reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

To już wolę zapłacić prywatnie, niż jechać taki kawał.
Kurde tylko czemu nam nie wychodzi? Z Jasiem udało się odrazu :-(
Ruda ja jestem na watku immunologicznym. Tam jest duzo dziewczyn ktore juz maja dzieci i z kolejna ciaza problem, albo nie moga dlugo zaciazyc albo ronia. Oczywiscie ja Cie nie strasze i mam nadzieje ze u Ciebie bedzie jakas drobnostka i szybko zaciazysz, ale warto zrobic badania przynajmniej te podstawowe. Te zabiegi masz raczej drogie, popytaj na forum moze ktos poleci lekarza z okolicy co je robi na nfz.

reklama
hej znacie sposob na migreny? leki nic nie daja, juz ktorys dzien sie mecze, oszalec mozna :no: nie wiem skad ona mi sie wziela, nigdy tak mnie glowa nie bolala, tak mysle, ze czy moj sie nie zagalopowal ostatnio i czy wpadki nie zaliczylismy, heheh, w sumie wracam na koniec stycznia do staran wiec bym sie nie obrazila o wpadke hihihi
Mojemu mezowi pomaga kawa i solpadeina tabletki musujace.

Ruda - chyba został przekroczony limit ciąż na ten miesiąc:) ale skoro jeszcze nie masz @ to nie ma po co sie łamać? Drugie dziecko na pewno będzie:* u mnie dziś 25 dzień cyklu, owulacji nie zauważyłam wiec wczoraj i przedwczoraj było grane winko;P
Nessi - badania to bardzo dobry pomysł:)

Powtorka testu... o nadal cienizna a do lekarza dopiero za dwa tygodnie

Załączniki

• IMG_20151226_095604.jpg
    IMG_20151226_095604.jpg
    309,9 KB · Wyświetleń: 66
  • IMG_20151226_095556.jpg
    IMG_20151226_095556.jpg
    329,2 KB · Wyświetleń: 58
Nessi, to ja pisałam. Ja miałam absorbującego niemowlaka, któremu poświęcam 24 godziny na dobę, ale seks zawsze mnie odpręża i rozładowywuje stresy ;) A Mój może zawsze i wszędzie :cool2:

Ruda, czekaj do tego okresu, bo Ci kopa w końcu zasadzę! :wściekła/y: Na Twoim miejscu poszłabym do jakiegokolwiek gina na nfz, aby dał skierowania.

ewelinuska, ważne że jest kreska, później pewnie będzie bardziej widoczna ;)

MamaNadii, jak gardło?

My dzisiaj najpierw jedziemy na cmentarz do Pawła Taty, a potem do mojej babci na obiad.

A tam odrazu bezplodna... Trzeba zrobic badania bo moze to jakas mala przeszkoda jest. Najlepiej zrobic wszystko po koleji. Ja zaluje ze na samym poczatku nie zrobilam wszystkich badan i nie skonczyloby sie to wtedy dwoma poronieniami i zyskalabym na czasie. No ale nigdy bym nie pomyslala ze bede miala problem z immunologia, zawsze myslalam ze z ciaza u mnie nie bedzie problemu bo niby dlaczego.
Na poczatek badania hormonalne i tarczyca, histeroskopia, laparoskopia, droznosc jajowodow( mozna to na nfz zrobic wszystko). Oznaczenie poziomu witD( najlepiej juz odrazu brac bo 90% ludzi ma niedobory a o tym nie wie) Wit d jest bardzo wazna jesli chodzi o starania i ciaze. To mysle ze te badania to podstawa jesli dluzej nie udaje sie zaciazyc.
Ty wiesz ze o witaminie d w ogole nie pomyslalam... W Norwegii latwo o niedobor, zwlaszcza jesienia i zima. Co prawda pije mleko z dodatkiem wit D ale moze postaram sie o wiecej. Musze posxukac ktore produkty zawieraja jej duzo.
Tarczyce mialam badana i wszystko ok. W styczniu polecimy to zrobimy pozostale badania. G sie stresuje przed badaniem nasienia no ale musi ;-)
Jak tam po swietach?
U mnie suoer, wypoczelam, no i G mnie zaskoczyl prezentem :-) a zaraz idziemy z tesciowa ba soacer, zlapac troche slonca i tej nieszczesnej wit D

Ewelinuska gratulacje, blada ale jest :-)
Ja wlasnie po @. Ale tym razem nie licze, nie sprawfzam, idziemy na zywiol co ma byc to bedzie. Zaraz zjezdzaja do nas kolejni goscie nie bedzie czasu na myslenie o staraniach. A 14.01 lecimy do Polski przebadac sie.

reklama
Do góry