reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
avocado - ja brałam olej z wiesiołka 2x2 i tylkofo owu. pre-seed kupiłam na Amazonie (chyba najtaniej był). Nie wiem jak inne lubrykanty - ale ten ma pH 7 czyli naturalne dla plemników - dzięki czemu więcej ich przeżywa... podobno najfajnieszy olej z wiesiołka jest razem z olejem lnianym (kupisz w Polsce w aptece). Mierzyłaś kiedyś temperature? I tak jak radzi Ci Aniłokowa jeśli faktycznie masz niski progresteron to dobrze by było brać luteine lub duphaston po owulacji... mi taka kombinacja pomogła a progresteron zawsze miałam wysoki. Nie wiem jak ostatnio w sumie...

Marchew - mierzylam temp ale pracuje na zmiany i nie moglam mierzyc o stalej porze. Teraz robie testy owulacyjne i obserwuje sluz. Cykle mam w miare regularne, wiec jest OK. Duphastonu juz tutaj nie przepisuja, nie wiem jak z luteina. Jakie dawki bralas oleju z wiesiolka? Pre-seed jeszcze nie probowalam, ale niby ten activ balance dziala podobnie.

Avocado jak wroce do Domu to wysle Ci sprzedawce z allegro, te ziolka to gotowa mieszanka , 1 tyzeczke zalewalam erzatkiem I po 30 minutach pilam -wieczorem.czytalam o nich bardzo pozytywne opine.

Aniolkowa jestem dzisiaj w 14dc jutro podglad to dam znać przewidywane iui jest na środę.

Avokado31 żeby mieć invitro trzeba przejść iui w klinice jestem od czerwca 2012roku. Badania i wywiad na początku później 8 cykli na clo później znów badania,sprawdzanie droznosci, w między czasie 2 urlopy dlatego też w czasie się rozciaglo. Dla każdej z nas oni mają indywidualny plan kiedy przynioslam wyniki badań LH-16,4 FSH-7,2 PROLAKTYNA 232 i Tsh 1,46 to powiedzieli że mam zle poziomy hormonów i mam zastrzyki na zatrzymanie moich hormonów i zastrzyki na pecherzyki. W planie jest też 3iui i 2 invitro(tu chyba o cykle chodzi bo invitro to chyba 1 jest refundowane)

basik ogromnie się cieszę że pałeczka po mnie przejęta:tak: na "wylocie" mamy aktualnie dwie dziewczynki, a kolejne dwie też niebawem rodzą, także ustawiajcie się w kolejce dziewczynki bo po nich też trzeba przejąć pałeczki;-)
kara trzymam kciuki za pęchole, daj znac po scanie:tak:
Avocado widze ze dziewczynki już dobrze Cię poinstruowały, co barć i kiedy, ja nic więcej do dodania nie mam, powiem tylko że się pod tym podpisuję:tak: Wiem że to wszystko długo trwa i strasznie się ciągnie, ale myślę że jak już klinika się Wami zajmie to szybko pójdzie, przebadają Was i będzie wiadomo co jest nie tak, jedyne co mogę doradzić to musisz być cierpliwa, a ja trzymam kciuki żebyś nie musiała zbyt długo czekać;-)

reklama
Czesc dziewczyny.

Basik77 - podaj mi prosze tego sprzedace z allegro. Bralas te ziolka?

Aniolkowa.mama - dziekuje za link. Myslisz, ze ktory zel bedzie lepszy - concveive plus, activ balance czy preseed?

Kara86 - wiem wlasnie, ze tutaj do kazdego podchodza indywidualnie, w zaleznosci od wynikow badan, ale dzialaja chyba wg ustalonego schematu. Ostatnio znalazlam na necie pewien dokument w ktorym sa wyjasnione poszczegolne kroki leczenia nieplodnosci w UK. Jak chcecie to moge Wam wyslac wieczorem link do niego - ma kilkaset stron i jest w j.ang. Napisz pozniej jak bylo na podgladzie - powodzenia.

Roxii - dziekuje za slowa otuchy.

W tygodniu poszukam w sklepach oleju z wiesiolka. Do Polski latam jedynie raz w roku, wiec musze wszystko zawsze tutaj szukac.

Milego dnia

Do góry