reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
avocado - ja brałam olej z wiesiołka 2x2 i tylkofo owu. pre-seed kupiłam na Amazonie (chyba najtaniej był). Nie wiem jak inne lubrykanty - ale ten ma pH 7 czyli naturalne dla plemników - dzięki czemu więcej ich przeżywa... podobno najfajnieszy olej z wiesiołka jest razem z olejem lnianym (kupisz w Polsce w aptece). Mierzyłaś kiedyś temperature? I tak jak radzi Ci Aniłokowa jeśli faktycznie masz niski progresteron to dobrze by było brać luteine lub duphaston po owulacji... mi taka kombinacja pomogła a progresteron zawsze miałam wysoki. Nie wiem jak ostatnio w sumie...

Marchew - mierzylam temp ale pracuje na zmiany i nie moglam mierzyc o stalej porze. Teraz robie testy owulacyjne i obserwuje sluz. Cykle mam w miare regularne, wiec jest OK. Duphastonu juz tutaj nie przepisuja, nie wiem jak z luteina. Jakie dawki bralas oleju z wiesiolka? Pre-seed jeszcze nie probowalam, ale niby ten activ balance dziala podobnie.

Avocado jak wroce do Domu to wysle Ci sprzedawce z allegro, te ziolka to gotowa mieszanka , 1 tyzeczke zalewalam erzatkiem I po 30 minutach pilam -wieczorem.czytalam o nich bardzo pozytywne opine.

Aniolkowa jestem dzisiaj w 14dc jutro podglad to dam znać przewidywane iui jest na środę.

Avokado31 żeby mieć invitro trzeba przejść iui w klinice jestem od czerwca 2012roku. Badania i wywiad na początku później 8 cykli na clo później znów badania,sprawdzanie droznosci, w między czasie 2 urlopy dlatego też w czasie się rozciaglo. Dla każdej z nas oni mają indywidualny plan kiedy przynioslam wyniki badań LH-16,4 FSH-7,2 PROLAKTYNA 232 i Tsh 1,46 to powiedzieli że mam zle poziomy hormonów i mam zastrzyki na zatrzymanie moich hormonów i zastrzyki na pecherzyki. W planie jest też 3iui i 2 invitro(tu chyba o cykle chodzi bo invitro to chyba 1 jest refundowane)

basik ogromnie się cieszę że pałeczka po mnie przejęta:tak: na "wylocie" mamy aktualnie dwie dziewczynki, a kolejne dwie też niebawem rodzą, także ustawiajcie się w kolejce dziewczynki bo po nich też trzeba przejąć pałeczki;-)
kara trzymam kciuki za pęchole, daj znac po scanie:tak:
Avocado widze ze dziewczynki już dobrze Cię poinstruowały, co barć i kiedy, ja nic więcej do dodania nie mam, powiem tylko że się pod tym podpisuję:tak: Wiem że to wszystko długo trwa i strasznie się ciągnie, ale myślę że jak już klinika się Wami zajmie to szybko pójdzie, przebadają Was i będzie wiadomo co jest nie tak, jedyne co mogę doradzić to musisz być cierpliwa, a ja trzymam kciuki żebyś nie musiała zbyt długo czekać;-)

reklama
Czesc dziewczyny.

Basik77 - podaj mi prosze tego sprzedace z allegro. Bralas te ziolka?

Aniolkowa.mama - dziekuje za link. Myslisz, ze ktory zel bedzie lepszy - concveive plus, activ balance czy preseed?

Kara86 - wiem wlasnie, ze tutaj do kazdego podchodza indywidualnie, w zaleznosci od wynikow badan, ale dzialaja chyba wg ustalonego schematu. Ostatnio znalazlam na necie pewien dokument w ktorym sa wyjasnione poszczegolne kroki leczenia nieplodnosci w UK. Jak chcecie to moge Wam wyslac wieczorem link do niego - ma kilkaset stron i jest w j.ang. Napisz pozniej jak bylo na podgladzie - powodzenia.

Roxii - dziekuje za slowa otuchy.

W tygodniu poszukam w sklepach oleju z wiesiolka. Do Polski latam jedynie raz w roku, wiec musze wszystko zawsze tutaj szukac.

Milego dnia

Do góry