reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na Wyspach

Ella ja miałam wysoką prolaktyne i dostałam tutaj w UK leki na zbicie i dodatkowo robili mi rezonans głowy czy czasem nie mam guza na przysadce. Guz jest ale mały i to wlasnie on powoduje wzrost prolaktyny. Ja podchodziłam do in vitro i prolaktyna musiała byc pod kontrolą!

reklama
Aniolkowa mamo ja bylam kiedys u endokrynologa z moja prolaktyna, bo moj GP sie przestraszyl, ze taka wysoka i podejrzewal guza przysadki,
Endo mnie zbadal dokladnie i pobral krew, prolaktyna wyszla podobno juz tylko lekko ponad norme (niestety nie widzialam wyniku) i powiedzial, ze guza wykluczamy i nie chce mi przepisywac zadnych lekow, bo nie ma podstaw.
Nie wiem czy to przesadna ostroznosc, ale skoro tak powiedzial to uznalam, ze ma racje.

Teraz to juz sama nie wiem, moze zbadam ja jeszcze raz dla pewnosci. W maju mam ruszac z ivf,

Miciur-ka to strasznie Ci namieszalo takie ziolko, a dlugo go bralas?

Koniecznie musisz zbadać przed, bo ci nie zrobią in vitro. Ja miałam dwukrotnie wyższą niz norma, mimo, ze mówił lekarz że zdarza sie nawet 20krotnie wyższa to jednak moja "niewielka" juz mnie dyskwalifikowała do ivf. Ja do tego miałam bóle głowy i moze dlatego ten rezonans. Teraz w ciazy mi bardzo pilnują żeby ten guzek nie rósł bo leki na czas ciazy musiałam odstawić

Ella - brałam kilka miesięcy później zrezygnowałam ja miałam albo bardzo późno owulację albo wcale, co prawda jakoś tam zaszłam i jest mały urwis w domu ale długo i ciężko było bo nie wiadomo o co chodziło ze mną

A mi castagnus pomogl w sumie. Cykle jak mialam tak mam rozregulowane po anty. Ale okres nie jest tak bolesny. Coj uz jest dla mnie duzym plusem

Ach wlasnie co jednemu pomoze to innemu zaszkodzi, trzeba niestety przetestowac na sobie.

Aniolkowa mamo ja sie przymierzam do ivf na nhs, to znaczy na pierwszej wizycie oni mi powiedza, ze mam zbadac prolaktyne? Bo wg nich z nami jest wszystko w porzadku a ivf dlatego, bo sie za dlugo nie udaje naturalnie.
Wiec ja rozumiem to tak, ze moja prolaktyna dla nich nie stanowi problemu i nie beda jej leczyc. Czy nie kazaliby mi jej wyregulowac przed ivf referral?
Wybaczcie za moze naiwne pytania, ale probuje to jakos ogarnac...

reklama
Ach wlasnie co jednemu pomoze to innemu zaszkodzi, trzeba niestety przetestowac na sobie.

Aniolkowa mamo ja sie przymierzam do ivf na nhs, to znaczy na pierwszej wizycie oni mi powiedza, ze mam zbadac prolaktyne? Bo wg nich z nami jest wszystko w porzadku a ivf dlatego, bo sie za dlugo nie udaje naturalnie.
Wiec ja rozumiem to tak, ze moja prolaktyna dla nich nie stanowi problemu i nie beda jej leczyc. Czy nie kazaliby mi jej wyregulowac przed ivf referral?
Wybaczcie za moze naiwne pytania, ale probuje to jakos ogarnac...

Czyli jeszcze nie mialas spotkania w sprawie ivf?
Znajac opowiesci o tutejszych lekarzach to dopiero jak Ci konkretni lekarze od ivf sie do Ciebie dobiora to cos z nia zrobia jesli faktycznie jest za wysoka.

Do góry