reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

aniolkowa juz dzis dostalam zastrzyk na pekniecie wiec do weekendu nie ma szans ;-)

zadzialalismy juz dzis ;-) i teraz zaczelam czytac i zastanawiam sie czy to nie za wczesnie bo niby owulacja nastepuje miedzy 34-48h od zastrzyku a ja sobie ubzduralam ze musze dzialac do 36h - w klinice powiedzieli ze dni plodne dzis i jutro ale mi sie spieszylo i nie chcialam czekac do wieczora tylko bylam w goracej wodzie kapana i juz jestem po..

aniolkowa wiesz moze po co robia badanie krwi tydzien od zastrzyku na pekniecie?bo juz nie dopytalam

basik
mam nadzieje szybko sie pozbedziesz tego swinstwa i na badanie koniecznie.czyli rozumie ze prwywatnie bedziesz je robic?i mozesz w kazdej chwili, tak?

reklama
Yas w takim razie kciuki za owocne serduszka;),odnosnie mojego hsg to bede robila normalnie w szpitalu -panstwowo,mam tam zadzwonic pierwszego dnia miesiaczki.

basik to dobrze bo myslalam ze w panstwowym wysylaja termin z gory ale fajnie ze mozna sie umawiac a jesli chodzi o meza to mam nadzieje ze do zwonienia nie dojdzie i tak jak aniolkowa pisze jak bardzo chcecie to dacie rade ;-) powodzenia rowniez :-)

aniolkowa no ja właśnie tak samo myślę że nawet jak zmniejszą dawkę to te 3 dojrzeją tylko wolniej, bo tak jak piszesz Gonal działa na wszystkie nie tylko na jednego...:sorry2: Oni po prostu wystartowali z zadużą dawką, jeśli kobieta normalnie owuluje to oni powinni dawac malutenką dawkę tym bardziej że ostatnio tez mocno zareagowałaś i było za dużo pęcholi... Wiesz mi się wydaje ze oni idą szablonowo, nie patrzą indywidualnie na pacjenta tylko każdemu taką samą dawkę a potem obserwują co się dzieje... a potem jest właśnie za późno. Ehhh normalnie nerwa mam na tych twoich lekarzy...:angry: mam nadzieję ze jakos to się wyprostuje i odbędzie się IUI.... No ale co zmniejszyli ci tą dawkę????
yas no i super endo ładnę pęchol też:tak: teraz trzymam kciuki za udany seksik;-):-p co do badania krwi to myśle że za tydzień oni będą sprawdzać czy pęcherzyk pękł, bo na betkę oczywiście za wcześnie.....
basik za wyniki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
kasia uk z ta bakterią to doktor może mieć rację, ty niekoniecznie musisz odczuwać jej obecność, moja znajoma miała bakterie chlamydii która uniemożliwiała jej zajście w ciąże i nie miała żadnych objawów, nic, dopiero badanie wykazało jej obecność...:tak: także niech porobi wszystkie badanka, krew, mocz itd. jak wyjdzie ok to trzeba sprawdzic drożność jajowodów. A twój M nie dostał skierowania na badanie nasienia????

Co do mnie to jesteśmy w trakcie przeprowadzki-masakra:baffled: powoli się pakujemy i przewozimy wszystko na nowe mieszkanko bo już dostaliśmy klucze:tak: na weekend prawdopodobnie już tam będziemy spać;-)

staraczki moje kochane póki mogę wysyłam dla Was fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

yas no bo ja dzisiaj jestem święcie przekonana, że dziś jest piątek!! Dlatego pisałam o weekendzie myśląc ze to jutro! Przez to, ze mam dziś wolne mi sie pomieszaly dni. Dobrze, ze dziś podziałaliscie. Dobrze by było powtórzyć jutro wieczorem. A badanie krwi tez podejrzewam, ze jest na sprawdzenie, czy pecherzyk pękł, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Na betę za wcześnie. Tak mysle, moze ja tez spytaj o takie badanie u siebie?

