reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

kara 3 z moich koleżanek były w ciąży wtedy co ja ina całą trójkę dzieciaczków patrzę jakby teraz moje wyglądało i w jaki etap wchodziło. Nie zrobiłaś nic złego to po prostu cholerny niesprawiedliwy los zabrał ci Lilę. Dobrze że zajmujesz myśli a ona na pewno patrzy na ciebie z góry i ma nad tobą opiekę. Może to i dziwne, ale wierze i czuje że moje aniołki sie mną opiekują. Kiedy możecie sie znowu starać? Będziecie działać od razu czy chcesz poczekać?

mama gratuluje pierwszego pawika:-) kiedy idziesz na scan? My myśleliśmy o Tunezji i byłam blisko kupienia wycieczki i chyba anioł stróż nade mną czuwał bo kupiliśmy do Tajlandii zamiast Tunezji. Zostało nam jeszcze kilka dni ale czuje że żyje. To była świetna decyzja. tego nam było trzeba a do tego zmieniliśmy nasze myślenie i zamierzamy w tym roku trochę jeszcze pozwiedzać + zająć sie adopcją.
Przesylam wszystkim dużo słońca bo tu jest go aż nad to

reklama
Anilkowa no ja tez mam kolezanke z która pracowałam w poprzedniej pracy i w podobnym czasie bylysmy w ciąży i jak patrze na zdjęcia na fb jej synka to tez porownuje.Dzialamy od tego cyklu bo to mój pierwszy normalny,po Lili krwawiłam-plamiłam 5i pol tygdnia tym razem było calkiem inaczej niż po wcześniejszych młodszych ciążach.to była krew z sluzem i innymi rzeczami,ale już było minelo.
Dzisiaj mam 27dc i nie jestem pewna ale chyba cos się dzieje.
A ty kochana dalej się urlopjesz?

Mama290 co tam u Ciebie jak tam twoja fasoleczka(czki)

Kara ja sie wkuzylam w piatek bylam w przychodni z corka I sie pytam w recepcji ile bede czekac az polozna do mnie zadzwoni to mi pani sie pyta czy mnie wpisali w zeszyt no to opd ze nie :wściekła/y: pewnie bym i z miesiac czekala dali mi ulotki i dzis ma dzwonic czekam jak narazie moj teraz pracuje do pozna I ciezko mi sie gdziekolwiek ruszyc zobacze co ona mi powie a jak bedzie cos krecic to dzwonie do mojego gina niech m umowi scan pislam wczesniej o moich znajomych dwie pary nosz najpierw u jednej serduszko przestalo bic a druga dostala krwotoku i poronila i teraz to tak glupio nawet powiedziec ze jestem w ciazy:-(ja wogole nie dopuszczam do siebei mysli ze jest wiecej niz jedno dziecko :szok:ale wieje wszytskie zabawki na ogrodzie mi sie poprzewracaly

Mama coś mało serio do ciebie podchdza nie dziwie się ze się denerwujesz, kurcze ta służba zdrowia tu,ale walcz kochana o uwagę dla was.I ta nie zreczna sytuacja, u mnie w pracy też cedza słowa uważając żeby mnie nie urazić, ta młoda ciężarna wspolpracownica nic nie mówi o swojej ciąży a jak ktoś coś tam mowi to przełożona później mnie przeprasza za nich. Chodź wiem ze nikt nie będzie się wiecznie na mnie oglądał.

Aniołkowa przykro mi słoneczko.

Mili1988 odezwij się do mnie please!!!

Kara cale zamieszanie wyszlo z tego ze lekarz ktory mnie przyjmowal to byl na zastepstwie I nie bardzo wiedzial pewnie jak to tu wyglada wpisala wszytsko do kompa I tyle ja chcialam zeby to bylo wszytsko do poczatku ok ale widze ze musze sama sie tym zajac bo ta przychodnia to do dupy kompletnie ja teraz na zadupiu swiata mieszkam I moj robi caly dzien I nie jestem w stanie wybrac sie do polskiego gina tak tylko zeby sprawdzic zreszta slabo sie czuje tzn kreci mi sie czesto w glowie I sama nigdzie sie nie ruszam jak nic sie do jutra nie wyjasni to poisze sms moze ktoras kolezanka bedzie miec dyzur I mi w nocy zrobi usg w szpitalu ale z drugiej strony to mja taki mlyn I tyle sie teraz dzieci rodzi ze nie chce marnowac pol nocy na czekanie az ktoras bedzie miec chwile I tak wkolo macieju wogole ten gp to taki jakis dziwny byl czekalam az mi cos palnie bo pierwsze sie spytal czy planowana ciaza I takie podchody robil nic nie powiedzila ale bylo czuc co mysli o mojej ciazy buc jeden I tyle
Aniolkowa nowy cykl nowa szansa

Mama witaj w klubie ja też mieszkam na końcu świata na wsi do miasta większego gdzie jest lepsza opieka jakieś 30 min samochodem, a kierowca nie jestem. I też jestem skazana na małe przychodnie a w tej części Anglii Devon mogę pomazyc o polskim ginie.
A po za tym jestem w 28 dc i clear blue pokazał mi plusa dzisiaj oczywiście nie tak mocna jak kontrolna, ale z Lili tez były bladziochy na razie się nie ekscytuje czekam do piątku powtórzę test zobaczę czy ciemnieje kreska.
I Luteine chętnie kupie jak piątkowy test będzie pozytywny jeśli ktoś ma na zbyciu.

Kara mi wyszedl cien cienia w 9 dniu po ovu jeszcze w zeszlym tyg robilam digitala to mi wyszedl 3+ ale z poczatku byly blade ja sie nie ekscytuje narazie oczywiscie zaraz zamykaja przychodnie i nikt nie zadzwonil:wściekła/y:

Mama oni maja czas, boze co za naród. Masz może jakiś kontakt z Mili1988? wiem ze miała luteinę, pisałam do niej na pw ale chyba nie zaglda często.Bo sprawdziłam swoje zasoby i mam Lutke na tydzień jeszcze.Mam jeszcze Progynove to oralna tabletka dostałam je w zestawie lekow do invitro i je się bieze na podtrzymanie do 12tc,ale jakos tak się boje nieznanego,wiesz cos o tym leku?

reklama
Kara trzeba to brac razem z proge czyli np z lutka ale ja bym tak sama z siebie nie brala no ale to jest na przyrost endo wiec lepiej poradzic sie lekarza

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry