reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na Wyspach

Roxii tak bardzo bardzo mi przykro...... nie ma slow ktore mogly by cie teraz pocieszyc, samej leca mi lezki.... no czemu tak jest:-( nie potrafie tego wszystkiego zrozumiec.... trzymaj sie Malenka...

reklama
Roxi przytulam z całego serca:( co za cholerne życie!!! Wiem jak boli odebrana nadzieja... Boli jak diabli. Przykro mi bardzo. Pisz tu, wyrzucaj swoje żale, zlość, ból, płacz a my będziemy płakać razem z tobą...nie napisze, ze będzie dobrze, bo w tym momencie nie jest i za bardzo cierpisz, żeby myśleć o tym co będzie kiedyś. po prostu trzymaj sie jakoś kochana...

Dziekuje Wam dziewczynki za te miłe słowa i w ogóle za wszystko Wam dziekuję!!!

Wiem ze z czasem bedzie lepiej i że pewnie kiedyś w końcu się uda, ale dlaczego nie teraz??? tak długo na to czekalismy, tyle wyrzeczeń, czekania, zastrzyków, cierpienia i na co to wszystko?????:-( Gdzie jest cholerna sprawiedliwość??? Znów dostałam od życia mega kopniaka, wszystkie plany, nadzieje znów legły w gruzach... nie mam siły:no:
noelka co do przyczyny to chyba nigdy sie tego nie dowiem, czasem o prostu tak jest. We wtorek dowiem się więcej, na dniach powinna przyjść @ i myślę że oni chcą sprawdzic czy wszystko się wyczyściło. Gorzej jak @ nie przylezie, a znając moje szczęscie pewnie tak bedzie:sorry:
Mamy jednego mrozaczka więc możemy próbowac jeszcze za free, ale wiesz jeden mrozaczek to małe szanse, niewiadomo w ogóle czy sie dobrze rozmrozi... ehh i takie to pier...ne zycie!:no:

Roxii bardzo mi przykro:(ja do konca wierzylam, ze u Ciebie bedzie dobrze..trzymaj sie dzielnie i nie zalamuj..masz jeszcze jednego mrozaczka, moze to ten szczesliwy? Ile w Edynburgu macie podejsc refundowanych przez NHS?

aniolkowa zyje zyje:) nie bylo az tak tragicznie jak myslalam. Bolalo najbardziej na samym poczatku jak mi tam cos wkladali, a pozniej czlowiek sie nawet przyzwyczaja do bolu. Teraz mnie troche pobolewa, ale to taki bol jak na@.
Troche mnie zdziwilo, ze musiala m cala sie rozebrac, dali ma szlafroczek, mile pielagniary, a scan robila pani doktor.
Troche mi bylo slabo na koniec, ale to pewnie z tych nerwow i musialam chwile poczekac. Spytalam sie doktor czy jajowody sa czyste, powiedziala tylko ze wyglada to normalnie, ale omowi to ze mna lekarz w klinice. Szkoda myslalam, ze od razu mi wszystko wyjasni, nie chcialam sie juz dopytywac bo chcialam jak najszybciej stamtad isc:)
Chyab rzuce ziola na marzec i zaczne pic w kwietniu znowu. Bo pije sie 3 cykle, czy 3 miechy. A ze ja mam nieregularne to juz chyba pije z 4 miechy i boje sie ze moze mi sie cos tam przestymuluje.

Czyli juz mam wszystkie prawie badania zrobione do maja. M tylko musi powtorzyc armie, a ja czekam na @ zeby hormony znowu zbadac, ale jak do kwietnia nie dostane @ to mam zbadac krew obojetnie w jakim dniu cyklu.

noelka no widzisz przezyłas i wcale nie było tak źle:tak: Super że juz masz to za sobą i ze jest ok, skoro doktor Ci powiedziała że wygląda to dobrze to znaczy że jest ok, jakby cos było nie tak to by Ci powiedziała:tak: Gratulacje za odwagę i za to ze byłaś dzielna:-D
Miska30 u nas w Edim są 2 próby za free z tym że jedna próba może obejmowac kilka criotransferów jesli masz mrozaczki, dopóki mrozaczki się nie skończą jest to liczone jako jedna próba. My mam tylko jeden więc szału nie ma. Ale jak on tez nie będzie tym szczesliwy to mamy jeszcze jedno całe podejście i znów stymulacje itd, nawet nie chcę o tym myśleć:no: a u Was ile jest refundowanych???

U mnie dzisiaj niby troche lepiej, ale jakos dalej niemoge sie pozbierac i zrozumiec, najbardziej boli mnie to ze niby sie udało zaczełam się cieszyć a teraz taki cios:sorry: to jest chyba najgorsze z możliwych rązwiązań, czuje się jakby kolejny raz ktoś zrobił mi psikusa:-( taki porządny kop w dupe od życia... Muszę sie jaokś ogarnoć ale nie bedzie łatwo.... Narazie czekam na @ i mam nadzieję ze niebawem sama przylezie.

No to teraz jak ci przetkali to dzialajcie:)) tylko u was to działania musiałyby być co dwa dni przez miesiąc albo dwa, bo nie wiesz kiedy sie owu trafi :( ja to przynajmniej mogę mniej wiecej przeliczyć. Ja szczerze mówiąc nie mogę sie doczekać tego badania, bo takie czekanie mnie dobija a tak to kolejny krok do przodu. a jak w pracy zareagowali na twoje zwolnienie??

Na twoim miejscu tez juz bym zrobiła przerwę z ziółkami. Mi jeszcze zostało jakieś 1,5 tyg i tez koniec. Cieszę sie, bo denerwuje mnie, ze muszę myslec o nich pol godz przed snem i jeszcze czekać aż sie zaparzą. A różnicy w sumie nie czuje, ale może muszę dłużej je pić.

Kurcze Roxi tak mi szkoda, ze sie nie udało. Po jakim czasie możecie wykorzystać tego mrozaczka?

Ostatnia edycja:
aniolkowa.mama nie mam pojęcia kiedy możemy znów próbować, wiesz to zależy od tego jak teraz sytuacja się potoczy, bo narazie nic niewiadomo. Mylślę że jak teraz normalnie dostane @ i wszytsko się samo wyczyści to pewnie trzeba będzie przeczekac jeden cały cykl i w następnym mozna podejść. Gorzej jak pojawią sie jakieś komplikacje i pewnie wtedy będzie trzeba odczekac dłużej az organizm dojdzie do siebie:sorry: We wtorek jak będe w klinice to wszystkiego się wypytam i mam nadzieję ze czegos sie dowiem:tak:

reklama
Roxi dobrze by bylo sprawdzic co sie stało i gdzie pojawił sie problem, żeby zapobiec tej samej sytuacji. Czy zarobek sie nie zagnieździł, czy nie podzielił.zapytaj we wtorek czy da sie coś takiego sprawdzić.

Do góry