reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Cichutko tu bardzo, chodz ja tez za czesto nie jestem.
Aniolkowa co tam u ciebie kochana? Przystepujesz juz do jakis dzialan?

Mousefish co tam u ciebie?

A u mnie po malu do celu IVF bede miala dopiero po slubie.Jutro zaczynam brac Norethisteroneu od 21 dnia cylku przez 7 dni 3 razy dziennie. A pozniej znowu zaczynam go brac od 22 pazdziernika przez 7 dni pozniej planowany okres miedzy 29-31 pazdziernikiem od 1 listopada zaczynam Buserelin i Gonal F 150 jednostek i 10 listopada pierwszy i moze ostatnie USG.

reklama
mama290 Kochana jak tam twoje zdrowko?jak sie czujesz?

Mam tez do ciebie pytanie czy slyszalas o poloczeniu IVF z medycyna chinska np akupunktura? Ja czytalam ze chwala sie nawet 15% wyzszym powodzeniem IVF.

Kara w moje klinice wspomagają ivf wiem ze przed implantacja przychodzi się na akupunkturę na pewno mzona polaczyc chinczyka z leczeniem podejzewam ze trochę tez rozluzni cie odstresuje wiadomo człowiek się denerwuje procedura na pewno to nie zaszkodzi tylko trzeba zacząć:-) poczytaj opinie w necie znajdz jakas dobrego chinczyka ja mam teraz zawirowania w zyciu:-)przeprowadzam się remont na glowie na wiosne musze skoczyć do polski na pare miesięcy dopilnować firmy tak myslam żeby zacząć od styczna starania ale nie wiem czy będziemy mieć fizycznie taka możliwość:-) ale jak już będę w pl to ide na monitoring cyklu bo mam jakes strasznie wczesne ovu cos mi się porozjezdzalo nie mogę dojść do ladu cykle sa krótkie bylam teraz ostanio u chinczyka to mi powiedział ze mam wszytsko rozchwiane i może z rok zajmie doprowadzenie mnie do równowagi nie wiem czy kojazysz ale na grudniwkoach Magda z uk dzieciatko odeszlo takie wszytsko niesprawiedliwe

Mama290 u mnie po poronieniach tez się cykle rozjezdzaly naj gorsze były po 2 poronieniu kiedy prawie przez rok malam non stop @ tylko lekami udawało się zatrzymać na dłużej. Mam nadzeje ze u ciebie w końcu wszystko wróci na właściwe tory. Ja tez zauważyłam nie wiem czy to kwestia wieku czy poronien ale moje cykle są ktrotsze kiedyś było to 30-31, a teraz między 26-28 dni a bywały i 16. Wracaj szybciutko do zdrowia. Ja właśnie słyszałam że akupunktura pomaga na lepszą reakcje na leki, na lepsze endometrium i cztalam tez o kobietach które przed i po transferze poddaly się akupunkturze ale to wszystko z jakiś artykułów wiem statystyk. I coś tam na forach angielskich czytałam ze chętnie babki łączą ivf z chinczykiem. Ale właśnie nie wiem kiedy dokładnie zacząć. Chinczyka juz znalazłam musze po prostu znalesc czas i iść na wizytę i się wszystkiego dowiem. Odszukalam tez te posty Madzi z uk szok ja nie znajduje słów aby co kolwiek o tym napisać nie wybrazam sobie znaleźć się w takiej sytuacji.
Aniołkowa nie odzywasz się ale ja liczę na to w głębi serca ze jak się odezwiesz to z bardzo dobrymi wiesciami.

Wlasnie najgorzej to czas znalesc na to wszytsko ja to ciagle chodze z kalendarzem bo tyle mam na glowie ze bym się pogubila a tak wogole to moja babcia stawia karty i tak jakos nigdy jej o to nie prosilam ale jak bylam na wakacjach no to postawila i mi wyszla jakas przeprowadzka i tez mi powidziala ze będzie jeszcze jedno dziecko tzn syn troszkę się wbiłam w szok bo jakos nie planowałam przeprowadzki kiedyś zlozylam oferte kupna domu ale to było ze 2 lata i się domnie odezwali ze jak chce to mogę go brac i takim sposobem o 2 tyg go remontuje heheh i teraz czekam na to dziecko:-)bo jak na razie dużo drobnych zeczy tez mi się posprawdzalo wiem ze to moze głupie ale ja tam wierze w takie rzeczy wlansie aniolkowa gdzies nam zaginela w akcji czy tylko czyta i się nie odzywa?

mama290 ja tez wszystko w kalendarzu zapisuje teraz mialam sporo wizyt w klinice przed tym ivf plus uzupelnienie i aktualizacja badan do tego slub mam za niecaly miesiac jeszcze tylko na szczescie bielizny brakuje. I tez wierze w te bzdury.Bylam raz jakies 5 lat temu duzo sie sprawdzilo o klopotach ze znajomymi,mieszkaniem,poznaniem tego jedynego o ciazy tylko niestety nie udalo mi sie urodzic. Puki co mam miec 2 dzieci. Teraz chcialam isc znowu ale moj jest przeciwny moze nie przeciwny ale on nie chce zebym przypadkiem uslyszala jakies zle rzeczy. Chetnie bym skorzystala,ale twoja babcia pewnie nie jest z zachodniopomorskiego?

Hehehe Kara my z lodzkiego:-)moja bacia to top secret nawet mnie przez cale lata nie chciała stawiac dzisiaj wlasnie dzwoniłam żeby popatrzyla i mi mowi ze jakies pieniądze dostane mysle sobie ciekawe niby skad bo jak na razie to laduje w dom sprawdzam konto a tam zwrot z ubezpieczenia mój miał wypadek i zle mu naliczyli odszkodowanie i 1300 no myslalm ze spadne z krzesła szkoda ze moja babcia boi się latac to bym ja na stale u siebie zostawila:-)

reklama
Cześć moje kochane.

Nie wchodziłam na forum od kilku tygodni, jakos nie miałam czasu. U mnie teraz wszystko sie kręci wokół urządzania domu, siedzę na forach, ale na temat projektowania wnętrz i tak mnie to pochłonęło. Do tego kilka spraw na raz mi sie nałożyło i kompletnie nie mam czasu myślec o starankach. Chcemy pod koniec miesiąca wyjechać na kilka dni a do tego planuje urodzinową imprezę- niespodziankę dla męża i w głowie gonitwa myśli i planów.

kara akupunktura jest jak najbardziejw skazana przy IVF. U mnie w klinice tez polecają, zresztą gdzie nie poczytasz to wskazują przy treatmentach. Możesz juz zacząć i chodzić raz w tygodniu, albo raz na 2 tyg. Oprócz dobrych skutków przy IVF jeszcze wpłynie na ciebie uspokająco przed ślubem. Polecam! Ja dzisiaj wlasnie zakończyłam 20 sesji akupunktury. Zbieram kasę na kolejne 20 sesji, bo mi pomaga to w wielu sprawach. Mysle spróbować teraz akupresury, ale ponoć to boli.

mama to znaczy kupiliście domek? Tu w Anglii? Co do wróżb to ja kiedyś byłam u wróżki 2 razy, ale mi sie nie sprawdziło nic. Kusi mnie żeby iść do spirytualisty w moim (naszym) mieście, który ponoć jest świetny i powie mi nie tylko o przyszłości, ale tez o moich zmarłych aniołkach. Tylko trochę sie boje i zwlekam z tą wizytą.
To nasz w sumie drugi cykl starankowy teraz, pierwszy nie był bardzo intensywny, bo stwierdziliśmy, że nic na siłę - jak nie mamy czasu czy nam sie nie chce to sie nie zmuszamy. Teraz w tym cyklu czuje sie fatalnie- w 8 dc juz zaczęłam miec baaaardzo silne objawy owulacji, śluz, jajniki mnie bolały- nigdy mi sie to nie zdarzyło tak wcześnie. Dzisiaj 15dc a ja jestem od tygodnia zmęczona, cycki mnie bolą okrutnie, brzuch jak na @. Wszystko mi sie pomieszało :cool:

Do góry