reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

To już wolę zapłacić prywatnie, niż jechać taki kawał.
Kurde tylko czemu nam nie wychodzi? Z Jasiem udało się odrazu :-(
Ruda ja jestem na watku immunologicznym. Tam jest duzo dziewczyn ktore juz maja dzieci i z kolejna ciaza problem, albo nie moga dlugo zaciazyc albo ronia. Oczywiscie ja Cie nie strasze i mam nadzieje ze u Ciebie bedzie jakas drobnostka i szybko zaciazysz, ale warto zrobic badania przynajmniej te podstawowe. Te zabiegi masz raczej drogie, popytaj na forum moze ktos poleci lekarza z okolicy co je robi na nfz.

reklama
hej znacie sposob na migreny? leki nic nie daja, juz ktorys dzien sie mecze, oszalec mozna :no: nie wiem skad ona mi sie wziela, nigdy tak mnie glowa nie bolala, tak mysle, ze czy moj sie nie zagalopowal ostatnio i czy wpadki nie zaliczylismy, heheh, w sumie wracam na koniec stycznia do staran wiec bym sie nie obrazila o wpadke hihihi
Mojemu mezowi pomaga kawa i solpadeina tabletki musujace.

Ruda - chyba został przekroczony limit ciąż na ten miesiąc:) ale skoro jeszcze nie masz @ to nie ma po co sie łamać? Drugie dziecko na pewno będzie:* u mnie dziś 25 dzień cyklu, owulacji nie zauważyłam wiec wczoraj i przedwczoraj było grane winko;P
Nessi - badania to bardzo dobry pomysł:)

Powtorka testu... o nadal cienizna a do lekarza dopiero za dwa tygodnie

Załączniki

• IMG_20151226_095604.jpg
    IMG_20151226_095604.jpg
    309,9 KB · Wyświetleń: 67
  • IMG_20151226_095556.jpg
    IMG_20151226_095556.jpg
    329,2 KB · Wyświetleń: 59
Nessi, to ja pisałam. Ja miałam absorbującego niemowlaka, któremu poświęcam 24 godziny na dobę, ale seks zawsze mnie odpręża i rozładowywuje stresy ;) A Mój może zawsze i wszędzie :cool2:

Ruda, czekaj do tego okresu, bo Ci kopa w końcu zasadzę! :wściekła/y: Na Twoim miejscu poszłabym do jakiegokolwiek gina na nfz, aby dał skierowania.

ewelinuska, ważne że jest kreska, później pewnie będzie bardziej widoczna ;)

MamaNadii, jak gardło?

My dzisiaj najpierw jedziemy na cmentarz do Pawła Taty, a potem do mojej babci na obiad.

A tam odrazu bezplodna... Trzeba zrobic badania bo moze to jakas mala przeszkoda jest. Najlepiej zrobic wszystko po koleji. Ja zaluje ze na samym poczatku nie zrobilam wszystkich badan i nie skonczyloby sie to wtedy dwoma poronieniami i zyskalabym na czasie. No ale nigdy bym nie pomyslala ze bede miala problem z immunologia, zawsze myslalam ze z ciaza u mnie nie bedzie problemu bo niby dlaczego.
Na poczatek badania hormonalne i tarczyca, histeroskopia, laparoskopia, droznosc jajowodow( mozna to na nfz zrobic wszystko). Oznaczenie poziomu witD( najlepiej juz odrazu brac bo 90% ludzi ma niedobory a o tym nie wie) Wit d jest bardzo wazna jesli chodzi o starania i ciaze. To mysle ze te badania to podstawa jesli dluzej nie udaje sie zaciazyc.
Ty wiesz ze o witaminie d w ogole nie pomyslalam... W Norwegii latwo o niedobor, zwlaszcza jesienia i zima. Co prawda pije mleko z dodatkiem wit D ale moze postaram sie o wiecej. Musze posxukac ktore produkty zawieraja jej duzo.
Tarczyce mialam badana i wszystko ok. W styczniu polecimy to zrobimy pozostale badania. G sie stresuje przed badaniem nasienia no ale musi ;-)
Jak tam po swietach?
U mnie suoer, wypoczelam, no i G mnie zaskoczyl prezentem :-) a zaraz idziemy z tesciowa ba soacer, zlapac troche slonca i tej nieszczesnej wit D

Ewelinuska gratulacje, blada ale jest :-)
Ja wlasnie po @. Ale tym razem nie licze, nie sprawfzam, idziemy na zywiol co ma byc to bedzie. Zaraz zjezdzaja do nas kolejni goscie nie bedzie czasu na myslenie o staraniach. A 14.01 lecimy do Polski przebadac sie.

reklama
Do góry