reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

aniolkowa juz dzis dostalam zastrzyk na pekniecie wiec do weekendu nie ma szans ;-)

zadzialalismy juz dzis ;-) i teraz zaczelam czytac i zastanawiam sie czy to nie za wczesnie bo niby owulacja nastepuje miedzy 34-48h od zastrzyku a ja sobie ubzduralam ze musze dzialac do 36h - w klinice powiedzieli ze dni plodne dzis i jutro ale mi sie spieszylo i nie chcialam czekac do wieczora tylko bylam w goracej wodzie kapana i juz jestem po..

aniolkowa wiesz moze po co robia badanie krwi tydzien od zastrzyku na pekniecie?bo juz nie dopytalam

basik
mam nadzieje szybko sie pozbedziesz tego swinstwa i na badanie koniecznie.czyli rozumie ze prwywatnie bedziesz je robic?i mozesz w kazdej chwili, tak?

reklama
Yas w takim razie kciuki za owocne serduszka;),odnosnie mojego hsg to bede robila normalnie w szpitalu -panstwowo,mam tam zadzwonic pierwszego dnia miesiaczki.

basik to dobrze bo myslalam ze w panstwowym wysylaja termin z gory ale fajnie ze mozna sie umawiac a jesli chodzi o meza to mam nadzieje ze do zwonienia nie dojdzie i tak jak aniolkowa pisze jak bardzo chcecie to dacie rade ;-) powodzenia rowniez :-)

aniolkowa no ja właśnie tak samo myślę że nawet jak zmniejszą dawkę to te 3 dojrzeją tylko wolniej, bo tak jak piszesz Gonal działa na wszystkie nie tylko na jednego...:sorry2: Oni po prostu wystartowali z zadużą dawką, jeśli kobieta normalnie owuluje to oni powinni dawac malutenką dawkę tym bardziej że ostatnio tez mocno zareagowałaś i było za dużo pęcholi... Wiesz mi się wydaje ze oni idą szablonowo, nie patrzą indywidualnie na pacjenta tylko każdemu taką samą dawkę a potem obserwują co się dzieje... a potem jest właśnie za późno. Ehhh normalnie nerwa mam na tych twoich lekarzy...:angry: mam nadzieję ze jakos to się wyprostuje i odbędzie się IUI.... No ale co zmniejszyli ci tą dawkę????
yas no i super endo ładnę pęchol też:tak: teraz trzymam kciuki za udany seksik;-):-p co do badania krwi to myśle że za tydzień oni będą sprawdzać czy pęcherzyk pękł, bo na betkę oczywiście za wcześnie.....
basik za wyniki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
kasia uk z ta bakterią to doktor może mieć rację, ty niekoniecznie musisz odczuwać jej obecność, moja znajoma miała bakterie chlamydii która uniemożliwiała jej zajście w ciąże i nie miała żadnych objawów, nic, dopiero badanie wykazało jej obecność...:tak: także niech porobi wszystkie badanka, krew, mocz itd. jak wyjdzie ok to trzeba sprawdzic drożność jajowodów. A twój M nie dostał skierowania na badanie nasienia????

Co do mnie to jesteśmy w trakcie przeprowadzki-masakra:baffled: powoli się pakujemy i przewozimy wszystko na nowe mieszkanko bo już dostaliśmy klucze:tak: na weekend prawdopodobnie już tam będziemy spać;-)

staraczki moje kochane póki mogę wysyłam dla Was fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

yas no bo ja dzisiaj jestem święcie przekonana, że dziś jest piątek!! Dlatego pisałam o weekendzie myśląc ze to jutro! Przez to, ze mam dziś wolne mi sie pomieszaly dni. Dobrze, ze dziś podziałaliscie. Dobrze by było powtórzyć jutro wieczorem. A badanie krwi tez podejrzewam, ze jest na sprawdzenie, czy pecherzyk pękł, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Na betę za wcześnie. Tak mysle, moze ja tez spytaj o takie badanie u siebie?

