reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

Marchew odpoczywaj teraz jaknajwięcej i dbaj o siebie, początek ciąży zwykle bywa upierdliwy, później powinno być lepiej;-)
yas, aniolkowa wy dzisiaj macie scany tak??? trzymam kciuki i czekam na dobre wieści:tak:
kontra jak tam u Ciebie? robisz dalej testy czy odpuściłaś już w tym cyklu?

reklama
Roxii nie robię, bo mi się skończyły, a temperatura nie wskazuje na owu więc ten cykl stracony :-( Mam nadzieje, że w następnym będzie lepiej...zakupiłam monitor więc mam nadzieje, że pomoże mi przy wykryciu owulacji :tak:
A jak Ty się czujesz???

kontra no trochę zamieszane twoje temperaturki, w następnym cyklu mierz zawsze o tej samej porze i tak samo z testami:tak: a jaki monitor zakupiłaś???
A ja jakoś się turlam, w samopoczuciu szału nie ma:sorry2: no ale to już końcówka i niestety tak jest, lepiej już chyba nie będzie:-D jakos daje rade pomału ;-)

Roxi jak na końcówkę ciazy to pamięć masz jednak dobrą:tak:
mialam dziś scan i nie wiem czy sie cieszyć czy nie. W sumie mam chyba z 15 pecherzykow w obu jajnikach, ale są poniżej 7mm, natomiast w prawym jajniki mam jeden 12mm i dwa po 11mm. Czyli podobna sytuacja jak ostatnio :no: Czekam na tel z kliniki czy zmniejszyć dawkę i kolejny scan w piątek (mieli mnie częściej doglądać a jest rzadziej). Powiedzieli, ze prawdopodobnie IUI bedzie w poniedziałek co mi KOMPLETNIE nie pasuje, bo ja mam bardzo ważne szkolenie tego dnia:crazy: nie wiem co mam teraz robić. Na to szkolenie czekałam bardzo długo i nie moge go przełożyć, inseminacji tez nie moge przecież przełożyć. Masakra jakaś!!!

yas jak twoje pęchole?

Aniolkowa coz napisac,ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.......................
u mnie nastroj podobny...., u meza szyuja sie zwolnienia i jak tu planowac dzieciaczka:-:)-:)-(
Yas mam nadzieje ze u Ciebie dobre wiesci!

aniolkowa no kurcze trochę nie dobrze że masz az 3 dominujące pęcherzyki... nie wiem moim zdaniem oni za dużą dawką Cię stymulują, nawet jak teraz zmniejszą to myślę ze i tak te 3 dojrzeją... to tak na logike, jednak ekspertem w tym nie jestem wiec może się mylę i może po zmniejszeniu dawki tylko ten jeden osiągnie dojrzałość-oby! jedno jest pewne powinni zmniejszyć dawkę i częściej Cię kontrolować, piątek to moim zdaniem późno...:sorry2: a dziś robiłaś juz zastrzyk?? czy kazali czekać na decyzje jaka dawka???
Współczuję że tak wyszło i IUI koliduje z twoimi planami :/ no ale niestety tak to wygląda, ja tez całe moje zycie przez półtora roku układałam pod in vitro... Ale nie martw się na zapas jeszcze nie wiadomo jak to wyjdzie, może jak zmniejszą dawkę to IUI przesunie się na wtorek, zobaczysz w pt jaka będzie sytuacja i najwyżej pogadaj z lekarzami czy dałoby się to zrobić we wtorek:tak: Trzymam kciuki, daj znac jaka decyzja w sprawie dawki;-)
yas a jak tam u Ciebie?????

Czesc dziewczynki

Agitatka
gratuluje i przesylam buziaczki,
Basik &&&&&&&& za twoj cykl
Yas &&&&&&&&
Aniolkowa bardzo mocno trzymam kciuki
Roxi jesli ty jeszcze jestes 2w1 to slij fluidki bo sa potrzebne dla nas...
Marchew gratulacje, twoja fasolka wyglada cudownie. 3mam mocno kciuki
Kontra witaj. Ja uzywam testy owul z ebay, robie codziennie o godz 8 wieczorkiem.

....a ja walcze z lekarzami. Dostalam wyniki smear testu- ok, moje poprzednie badanie krwi dobre, wywalczylam kolejne badanie krwi w 17 lub 18dc mam zrobic w celu sprawdzenia czy jajeczka pekaja a teraz w piatek mam badanie czystosci pochwy. Pan doktor stwierdzil, ze czasami pojawia sie jakas bakteria po porodach, poronienach i ona tez moze byc przeszkoda w zaplodnieniu...wiec zobaczymy. Tlumaczylam mu, ze ja nie mam zadnych objawow wskazujacych na jakas bakterie, no ale on twierdzi ze bedziemy sprawdzac. po tym badaniu i po badaniu krwi zobaczy co i jak...jak cos to wysla mnie na droznosc jajowodow. Ja w czwartek zaczelam kolejny cykl i jestem pewna ze cos jest nie tak...albo ze mna albo z zolnierzami mojego M....skoro tyle czasu pudlo.

