reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

czesc dziewczyny
pam bidulko, sciskam cie serdecznie :tak:
yas
powodzenia w klinice, daj znac co ci powiedzieli :tak:
Roxii nie wiem czy juz pisalas :zawstydzona/y: jest juz decyzja kiedy znowu probujecie?
kurcze dziewczyny, a ja czekam na @ i jak na zlosc nie chce przyjsc :wściekła/y: mam juz umowiona wizyte na 16 grudnia u gina, i jak @ szybko nie przyjdzie, to nie bedzie sensu jechac :wściekła/y: odstawilam Dupka tydzien temu a @ dalej nie ma :-( zrobilam nawet test ciazowy, bo juz nie wiem co sie dzieje :-( teoretycznie cykl mialam bezowulacyjny, ale juz sama nie wiem. do tego jestem chora, straszna grypa panuje w Irlandii. wiem, ze to moze juz moja paranoja, ale nawet nie biore zadnych lekow, bo nie chce w razie czego zaszkodzic ciazy. wiecie moze co moglabym brac?

Ostatnia edycja:
reklama
loczkis mi pani ginekolog w polsce powiedziała że rutinoscorbin lub wszystko co ma witaminę C z tej serii i tabletki do ssania... ja brałam witaminę C ale tabletek na gardło nie... sok z cebuli :-) i wszystko co naturalne... herbata z miodem i malinami... w ciąży to każde przeziębienie trzeba wyleżeć... rozumiem że test wyszedł negatywny??

yas powodzenia i napisz co ci powiedzieli

abed tak, wyszedl negatywny. jak mowilam, nie powinnam byc w ciazy, wiec na nic nie licze, tylko sie wkurzam, ze @ robi mi takie numery :wściekła/y:
basik to 32 dzien cyklu. ja mam nieregularne cykle, wiec nie wiem kiedy powinna przyjsc. teoretycznie powinna przyjsc w 2-3 dni po odstawieniu Duphastonu a tu juz mija tydzien i dalej nic :wściekła/y:

no i juz po wizycie, w sumie pelna nadziei ze bedzie dobrze. plan jest taki ze przez 6 miesiecy biore clo a jak nic z tego nie wyjdzie to sa jakies zastrzyki na owulacje i wtedy sa jakies skany - profesor powiedzial ze nawet moga byc 2 w ciagu tygodnia wiec to jest bardziej skomplikowane niz clo ale mysle ze jesli monitorowany jest cykl to tez wieksze szanse na ciaze. wczesniej nie slyszalam o takich zastrzykach i nawet nie wiedzialam ze taka opcja jest. na razie z moczu wynika ze owulacja jest za kazdym razem po clo ale nie potrafia powiedziec w ktorym dokladnie dniu nastapila z tego badania.
jesli te 2 opcje nie pomoga to ivf ale to odlegla sprawa. acha i nie moge zajsc w ciazy co miesiac wiec dlatego mam clo na 6 miesiecy a nie na 3 tym razem - przez to ze mam jeden jajowod to nawet jak owulacja jest co miesiac ale nie z tego jajnika co powinna to i tak nic z tego.
wiec od nowego roku postaram sie dzialac bo ten cykl znow stracony. jak sie nie mijamy to sie klocimy i zero atmosfery do staran tak wiec licze na lepszy rok 2013 ;-)

Ostatnia edycja:
yas super wiadomosci :-D widze, ze sie toba profesjonalnie zajeli :tak: fajnie, ze masz jakis plan :tak: na pewno ci sie uda :tak: ja za kilka miesiecy tez bede musiala sie przejsc do mojego GP po skierowanie do specjalisty, ale mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie :-)

loczkis ja wierze za nam wszystkim sie uda:-)
staralam sie cos poszukac o tych zastrzykach i to chyba jest cos takiego jak stymulacja przed ivf i robi sie skany zeby zlapac najlepszy moment na zaplodnienie ale na razie mam cicha nadzieje ze po clo sie uda tylko musze lepiej mezem sie zajac ;-) tym razem i nadrobic zaleglosci.
do tej kliniki chodze juz od 2006 albo poczatek 2007 roku - wszystko sie powoli ciagnie bo na kazde badanie i wizyte po kilka miesiecy czekania jest ale jak nhs to i tak dobrze i jestem zadowolona z opieki, zwlaszcza ze jakies efekty widac :-)
humor mi sie poprawil dzis i nadbralam jeszcze wiecej wiary ze bedzie ok.

przesylam pozytywnej energii wszystkim dziewczynam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

basik to jest dopiero moj drugi cykl z Dupkiem. w ostatnik dostalam @ po 2 dniach, i nie wiem cemu teraz tak mi sie przeciaga :-( basik a co ci twoj GP powiedzial? ja powiem szczerze, ze sie troche boje isc do mojej GP, bo jak w ostatniej ciazy powiedzialam jej ze biore Dupka na podtrzymanie, to kazala mi jak najszybciej odstawic. powiedziala, ze w Irlandii sie go nie stosuje, chyba ze sie jest po 3 poronieniu. jak dobrze pamietam, to ty jestes z Galway? do jakiego lekarza chodzisz?

reklama
Loczkis ja chodze do gp na doughice kolo Lidla,coprawda dupka bralam od polskiego lekarza,ale naklamalam moja gp ze od roku sie staramy i wyslala mnie do szpitala na badania(czlalam coprawda okolo 5-6 mieciecy)ale sie doczekalam:),a tam badania krwi-hormonow,-stwierdzenie policystycznych jajnikow i czekam teraz na zabieg sprawdzajacy droznosc jajowodow ale chyba sie nie poddam ,boje sie:no:.poza tym ja mam niedobor progesteronu wiec lekarz z polski kazal mi brac dupka 3go dnia wyzszych temperatur przez 10 dni.

Do góry