reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Basik - przeciwciała antykardiolipinowe. Z tego co zrozumiałam to tworzą się jakieś zatory i płód przestaje być odżywiany przez co obumiera... ponieważ wykryto u mnie te przeciwciała lekarz chce sprawdzić czy pozostaną na takim samym poziomie czy będą przyrastać...

reklama
Mar - chew - przeciwciala antykardiolipinowe mozna zbadac w dowolnym dniu cyklu? Moze one sa przyczyna moich niepowodzen? 6 lat temu mialam zakrzepowe zapalenie zyl glebokich spowodowane tabletkami anty. Od marca biore baby aspirin, ktora ma zapobiec zatorom przy stymulacji hormonalnej jajeczkowania, ale moze dalej tworza sie jakies zatory ktore nie pozwalaja na zagniezdzenie.Po pierwszej iui przed testem mialam plamienia, lekarka w klinice powiedziala, zeby sie nie denerwowac, bo to moze byc dobry objaw, niestety nie udalo sie, podejrzewam, ze u mnie wystepuja problemy z zagniezdzeniem, skoro wszystko jest ok.
Czy to mozna leczyc?

basik no niestety raczej nie juz z godziny na godzine czuje coraz bardziej ze to @ jest w drodze ;-(
a tobie powodzenia zycze - mialoas owulacje wiec w koncu ta chwila musi nadejsc :tak:

kara,aniolkowa a wy jak tam?

My z mezem juz ciezko pracujemy od 6dni...wedlug jednego kalendarza mialam ovu wczoraj a drugi mowi ze bedzie jutro...w kazdym badz razie czuje ucisk w dole brzucha...pewnie jajniki I podczas stosunku tez podbrzusze daje mi sie we snake...czy to moze byc cos powaznego?

yas kiedy masz termin @? Ja jeszcze mam nadzieje na twoją ciąże. Czytałam opinie dziewczyn, które nawet zakupiły tonę podpasek i brały przeciwbólowe, bo tak je brzuch bolał na @. Dopóki francy nie ma to jest nadzieja. Jeszcze kciukow nie puszczam!!!

marchew ja robiłam tez te przeciwciała, ale wyszły mi ok. Ale podobno je sie robi albo zaraz po poronieniu albo w ciazy, bo wtedy są najbardziej wiarygodne wyniki. Jesli nadal je masz to wydaje mi sie, że sam akard nie wystarczy. Pamietam rozmowę kiedyś na innym wątku dziewczyny poruszały ten temat i clexane jest konieczne.

Annie wydaje mi sie, że to bardziej przeszkadzałoby by juz w utrzymaniu ciazy, ale ńie w zagniezdzeniu. Jak u ciebie wyglada sprawa z endometrium? Masz badane przed IUI czy ma odpowiednią grubość? I czy dostajesz progesteron po IUI, bo on tez pomaga sie zagnieździć.

bashi dlatego każdy program określa ci inaczej owulacje, bo podają ci ja tylko na podstawie wcześniejszych miesiaczkę. Gdybyś mierzyła temp i zapisywała sluz to byłoby wiecej kryteriów. Jesli masz owulacje to możesz odczuwać bóle w podbrzuszu i w jajnikach. Wiele kobiet przechodzi owulacje nawet bardziej boleśnie niz @. Jesli po owu bóle znikną to znaczy, ze nie masz sie co zamartwiać. Jesli chodzi i starania to nie powinniście sie kochać codziennie, bo plemniki nie maja czasu dojrzeć. Niedojrzaly plemnik nie dotrze do komórki jajowej. Najlepiej jest co 2-3 dni.

Ostatnia edycja:
Aniołkowa mama - tak, mialam zawsze podany progesteron po iui, moje endometrium tez jest super, zawsze sprawdzane przy monitoringu.

"Bardzo ważnym składnikiem błon komórkowych są cząsteczki tłuszczów zwane fosfolipidami. Przeciwciała aPL, z których najczęściej wykrywane są antykoagulant tocznia (LA) oraz przeciwciała antykardiolipinowe (aCL) klas IgM i IgG, wiążą się z fosfolipidami błon komórkowych lub białek układu krzepnięcia, wywołując zmiany patologiczne w różnych narządach, doprowadzając do incydentów zakrzepicy, jak również trudności z zajściem w ciążę i jej donoszeniem. Wysokie miano tych przeciwciał prowadzi do dysfunkcji błon komórkowych, powodując zakłócenia w procesie zapłodnienia, stając się tym samym przyczyną niepłodności, jak również implantacji komórki jajowej prowadząc do jej poronienia. " Wpływ zespołu antyfosfolipidowego (APS) na przebieg ciąży - informacje dla pacjentek. - Artykuły - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie , co sadzisz o tym fragmencie z forum ginekologicznego?

Mam nadzieje ze mozna kopiowac inne strony? Jestem poczatkujaca, przepraszam jesli popelnie jakas gafe:)

Mam zamiar zbadac te przeciwciala, cos musi byc nie tak, skoro powinnam byc w ciazy, a nie jestem...

Bashi najlepiej co 2 dzien, takie dostalismy zalecenia od naszej lekarki, w tym m-cu staramy sie naturalnie, zalecila testy owulacyjne i starania do 2 dzien

reklama
Do góry