reklama
Wiesz..jeszcze może być tak, że jak już zdecydujesz się na ivf to nagle zajdziesz sama..są i takie przypadki.
Nie wiem jak się odblokować..U nas się mocno posypalo i odpuscilismy, potem już było super a i tak Dupa ale po tylu latach juz się nie chce o tym nawet myśleć..
Postaram się to wygrzebac jak najszybciej.
Marudz marudz, po to tez jest to forum hihi.
Nie wiem jak się odblokować..U nas się mocno posypalo i odpuscilismy, potem już było super a i tak Dupa ale po tylu latach juz się nie chce o tym nawet myśleć..
Postaram się to wygrzebac jak najszybciej.
Marudz marudz, po to tez jest to forum hihi.
Mam, jaką stara data!!
Pierwsze bez leków a to następne juz po.
Mam poszukać dokładnej rozpiski co mu dawalam? Tylko jak widzisz datę.. A udało się w grudniu 2013.. Staraliśmy się od końca 2006r..z przerwą bo mi tu zastrzyk zaladowali..
21.04.2008.
--------MICROSCOPY RESULTS---------
Semen Appearance : Viscous
Semen Volume : 5.0 ml
Semen pH : 8.0
Round cells : 3 per h.p.f.
Red cells : <1 per h.p.f.
Sperm count : 12.2 million
Dead count : 34%
Rapid motility : 47% Sluggish motile : 4%
Non-progressive : 10% Immotile : 39%
Normal sperms : 10% Tot. Abnormals : 90%
Head defect : 72% Neck/Miedpiece def : 14%
Tail defect : 4% Cytoplastic Droplet : 0%
Sperm migration test : Unsuitable specimen
16.05.2008.
Semen Appearance : Slightly Viscous
Round cells : 4 per h.p.f.
Sperm count : 36.1 million
Dead count : 22%
Rapid motility : 58% Sluggish motile : 4%
Non-progressive : 3% Immotile : 35%
Head defect : 43% Neck/Miedpiece def : 40%
Tail defect : 7% Cytoplastic Droplet : 0%
Sperm migration test : 14.5 million
od miesiaca podaje mezowi Mace , witaminy i mineraly , oraz inne dodatkowe np. L- arginine , l-kreatynine itd.
Hihi same martwiaki albo uszkodzone a jednak się udało.. A powiem Ci przed synem juz nic nie brał..Nic a nic, wiec to prawda, że jeden wystarczył..
Ja się tylko tych uszkodzonych bałam, że znowu obumarcie będzie..
Pierwsze bez leków a to następne juz po.
Mam poszukać dokładnej rozpiski co mu dawalam? Tylko jak widzisz datę.. A udało się w grudniu 2013.. Staraliśmy się od końca 2006r..z przerwą bo mi tu zastrzyk zaladowali..
21.04.2008.
Semen Appearance : Viscous
Round cells : 3 per h.p.f.
Sperm count : 12.2 million
Dead count : 34%
Rapid motility : 47% Sluggish motile : 4%
Non-progressive : 10% Immotile : 39%
Head defect : 72% Neck/Miedpiece def : 14%
Tail defect : 4% Cytoplastic Droplet : 0%
Sperm migration test : Unsuitable specimen
16.05.2008.
Semen Appearance : Slightly Viscous
Round cells : 4 per h.p.f.
Sperm count : 36.1 million
Dead count : 22%
Rapid motility : 58% Sluggish motile : 4%
Non-progressive : 3% Immotile : 35%
Head defect : 43% Neck/Miedpiece def : 40%
Tail defect : 7% Cytoplastic Droplet : 0%
Sperm migration test : 14.5 million
od miesiaca podaje mezowi Mace , witaminy i mineraly , oraz inne dodatkowe np. L- arginine , l-kreatynine itd.
Hihi same martwiaki albo uszkodzone a jednak się udało.. A powiem Ci przed synem juz nic nie brał..Nic a nic, wiec to prawda, że jeden wystarczył..
Ja się tylko tych uszkodzonych bałam, że znowu obumarcie będzie..
Ella123
Początkująca w BB
Pieknie sie poprawilo i to w jakim krotkim czasie!
Ja wlasnie zdecydowalam na wellman przez to ze ma mace, mezus bierze tez inne leki i chcialam, zeby sie suplementowal jedna tabletka, zeby mu nie dokladac
U nas z ruchliwoscia nie najlepiej, morfologia tez niby jest ponizej normy, ale tak jak mowilam, to nie sa parametry ktore skreslaja poczecie, wiec lekarze nie do konca potrafia wyjasnic co jest u nas nie tak.
I tak jak piszesz wystarczy przeciez tylko ten jeden, a u nas jest ponad 100mln wiec powinien sie jakis jeden zdolny znalezc
W kazdym razie mam zamiar troszke odpoczac od tego, przestalam obserwowac cykl i sledzic dni plodne, biore tylko kwas foliowy i chyba czekam na cud zanim dojdzie do ivf.
Fabimama powodzenia, widze ze jestes na samym poczatku drogi, oby szybko zaskoczylo!
Ja wlasnie zdecydowalam na wellman przez to ze ma mace, mezus bierze tez inne leki i chcialam, zeby sie suplementowal jedna tabletka, zeby mu nie dokladac
U nas z ruchliwoscia nie najlepiej, morfologia tez niby jest ponizej normy, ale tak jak mowilam, to nie sa parametry ktore skreslaja poczecie, wiec lekarze nie do konca potrafia wyjasnic co jest u nas nie tak.
I tak jak piszesz wystarczy przeciez tylko ten jeden, a u nas jest ponad 100mln wiec powinien sie jakis jeden zdolny znalezc
W kazdym razie mam zamiar troszke odpoczac od tego, przestalam obserwowac cykl i sledzic dni plodne, biore tylko kwas foliowy i chyba czekam na cud zanim dojdzie do ivf.
Fabimama powodzenia, widze ze jestes na samym poczatku drogi, oby szybko zaskoczylo!
cytrynowa_
Fanka BB :)
Ella prolaktyne mozesz jeszcze castagnusem zbic. Jesli faktycznie nie jest mocno przekroczona norma. To lek ziolowy wiec zaszkodzic nie powinien.
cytrynowa_
Fanka BB :)
Tak agnus castus. To sa ziolowe tabletki. Wiec nie trzeba ich konsultowac. No chyba ze chcesz.
reklama