Roxi jak wam z ta przeprowadzką idzie? Na dwie zmiany dzialacie?
Ja sama jestem zła na tych moich lekarzy, czuje sie bezsilna. Oni sie wydają mądrzejsi i moje argumenty, ze ta dawka jest podawana mi za wcześnie i za duzo, puszczają mimo uszu. Juz nawet nie chodzi o kasę, ale to wszystko miesza w moim organizmie i takie kilka cykli zrobi mi dewastacje. Jestem dzisiaj okropnie załamana tym wszystkim. Dobilo mnie to:-(

Basik dobrze że masz robiona czystość pochwy. Faktycznie duzo bakterii nie daje żadnych objawow. Lepiej miec pewność. A na chlamydię badanie jest obowiązkowe przy leczeniu nieplodnosci. Nawet teraz przy badaniach do IUI kazali mi powtórzyć, mimo, ze robiłam 2 lata temu.

aniolkowa ja czasem tez mam wrazenie ze niektorym klinikom chodzi o kase.ja nigdy nie zrozumie dlaczeko oni nie mogli by robic najpierw monitoringow bez lekow i patrzyc na naturalne cykle a dopiero pozniej lekami wspomagac bo jednak te wszystkie leki maja wplyw na nasz organizm.aniolkowa ja pomimo wszystko trzymam kciuki zeby doszlo do iui i zakonczylo sie sukcesem dla nas w tym cyklu ;-) powodzenia

Dziewczyny ja was tak czytam i czytam....i bardzo sie ciesze ze tutaj trafilam....wy jestescie lepsze niz lekarze tutaj.

Ja mam badanie w piatek na chlamydie,mam nadzieje ze wyjdzie ok.
Aniolkowa napisz prosze na czym to badanie polega, z tego co mi powiedziano to wizyta ma trwac 20 min....szok....co oni beda robic????

U mnie w 17 lub 18 dc badanie krwi i sprawdzenie czy pecherzyki pekaja, tylko po co ja tyle czasu chodzilam a oni z ich tokiem myslenia...jak masz juz jedno dziecko to musi byc ok, czas uciekal a teraz weszlam i uslyszalam...wyniki ok, dziekuje i milego dnia. No masakra, tak sie wscieklam, ze powiedzialam iz nie wyjde poki nie zacznie cos dzialac. Nie wiem czy duzo zdzialalam, no ale zawsze cos.....
Co do zolnierzykow mojego M to w sierpniu ub roku wynik byl nie ciekawy....zaczelam go faszerowac witaminami i w listopadzie wynik w normie. Witaminy znowu lyka od lipca, tak wiec...lekarz uznal ze narazie wezmie sie za mnie....
Boje sie.....bardzo sie boje.....

Basik super, ze juz wkrotce bedziesz miala badanie w szpitalu, choc ja ci zycze z calego serca aby do niego nie doszlo, aby z dniem ostatniego dnia cyklu pojawil sie piekny plusik na tescie a pozniej taka sliczniutka fasolka

Ostatnia edycja:
Kasia ja badanie na chlamydię miałam robione 2 razy. Pierwsze zrobiłam sobie sama- w toaletach w przychodniach lekarskich są takie gotowe pakiety, pojemniczek na mocz, albo patyczek na sluz z pochwy- sama sobie robisz, wypelniasz dane i odsylasz, zaznaczasz jak chcesz otrzymać wynik (mail, SMS, list- ja wzięłam list, bo zawsze mozna pokazać w klinice). Drugi raz robili mi badanie moczu w klinice.
Dobrze, że sama działasz, bo tu na szybkość i zapał lekarzy nie ma co liczyć.

Roxii zakupiłam Clearblue...oczywiście używany bo ogólnie to strasznie drogie są...mam nadzieje, że pomoże :-)

Kasia UK walcz, walcz:tak:... im nie wolno odpuścić bo wtedy nic nie zrobią...
Tak jak pisałam wcześniej kupiłam monitor owulacji...czytałam instrukcje obsługi i piszę, żeby robić testy rano, a najlepiej z pierwszego siku bo największe stężenie hormonów :confused: Gdzieś słyszałam, że własnie jest na odwrót...żeby nie robić z pierwszego siku tylko robić pomiędzy 10 a 20 więc sama nie wiem ale będę robić tak jak tam piszę...

Dziewczyny, życzę Wam wszystkim powodzenia :tak::tak::tak::-)

reklama
Do góry