reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Nie, to się po prostu nie dzieje prawie 10 stron znowu jakiejś durnej kłótni. Boże po ile lat macie? To absolutnie nie jest dojrzałe zachowanie. Goraczkujecie się o tak totalne bzdury, naprawdę nie macie poważniejszych problemów? A w sumie to i dobrze, ja zazdroszczę. Daruję sobie ten wątek bo coraz więcej tu tekstów poniżej akceptowanego przeze mnie poziomu. No w głowie się nie mieści, jestem niesamowicie rozżalona. Nie zamierzam się już więcej dzielić moimi troskami w tak tokstycznym miejscu. Trzymam za wszystkie kciuki i mały apel. Zastanówcie się czy warto marnować choć sekundę życia na takie pierdoły jak internetowe kłótnie? Lepiej już chyba zająć się szydełkowaniem. Trzymajcie się ciepło i zdrowo.

Ojj ciężka tu u nas atmosfera. Wiele lat już jestem na forum. I jak obserwuje wątki staraczek to zazwyczaj wygląda to tak, że wątek się zawiązuje, wszyscy piszą tylko o objawach i staraniach, pojawiają się ciąże, część dziewczyn odchodzi na fora ciążowe, a część zostaje i wtedy już lecą wszystkie tematy: i starania i ciąże i dzieci i wszystko inne. Pamiętam że jak dołączyłam do pierwszego wątku to miałam momenty, że irytowało mnie, że za mało jest o staraniach, bo ja chciałam rozmawiać ciągle tylko o tym. Ale z biegiem czasu doceniłam to, że można pogadać o wszystkim. Podzielić się także innymi problemami czy po prostu odstresować. Tutaj dołączyłam też dopiero później jak już dziewczyny były w fazie rozmowy o wszystkim, bo nie dam rady cały czas pisać o objawach i staraniach. Nowe wątki na forum powstają co pół roku, a nawet i częściej. Ten, ze względu na trochę mylący tytuł, zawiązał się z początkiem roku po raz drugi. Dlatego w jednym czasie znalazły się osoby, które już zaciążyły, długo się już starają albo dopiero zaczynają i każda z nas ma potrzebę czytania i pisania o czymś innym. Dlatego potrzebne jest dużo wzajemnego zrozumienia. Wtedy każda będzie się czuła swobodnie. Napisze o czym chce. Zapyta o co chce. Jest nas tu dużo i każda jest ważna! Zobaczycie z czasem się zgramy i zbliżymy. Otwartość i bliskość przychodzi z czasem. Teraz potrzebna jest akceptacja i wsparcie. Tylko tyle i aż tyle.
Pięknie napisane;-)cała prawda i jego powinnyśmy się Wszystkie trzymać:-)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Anik ja właśnie jutro robie risotto z kurczakiem w curry z przepisu Ewy Wachowicz.
Jest pycha. Jak masz ochotę spróbować to wpisz w Google :-)

Co prawda ryżu do risotto nie mam, ale na ten przepis zerknę, dziękuję! :)

Czarna - na Twój także czekam, raz zraziłam się do bakłażana (grillowanego) ale w czymś innym - czemu nie?

ankaka - podziwiam i zazdroszczę - nie przełknęłąbym choćbym chciała :( dzisiaj tylko suszona żurawina została i nie wyszła...

Curry z bakłażanem i cukinia

Składniki:
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1 średnia cukinia
  • 1 średni bakłażan
  • 200 ml mleka kokosowego
  • ½ papryczki chili (opcjonalnie)
  • 1 mała czerwona cebula
  • sok oraz skórka z ½ limonki
  • 2 łyżeczki curry w proszku
Na rozgrzanej głębokiej patelni obsmażamy pokrojone drobno piersi z kurczaka, dodajemy cebule pokrojoną w piórka wraz z papryką, cukinia i bakłażanem. Dodajemy odrobinę wody, tak aby nasze warzywa i mięso zaczęły sie dusić. Po ok. 10-20 minutach (po tym jak warzywa zmiękną) dodajemy przyprawy oraz mleczko kokosowe. Doprawiamy sola, odrobina cukru i sokiem z limonki. Podajemy z ryżem basmati:)

Curry z bakłażanem i cukinia

Składniki:
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1 średnia cukinia
  • 1 średni bakłażan
  • 200 ml mleka kokosowego
  • ½ papryczki chili (opcjonalnie)
  • 1 mała czerwona cebula
  • sok oraz skórka z ½ limonki
  • 2 łyżeczki curry w proszku
Na rozgrzanej głębokiej patelni obsmażamy pokrojone drobno piersi z kurczaka, dodajemy cebule pokrojoną w piórka wraz z papryką, cukinia i bakłażanem. Dodajemy odrobinę wody, tak aby nasze warzywa i mięso zaczęły sie dusić. Po ok. 10-20 minutach (po tym jak warzywa zmiękną) dodajemy przyprawy oraz mleczko kokosowe. Doprawiamy sola, odrobina cukru i sokiem z limonki. Podajemy z ryżem basmati:)

Brzmi super dzięki!

reklama
Do góry