verita ja też słyszałam o cesarce na życzenie... ale chciałam rodzić naturalnie... i rodziłam prawie 50 godzin... wolno szło... i nawet nie pomyślałam żeby zażądać cesarki... a i tak się nią skończyło, bo mały się źle ułożył... ale ból po cesarce byl gorszy dla mnie niż tak długi poród... no cóż każdy ma swoje odczucia... najważniejsze żeby dzieci były zdrowe :)

Ostatnia edycja:
abed tak, klinika w której się leczyłam już się mną nie zajmuje, teraz prowadzenie ciaży przekazują w rece GP i midwife:tak: tylko najpierw musze się tam do nich umówić;-)
Verita odwazna jesteś że sama zdecydowałas sie na cesarkę, a co było powodem jeśli moge zapytac? aż tak bałas się naturalnego porodu???

Roxii kochana trzymaj sie dzielnie tam....
U mnie lipa pewnie nast cykl staran za mna..... tempa spadla do 36.8 test negatywny bo znowu nie wytrzymalam i zrobilam jednym slowem zajebiscie ;/;/ mam juz dosyc....

reklama
Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie pamietacie ;) Zagladam do Was po dluzszej przerwie a tu takie wspaniale wiesci!! Roxii gratuluje z calego serca! Dbaj o siebie kochana, zycze spokojnej zdrowej ciazy i rozwiazania w terminie :D

Ja zapisalam sie do Grudnia 2013, mam nadzieje, ze tym razem zostane tam do konca i Swieta przezyjemy szczesliwie w trojke :)

Pozdrawiam Was Wyspowe Staraczki i dalej trzymam kciuki! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry