Indi - a po co chcesz płacić za badanie? Ja czekałam na termin kilka dni dosłownie na NHS, musiałam zadzwonić w pierwszy dzień @ żeby ustalić termin, bo robi się bodajże kole 10dc. już po @ i przed owu. I mi lekarz nie zlecił tego badania, ja sobie zażyczyłam, i powiedziałam że jak mi go nie zrobią to wysyłam komplejniaka i heja. I zrobili he he. Miesiąc czekałam bo akurat jak miałam zadzwonić to byłam w połowie cyklu. BAdanie trwało z 5 minut, łącznie z położeniem się na łóżku i zejściu z niego. No i trzeba zabrać ze sobą podpaskę, bo ten płyn potem wycieka
no i też miałąm drożne.
A zażyczyłam sobie takowe badanie, bo jeszcze wtedy wszelkie testy i badanie progesteronu w 21dc wskazywało że miałam swoje normalne owu, dopiero potem się popierdzieliło i już nie mam, albo mam kilka razy w roku.
No ale przeczyścili mi rureczki he he i to jest plus.
Kara - masz świetne podejście! Jestem z Ciebie dumna, jako koleżanka od starań. Faktycznie jesteś silna babeczka!!!
Ja jeszcze mieszkając w polsce, pracowałam w szpitalu i mogłąm sobie robić usg miesiąc w miesiąc. Kilkanaście razy @ mi się spóźniała i szłam do kumpeli na usg, sprawdzałam czy coś się rozwija, i kilka razy było podejrzenie że cąża była, ale biochemiczna niestety.
Nie wiem czemu, ale wtedy w ogóle się tym nie przejmowałam, bo wiedziałam że to normalne u wszystkich kobiet. Prawdopodobnie wszystkie kobiety nie zabezpieczające się miały lub będą miały ciąże biochemiczne. Różnica w podejściu jest taka, czy ta jedna a ta druga stara się bardzo czy się nie stara. Ja wtedy tylko chciałam wiedzieć czy mam sobie odpuścić imprezowanie czy nie. To nie były stresujące skany, a teraz... ło matuchno, też mam dość - 42 cykle starań i nic. Teraz to dopiero denerwujące
Kara, uda Wam się na 100%. ja czekałam na niuńkę 4 lata. Może złe określenie czekałam, bo nie czekałam, po prostu się nie zabezpieczaliśmy 4 lata, szliśmy na żywioł. Będzie to będzie, nie to nie. I wtedy młodzi i piękni to nie było tak jak teraz po1 11 latach ze sobą, wtedy do się DZIAŁO.... A jak już jest w końcu to kolejne już musi być. a nie jak będzie to będzie jak nie to nie.