reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
U mnie w dokumentacji było że mam wysoką prolaktyne, dali mi wtedy kilka miesięcy na wyregulowanie jej i dopiero wtedy mogłam podejść do ivf. Niestety z podwyższoną prolaktyną szanse na ciąże są niewielkie i stracisz szanse refundowanego in vitro. Podejdź sobie do gp i powiedz że podchodzisz do in vitro a mialas rozregulowaną prolaktyne i musisz ją zbadać. Powinni ci dać skierowanie, jeśli nie to w klinice poproś

Czyli jeszcze nie mialas spotkania w sprawie ivf?
Znajac opowiesci o tutejszych lekarzach to dopiero jak Ci konkretni lekarze od ivf sie do Ciebie dobiora to cos z nia zrobia jesli faktycznie jest za wysoka.

Mielismy dwa spotkania w szpitalu, ktory nas diagnozowal (badanie nasienia, droznosc) i oni zaproponowali nam ivf na nhs. Opowiedzieli na czym to polega i powiedzieli, ze jak sie zgadzamy to wysla wszystkie nasze papiery do kliniki ivf. Ze wszystko jest gotowe, wystarczy tylko nasze tak.
Nic nie wspominali o dodatkowych badaniach tuz przed ivf, zeby sprawdzic hormony. A przeciez niektore moje badania maja chyba z rok, wiec raczej juz nie aktualne
Ja gapa, ale nie dopytalam sie o wszystko, dopiero teraz przychodza mi do glowy te wszystkie pytania.

Klinika jak dostanie nasze papiery to ma nas zaprosic na wizyte, na ktorej bedzie rozmowa kiedy zaczac stymulacje, jak robic zastrzyki itd...Tak to opisala lekarka w szpitalu.

Zamotalam sie w tym...

Dziekuje za Wasza pomoc, kochane jestescie :)

Ella nie martw sie jak was zaproszą na spotkanie to dostaniecie skierowanie na kilka badań, ktore są ważne tylko 3 miesiące przed procedurą typu HIV, chlamydia, chyba żółtaczka tez- to wtedy poproś o badanie na prolaktyne. Ale moim zdaniem powinnaś juz teraz iść do gp po skierowanie, bo potem ci sie wszystko odwlecze w czasie, jak sie okaże, że prolaktyna znowu skoczyła.

Z tym castangusem to tez tak slyszalam, dlatego ja mając idealne cykle nawet nie próbowałam tego brać bo mogło rozregulowac..
Idź do gp jak aniolkowa mama pisze i niech sprawdzi.

Co się na to bierze? Bromergon? Wiecie co, ostatnio widziałam w aptekach polskich leki, które są na recepte i można dodać normalnie do koszyka. C l o tez widzialam..

Bromergon juz pomału lekarze przestają przepisywać w Polsce, bo ma za duzo skutków ubocznych i ja dostałam Norprolac w Polsce i w UK mi go kontynuowano

Aniołkowa a jak sie czujesz w którym już tyg jesteś nie widzę suwaków na tel?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mama witaj :-) ja nawet dobrze przechodzę tą ciąże. Troche brzuch boli co jakis czas,małe ogólnie nie mam co narzekać. Oby tak dalej. Jestem w 19 tyg, za kilka dni scan połówkowy :-)

A ty jak sobie radzisz? Jak dzieciaczki?

U mnie ok ben cudowny je i spi wiec nie ma problemów a to nie wiesz jeszcze kto tam mieszka u ciebie ? A jak będziesz rodzic przez cc czy naturalnie brzuch cię boli bo sie rozciąga wszystko ja to już w ciążach wszystko przeszłam wiec rozumiem doskonale teraz zmienili zasady i jak cis cię niepokoi. To dzwonisz i jedziesz do szpitala i sprawdzają tylko można czasem długo czekać bo wiadomo kolejka z benem byłam kilka razy i miałam full zestaw nawet usg mi robili wiec nie ma co zawsze można jechać jak ma sie watpliwości ja to sie wogole bardzo cieszę z twojej ciąży i trzymam kciuki

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Dziękuje kochana. Tak wiem, byłam w szpitalu w zeszłym tyg, usg nie zrobili wprawdzie, ale sprawdzili szyjkę, mocz i dzidziusia detektorem - skierowali mnie na fizjo bo mam dość bolesne te rozciągania i sie wystraszyłam bardzo.
Nie wiemy kto w brzuszku siedzi i nie chcemy wiedzieć :-) chce niespodziankę przy porodzie. Tyle lat czekam na dziecko, że te 4 miesiące mnie nie zbawią, jest mi obojętne czy chłopiec czy dziewczynka. Ja zawsze taka zorganizowana i niecierpliwa daje radę wytrzymać i nawet mnie nie ciągnie do poznania płci. Cieszę sie każdym dniem i ruchami dzidziusia, nadal nie mogę uwierzyć, że to sie dzieje naprawdę.

Ale masz fajnie, że takie grzeczne dziecko ci sie trafiło :-) a starsze rodzeństwo pomaga?

Do góry