Trzymam za was wszsytkie mocno kciuki, sle buziaczki dla kazdej z was.

witam dziewczyny, dzieki za pamiec :-)
endo 10.4, pecherzyk 18 - tylko jeden nadal.dostala zastrzyk na pekniecie dzis i za tydzien mam przyjsc na badanie krwi.zrobilam tez test owulacyjny i 2 kreski wiec sie pokrywa ze skanem co mnie cieszy.
mam pytanko na co beda patrzyc w krwi po tym tygodniu bo beta to chyba za wczesnie??

aniolkowa czasem mam wrazenie ze przy starankach takich jak nasze najlepiej byloby zaprzestac jakiejkolwiek dzialalnosci i to obojgu bo tak na zawolanie to tak ciezko :-( i rozne rzeczy moga pokomplikowac wszystko.jak ja probowalam mezowi mowic ze teraz albo nigdy to sie wkurzal a jak nie mowilam to czasem byl przemeczony albo mijalimysmy najzwyczjniej w swiecie.
szkoda ze od poczatku ci dawki nie zmniejszyli zwlaszcza ze wczesniej tez tak szybko reagowalas.mi za kazdym razem mowili ze dajemy 50 a jak dalej nic nie bedzie to beda zwiekszac ale nie bylo takiej potrzeby.
powodzenia czy zycze bo byloby szkoda sie poddawac.

basik a jak twoje badanie na infekcje?masz jakis termin na droznosc?

roxii juz na nowym mieszkanku czy jeszcze przenosicie wszystko?

kontra i kasia uk wam tez powodzenia :-)

Yas dzis robilam badanie i teraz czekam 10 dni na wynik,a potem na @"i w listopadzie umowie sie na droznosc.Twoj pecherzyk piekny ,w takim razie dzilajcie z mezusiem i kciuki za II kreski :tak:

reklama
yas no endo i pecherzyk mają dobry wymiar, kiedy bierzesz zastrzyk na pęknięcie? Bo to juz czas! Wiem jak to jest z seksem na zawołanie, dlatego ja bardzo sie cieszę, ze my mamy IUI, bo wiem, że mój pójdzie i odda nasienie. A tak to by tylko stres był i kłótnia, ze TRZEBA. Ale u was niestety trzeba:-( ale jest weekend, spróbuj coś romantycznego wymyślieć, zróbcie coś wyjątkowego (np zagrajcie w jakaś grę erotyczna) wiem, ze trzeba to życie seksualne jakos zmotywować w tych dniach. Powodzenia!! A i testować bedziemy podobnie;-)

basik wiem, że cieżko planować dziecko, kiedy nasza praca wisi na włosku, ale zobacz ile rodzin jest w gorszej sytuacji. Zreszta w tym kraju jest pomoc państwa w razie czego. A dziecko to nie tylko wydatki, to wielkie szczęście i CUD i jak tylko macie milosc w sercach i możecie nią obdarzyć dziecko ( a macie) to temu jemu nic wiecej nie potrzeba. A jestem pewna, ze praca zawsze sie znajdzie. Dla chcącego jest praca! Trzymam kciuki, zeby jednak twoj mąż nie został zwolniony. Ale z drugiej strony powiem ci, ze u nas zwolnienie mojego meza wyszło nam na dobre. Czasem to dobra chwila, zeby coś w życiu zmienić.

Roxi sama jestem zła o to wszystko, bo znowu zaczynam od dużej dawki, mimo, ze maja juz doświadczenie, nie wiem dlaczego znowu mam 3 pecherzyki. Mam wrażenie, ze chodzi im o kasę!!! Jesli teraz sie nie uda, to sie wkurzę, bo drugi raz ten sam błąd. Wtedy tez mi zmniejszyli dawkę do 37.5 po drugim scanie a i tak wszystkie równo rosły. Moim zdaniem tez teraz bedą tylko rosnąć, raczej nie wyprzedzi jeden drugiego, bo niby co, mniejsza dawka wpłynie na jeden a na drugi nie? Nie ma to dla mnie sensu. Wrrrrr

Kasia dobrze że walczysz o swoje z lekarzami. Trzymam kciuki za nowy cykl, oby ostatni.

Ostatnia edycja:
Do góry