reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Roxii nie wiem, jutro mam 12 dpo, i boje sie, ze nic nie wyjdzie :zawstydzona/y: jak zrobie i bedzie pozytywny, to oczywiscie bede szczesliwa, ale jak nic nie wyjdzie, to sie znowu bede zastanawiac czy to moze nie za wczesnie :zawstydzona/y: tak sobie mysle, ze juz niby powinno cos wyjsc, co wy o tym myslicie?

loczkis w sumie z tego co widzę po innych dziewczynach to często już na tym etapie coś wychodzi, więc jak masz na tyle odwagi to rób i się nie zastanawiaj, ja trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ależ mnie głowa napiernicza :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Agitatka ojojj biedny ten Twój maluszek, moze faktycznie idź z nim do lekarza jak gorączka wciąż się pojawia:tak: Mam nadzieję, ze szybko wróci do zdrówka...
Loczkis hmm nie wiem co doradzić, w sumie moze coś wyjść ale nie musi. W zasadzie test powinno się robic po terminie miesiączki albo w dniu w którym powinna się pojawić, ale wiem że czasem testy wykrywają trochę wcześniej ciążę, zalezy kiedy doszło do zagniezdzenia zarodka, a z tym róznie bywa.... test możesz zrobic tak kontrolnie, ale obiecaj że nic nie wyjdzie to nie bedziesz rozpaczac i poczekasz do terminu @ ok????;-)

Roxii nie moge ci tego obiecac, wiec chyba sie wstrzymam jeszcze z tym testem ;-) a tak wogole, to przepraszam was za moje marudzenie, juz was nie zanudzam, teraz dam tylko znac ile kresek mi wyszlo :-D i trzymam kciuki za aniolkowa, kochana bardzo w ciebie wierze, i z samego rana masz nam sie tutaj meldowac z pozytywnym testem!!! :tak:
Agitatka roxii ma racje, moze rzeczywiscie idz do tego polskiego pediatry, moze cos poradzi :tak:

loczkis ty nie przepraszaj tylko marudz ile wlezie, po to tu jestesmy:tak: każda z nas wie jak to jest i co czujesz, takze jak masz ochote sie wygadac i pomarudzic to tu jest najbardziej odpowiednie miejsce;-) Trzymam kciuki za dwie kreseczki:-) to co kiedy test w środe????

Roxii a to może trzeba już zacząć rzucać palenie :-p:-p:-p ??

Loczkis cokolwiek postanowisz trzymam &&&&&&&&&&&&&& i chyba się wszyscy ze mną zgodzą ale nie marudzisz... po to my tu jesteśmy... żeby się cieszyć jak i pocieszać razem :-)

Agitatka
tu w polsce ostatni taki wirus panuje że dzieci mają gorączkę prawie 40 stopni i nic więcej... przez 3, 4 dni... sąsiadka mi opowiadała... może wy też to tam macie...

Roxi, loczkis u mnie jutro 13dpo, ale zrobię tego sikacza, chociaż dziś znowu lekkie brązowe plamienia. No i temperatura schodzi w dół, także nie ma sie co oszukiwać:-( loczkis ile procent ci pokazuje wykres objawów ciążowych? Bo mi tylko 54%

Roxi a no wiem, ze palisz łobuzie. Ta moja koleżanka co ma teraz ivf musiała rzucić 4 miesiace przed zastrzykami. Ona ma w ogóle dosc rygorystyczne nakazy i zakazy. Nie moze pić alkoholu, kofeiny, nie pracuje z dziećmi tylko wykonuje lekka prace w biurze.

Agitatka ten polski pediatra przyjmuje tylko w weekend? Chyba będziesz musiała wziąć małego na sprawdzenie.

Noelka ja czekam na dzień odejścia z pracy prawie 3 lata. Kocham moją prace, ale mam jej czasem dosc i kilka razy w roku mam kryzys załamania i wypalenie zawodowego. A jeszcze jakbym miała odejść z powodu dziecka to juz w ogóle pełnia szczęścia. Niestety zbliża sie koniec mojej szkoły za kilka miesięcy i nie wiem co zrobię. Ciebie czeka teraz cudowny okres prania, prasowania i przygotowywania dla małego miejsca w domu. A z kolegami zawsze możesz zatrzymać kontak i spotykać sie poza pracą.

Edith a ty gdzie sie chowasz?

Ostatnia edycja:
abed a no przydałoby sie już rzucac palenie, ale ja duzo nie palę, 4-5 fajeczek dziennie to max, postaram sie teraz ograniczyc do 2-óch, a 2 tyg przed transferem chce rzucić całkiem;-)
Aniolkowa ja tez mam takie nakazy, u mnie w klinice kobiety które palą nie moga korzystac z refundowanego ivf, to jest jeden z warunków. Oni nie wiedza że ja palę, oficjalnie jestem niepaląca:-p A jak zaczynam zastrzyki to powinnam powstrzymac się równiez od alkoholu, naszczęście nie jest on mi do szczęścia potrzebny i z tym nie mam problemu. Co prawda za tydzien ide do koleżanek na imprezkę, to są hiszpanki i same robią Sangrie, my polki robimy polskie żarcie, one robią hiszpańską Sangrię i będzie mała imprezka:-D Oczywiscie mam zamiar spóbowac tego trunku, ale wszystko w granicach rozsądku;-) Pozatym ja uważam że jesli ma się udac to się uda, ile jest kobiet które piją, palą, ćpają i jakoś zachodzą w ciąże, wiec takie gadanie ze mam rzucac palenie 4 miesiące przez transferem do mnie nie przemawia... Nie ma się co spinać, co ma być to bedzie:tak:

reklama
Aniołkowa to fajny okres przygotowania :-) ale z brzuchem to ja prasowałam chyba z trzy podejścia ;-) hmmm a co ty zrobisz jak ci szkołę zamkną?? z tego co mi się wydaje będziesz na macierzyńskim :-) i &&&&&&&&&&&&& na jutro :-)

Roxii no tak już lepiej :-) tak trzymaj :-)

Do góry