Roxi jak wam z ta przeprowadzką idzie? Na dwie zmiany dzialacie?
Ja sama jestem zła na tych moich lekarzy, czuje sie bezsilna. Oni sie wydają mądrzejsi i moje argumenty, ze ta dawka jest podawana mi za wcześnie i za duzo, puszczają mimo uszu. Juz nawet nie chodzi o kasę, ale to wszystko miesza w moim organizmie i takie kilka cykli zrobi mi dewastacje. Jestem dzisiaj okropnie załamana tym wszystkim. Dobilo mnie to:-(

Basik dobrze że masz robiona czystość pochwy. Faktycznie duzo bakterii nie daje żadnych objawow. Lepiej miec pewność. A na chlamydię badanie jest obowiązkowe przy leczeniu nieplodnosci. Nawet teraz przy badaniach do IUI kazali mi powtórzyć, mimo, ze robiłam 2 lata temu.

aniolkowa ja czasem tez mam wrazenie ze niektorym klinikom chodzi o kase.ja nigdy nie zrozumie dlaczeko oni nie mogli by robic najpierw monitoringow bez lekow i patrzyc na naturalne cykle a dopiero pozniej lekami wspomagac bo jednak te wszystkie leki maja wplyw na nasz organizm.aniolkowa ja pomimo wszystko trzymam kciuki zeby doszlo do iui i zakonczylo sie sukcesem dla nas w tym cyklu ;-) powodzenia

Dziewczyny ja was tak czytam i czytam....i bardzo sie ciesze ze tutaj trafilam....wy jestescie lepsze niz lekarze tutaj.

Ja mam badanie w piatek na chlamydie,mam nadzieje ze wyjdzie ok.
Aniolkowa napisz prosze na czym to badanie polega, z tego co mi powiedziano to wizyta ma trwac 20 min....szok....co oni beda robic????

U mnie w 17 lub 18 dc badanie krwi i sprawdzenie czy pecherzyki pekaja, tylko po co ja tyle czasu chodzilam a oni z ich tokiem myslenia...jak masz juz jedno dziecko to musi byc ok, czas uciekal a teraz weszlam i uslyszalam...wyniki ok, dziekuje i milego dnia. No masakra, tak sie wscieklam, ze powiedzialam iz nie wyjde poki nie zacznie cos dzialac. Nie wiem czy duzo zdzialalam, no ale zawsze cos.....
Co do zolnierzykow mojego M to w sierpniu ub roku wynik byl nie ciekawy....zaczelam go faszerowac witaminami i w listopadzie wynik w normie. Witaminy znowu lyka od lipca, tak wiec...lekarz uznal ze narazie wezmie sie za mnie....
Boje sie.....bardzo sie boje.....

Basik super, ze juz wkrotce bedziesz miala badanie w szpitalu, choc ja ci zycze z calego serca aby do niego nie doszlo, aby z dniem ostatniego dnia cyklu pojawil sie piekny plusik na tescie a pozniej taka sliczniutka fasolka

Ostatnia edycja:
Kasia ja badanie na chlamydię miałam robione 2 razy. Pierwsze zrobiłam sobie sama- w toaletach w przychodniach lekarskich są takie gotowe pakiety, pojemniczek na mocz, albo patyczek na sluz z pochwy- sama sobie robisz, wypelniasz dane i odsylasz, zaznaczasz jak chcesz otrzymać wynik (mail, SMS, list- ja wzięłam list, bo zawsze mozna pokazać w klinice). Drugi raz robili mi badanie moczu w klinice.
Dobrze, że sama działasz, bo tu na szybkość i zapał lekarzy nie ma co liczyć.

Roxii zakupiłam Clearblue...oczywiście używany bo ogólnie to strasznie drogie są...mam nadzieje, że pomoże :-)

Kasia UK walcz, walcz:tak:... im nie wolno odpuścić bo wtedy nic nie zrobią...
Tak jak pisałam wcześniej kupiłam monitor owulacji...czytałam instrukcje obsługi i piszę, żeby robić testy rano, a najlepiej z pierwszego siku bo największe stężenie hormonów :confused: Gdzieś słyszałam, że własnie jest na odwrót...żeby nie robić z pierwszego siku tylko robić pomiędzy 10 a 20 więc sama nie wiem ale będę robić tak jak tam piszę...

Dziewczyny, życzę Wam wszystkim powodzenia :tak::tak::tak::-)

reklama
Do góry