reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na Wyspach

noelka kochana heheehh to badanie mnie wcale nie bolalo napisalam hhah bo ja sie smialam a pani doktor na to ,,widze ze ci sie podoba,, :-):-):-)smieszne uczucie ja tez bylam na badaniu sama tzn sama weszlam jakos nie zastanailam sie czy k ma byc wiec nie pytalam i nie wiem czy wolno. ja wynik znalam odrazu powiedzila mi jest ze jest ok wszystko a szczegoly wysla do mojego lekarza ,nic niez nie krwawilam bolu tez nie bylo moze lekki dyskomfort ale to przez jakies 20 minut po badaniu i tyle .naprawde nie ma sie czego bac :-) nie wiem ile badanie trwalo dokladnie ale mysle ze ok 15 minut cale a zrobienie fotki jajowodow to chwila :-)

reklama
gwiazdeczka uff dzieki za pocieszenie, ja takie komentarze wyczytalam na necie, ze masakra, np. jedna dziewczyna pisala, ze urodzila 2 dzieci i woli urodzic jeszcze 2 niz miec znowu to badanie, tak ja bolalo.:)
ale jak widac ile ludzi tyle opinii:)

Noelka świetna wiadomość. Dobrze, że zadzwoniłaś dziś i ze tak szybko wskoczylas w termin. IDealnie!! i cały czas jesteś kroczek przede mną:) założe sie, że zajdziesz w ciaże miesiac przede mna:) czytałam, ze to moje HyCoSy to jest praktycznie to samo co HSG, więc tak jak pisałam wcześniej mi kazała pól godz przed wziąć 2 przeciwbólowe tabletki, bo jest dyskomfort i badanie trwa ok 15 min.

Roxi ja sie denerwuje razem z tobą. Napewno będę sprawdzać w pracy co i jak. Pewnie serduszka jeszcze nie będzie słychać, bo przeważnie pojawia sie 6-7tc. Nie plamisz juz?? Będę myśleć o tobie o 8.30:)

Dziewczyny jestem załamana :-:)-:)no: Dziś zostaliśmy poinformowani, że nasza szkoła zostanie zamknięta w sierpniu. Jakieś 50 osób zostaje bez pracy. Mam 6 miesięcy na jakiś ruch. Albo zajdę w ciąże albo muszę szukać nowej pracy a wtedy z ciąża muszę poczekać :-( A tak nam obiecywali, ze żaden kryzys nam nie grozi. Co to sie dzieje w tej Anglii?? Płakać mi sie chce, bo czuje jeszcze większa presję na ciąże teraz.

aniolkowa.mama przykro mi bardzo z powodu Twojej pracy:sorry2: Kurcze faktycznie nieciekawa sytuacja teraz, bo tak jak mówisz najlepiej zaciążyć teraz bo potem jak będziesz miała nową pracę to trzeba trochę odczekać:baffled: Kurka mam nadzieję, że w ciągu tych 6 miesięcy uda Ci się zaciążyć życzę Ci tego z całego serducha!!!:-D
Z tym miom plamieniem to tak dziwnie w sobotę i niedzielę cos tam troche poleciało brązowego, ale dzisiaj juz sucho zobaczymy co jutro mi powiedzą:sorry2: Dam znać jak tylko będę mogła:tak:
Noelka wynik tego badania jest od razu, bo lekarz na ekranie widzi czy ten płyn przepływa przez jajowody czy nie, więc od razu mówią czy jest ok czy nie:tak: Co do przytulanek to zależy od tego jak będziesz się czuła, zadnych przeciwskazań do tego nie ma po tym badaniu, jeśl nic nie będzie Cię bolało i bedziesz się czuła dobrze, to mozecie szaleć:-D

aniolkowa wspolczuje Ci z Twoja praca, ale wiesz 6 miesiecy to duzo czasu. Jestem pewna, ze do sierpnia bedzie fasolka. Tylko jak piszesz,ze ja miesiac przed Toba zaciaze to musze sie spieszyc:) Bede sie bardzo starac:)

Z tym badaniem faktycznie fajnie, ze tak szybko termin, bede miec z glowy, ale i tak wizyta w klinice dopiero w polowie maja, ale licze, na to, ze mi ta przeczyszcza kanaly i moze szybko zafasolkuje:)

Roxii dobrze ze raniutko bedziesz miala wykonane usg...jak wrocisz to od razu daj nam znac ,my tu trzymamy mocno &&&& :tak:

Hej dziewczynki!
Niestety piękny sen się skończył, beta hcg spadła i dzis wynosiła tylko 197:-:)-:)-( Początkowo Pani doktor podejrzewała ciąże pozamaciczną, na usg niewiele było widać bo jest za wcześnie i ciężko jej było cokolwiek potwierdzić, dlatego zrobili badanie krwi. Niejestem pewna, ale to ze ten hormon spadł to chyba wyklucza ciąże pozamaciczną i poprostu coś rozwinęło się nieprawidłowo i obumarło:-( Powiedzieli mi ze w ciągu kolejnych dni ma przyjść @ i we wtorek za tydz wizyta kontolna, wtedy pewnie więcej się dowiem co tak naprawde się stało.
Strasznie mi ciężko i przykro, bo niby się udało, były dwie kreseczki, nadzieja, radość a tu nagle taki cios:-( Od początku czułam że coś jest nie tak jak miałam te plamienia, ale była nadzieja że moze jednak. Dziś tej nadzieji już nie ma, jest tylko pustka, żal i poczucie niesprawiedliwosci. Żyć mi się odechciewa, nie mam już siły na nic:-:)-:)-(
Dziękuję wszystkim za kciuki i za wsparcie, dziękuje za wszystko!!!
Trzymam za Was wszytskie mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Boze roxii tak mi przykro, prosze Cie nie zalamuj sie i nie poddawaj. Trzeba starac sie dalej i miec nadzieje. Zdaje sobie sprawe z tego ze musi cie to bolec strasznie, ale wierze ze na pewno juz niedluo doczekasz sie fasolki. Ciekawa jestem jaka jest przyczyna ze nie wyszlo? Czy mozecie sie starac za darmo drugi raz? Odpocznij teraz i staraj sie nie zalamywac jeszcze nadejdzie dla nas slonce zobaczysz:)

reklama
Do góry