reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

ja na samym poczatku ciazy mialam zapalenie dziasla i dostalam antybiotyk dla kobiet w ciazy, bol byl taki, ze bez mrugniecia okiem go wzielam, pomogl, bole nie wrocily, nieraz jak mnie cos bolalo to bralam ibum, dzwoniac do lekarza czy moge, ale on raczej byl za apapem, apap mi nie pomagal, niestety sa bole w ciazy, na ktore trzeba cos wziac, bo mozna oszalec, tylko potem ten strach, czy to aby napewno wplywu nie ma na dziecko :no2:

reklama
A ja juz nie musze robic testu. @ przyszla wczoraj na noc. A dzis pochowalam zapas kwasu foliowego. Ja mam juz dosyc tych statan, nie dam rady wiecej. Czekac z nadzieja caly miesiac a potem i tak g.... z tego. Wszystkim dookola jskos sie udaje juz mie zlicze o ilu ciazach ostatnio slyszalam. W styczniu zrobimy te badania, a do tego czasu nie chce o tym w ogole myslec. Psychicznie nie wytrzymuje, dodatkowo jeszcze dobija mnie praca.
Pewnie sie okaze ze ktores z nas jest nieplodne, a wtedy nie wiem co bedzie z naszym malzenstwem.
A tam odrazu bezplodna... Trzeba zrobic badania bo moze to jakas mala przeszkoda jest. Najlepiej zrobic wszystko po koleji. Ja zaluje ze na samym poczatku nie zrobilam wszystkich badan i nie skonczyloby sie to wtedy dwoma poronieniami i zyskalabym na czasie. No ale nigdy bym nie pomyslala ze bede miala problem z immunologia, zawsze myslalam ze z ciaza u mnie nie bedzie problemu bo niby dlaczego.
Na poczatek badania hormonalne i tarczyca, histeroskopia, laparoskopia, droznosc jajowodow( mozna to na nfz zrobic wszystko). Oznaczenie poziomu witD( najlepiej juz odrazu brac bo 90% ludzi ma niedobory a o tym nie wie) Wit d jest bardzo wazna jesli chodzi o starania i ciaze. To mysle ze te badania to podstawa jesli dluzej nie udaje sie zaciazyc.

Strawbelka muszę znaleźć dobrego lekarza na NFZ bo nie wyrobię na te badania. A niedługo i mnie czekają bo to już 5 miesiąc i nic :-(

reklama
Do góry