reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
noelka będziemy tęsknic i czekac na Ciebie, zbieraj się szybciutko do kupy i wracaj do nas:tak:
Ja tez nie mam weny do pisania ani do niczego innego:sorry: Także tez za czesto pewnie nie będę się udzielać, ale od czasu do czasu coś napiszę:tak: We wtorek wizyta i napewno po niej sie odzewę czego nowego "wspaniałego" się dowiedziałam:sorry:

Witajcie!
Dziewczyny ja juz nie mam siły do tego wszystkiego i niedługo zwariuję:sorry: Dziś na wizycie zrobili mi usg, Pani doktor powiedziała że ani w macicy ani poza nią nic nie widzi. Stwierdziła ze hormon bedzie dalej powoli spadał i nedługo powinna przyjść @. Potem pobrali mi krew i kazali jak zawsze dzwonic ok 12. Pytałam się jeszcze kiedy moge podejsć do criotransferu bo mam jedego zamrozonego zarodka, to powiedzieli mi ze po trzeciej @, czyli wychodziłoby tak koniec maja początek czerwca:-( Załamałam się tym bo znów tle czekania, masakra:-( Ale niestety nie to jest najgorsze. Po 12 zadzwoniłam do kliniki po wynik i powiedzieli mi że nie wiedzą co sie dzieje ale ten hormon ciążowy beta hcg wzrósł i wynosi 808:szok: w zeszłym tygodniu z 246 spadł do 197 a dziś taki skok w górę:baffled: powiedziano mi ze oczywiście podejrzewają ciąże pozamaciczną, w czwartek mam znów tam jechac na usg i badanie krwi. Nic juz z tego nierozumiem na usg nic niebyło widać a hormon rośnie, a jak rosnie tzn że coś się gdzieś rozwija tylko gdzie, jak nic nie było widac???:eek: Mówię Wam mam taki mętlik w głowie nie wiem o co chodzi i co mam myśleć, pozatym niewiem jak to mozliwe ze poziom hormonu najpierw spada a teraz znów urósł.:eek: Mam dość tej farsy, bo to sa normalnie jakieś jaja dobrze że juz w czwartek wizyta, więc moze się czegoś dowiem, ale nie zdziwię się jak mi powidzą że nie wiedzą co jest każą przyjść za tydzień:angry::crazy: Mówie Wam mam dość i jestem wyczerpana juz tym wszystkim, niech to się do cholery zakończy w jedną albo druga strone!!!
Przepraszam za ten gniew ale juz naprawdę niewyrabiam:-(

Roxii Trzymam kciuki, żeby sie wszystko dobrze zakończyło i abyś się wszystkiego dowiedziała w czwartek. Modlę się o Pomyślne wieści dla Ciebie.
A odnośnie czekania 3 cykle do criotransferu czy ogólnie miedzy invito to na prawdę nie jest długo a przynajmniej organizm odpoczywa. Ja tak czekałam za każdym razem, i w tym czasie korzystam zawsze z tego. Chodzę na siłownie, basen wo gulę staram się żyć aktywniej. Przynajmniej w tedy nie myślę, i chociaż sie męcze fizycznie to odpoczywam psychicznie. Każdy ma inny sposób, ale dla mnie ten jest najlepszy.
Ja mam refundowane dwa podejścia: 1 podejście liczy się razem z criotransferami, i taj ja pierwsze podejscie zaczęłam w grudniu 2010 a zakończyłam w listopadzie 2011 w tym miałam dwa criotransfery. Od 25 maja zaczynam moja drugą przygodę z invitro mam tylko nadzieje że moja stymulacja pójdzie lepiej niż ostatnim razem i do transferu podejdę na świeżo:). Co prawda nie napalam się na sukces, al nadzieja zawsze jest:). Choć razem z M jesteśmy już pogodzeni że możemy być we dwoje:).

Magdalena Markiewicz dziękuję Ci bardzo:-) Widze ze Ty to też wiele przeszłaś:sorry: Trzeba wierzyć, ze w końcu sie uda (choć wiem ze to nie łatwe) i nie bedziecie we dwoje tylko we troje lub czworo, tego Ci życzę:tak: Wiem że trzy miesiące to nie jest wiecznosć ale dla mnie to duzo, ja przez ten czas napewno nie odpocznę tylko wręcz przeciwnie będę się dołować że jeszcze tyle czasu trzeba czekać:sorry: Dobrze że Ty znalazłaś sobie sposób na przetrwanie tego czasu ze mna bedzie gorzej...:sorry:
Co do refundowanych podejsć u mnie jest tak samo, są dwa razem z crio tylko że my mamy tylko jeden mrozaczek, boję się ze się nieprawidłowo rozmrozi i będzie klapa i znów wszystko od początku. Nie wiem po tym wszystkim juz niepotrafię pozytywnie myśleć:-(

Roxi nie mam pojęcia co sie dzieje. To wszystko wyglada bardzo dziwnie. Szczerze mówiąc mi to podchodzi troszkę pod ciąże pozamaciczna :(( Czy oni dokładnie robili ci badanie, sprawdzali okolice jajowodow?? Poczytalam trochę na ten temat, znalazłam podobny przypadek do twojego, ale dziewczyna nie napisała jak sie to wszystko skończyło. Miałaś plamienia, co może być objawem pozamacicznej, beta przyrasta ale nieprawidłowo. Nie masz żadnych bóli z jednej strony podbrzusza? Lepiej żeby w czwartek juz wiedzieli co jest, bo im pózniej tym gorzej. Po takiej ciąży tez trzeba odczekać 3 cykle. Nie życzę ci żeby to była pozamaciczna, ale niech juz sie to wyjaśni, bo wierze jakie to musi być wkurzajace.
Sciskam mocno i życzę cierpliwości...

reklama
Do góry