reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Dziewczyny u mnie 14 dc więc jest nadzieja|:) 25 stycznia ide na rezonas magnetyczny, myślę, że to niczemu nie zaszkodzi, tymbardziej ze bedzie bez kontrastu... planowana @ dopiero 30 stycznia

reklama
Ojj ciężka tu u nas atmosfera. Wiele lat już jestem na forum. I jak obserwuje wątki staraczek to zazwyczaj wygląda to tak, że wątek się zawiązuje, wszyscy piszą tylko o objawach i staraniach, pojawiają się ciąże, część dziewczyn odchodzi na fora ciążowe, a część zostaje i wtedy już lecą wszystkie tematy: i starania i ciąże i dzieci i wszystko inne. Pamiętam że jak dołączyłam do pierwszego wątku to miałam momenty, że irytowało mnie, że za mało jest o staraniach, bo ja chciałam rozmawiać ciągle tylko o tym. Ale z biegiem czasu doceniłam to, że można pogadać o wszystkim. Podzielić się także innymi problemami czy po prostu odstresować. Tutaj dołączyłam też dopiero później jak już dziewczyny były w fazie rozmowy o wszystkim, bo nie dam rady cały czas pisać o objawach i staraniach. Nowe wątki na forum powstają co pół roku, a nawet i częściej. Ten, ze względu na trochę mylący tytuł, zawiązał się z początkiem roku po raz drugi. Dlatego w jednym czasie znalazły się osoby, które już zaciążyły, długo się już starają albo dopiero zaczynają i każda z nas ma potrzebę czytania i pisania o czymś innym. Dlatego potrzebne jest dużo wzajemnego zrozumienia. Wtedy każda będzie się czuła swobodnie. Napisze o czym chce. Zapyta o co chce. Jest nas tu dużo i każda jest ważna! Zobaczycie z czasem się zgramy i zbliżymy. Otwartość i bliskość przychodzi z czasem. Teraz potrzebna jest akceptacja i wsparcie. Tylko tyle i aż tyle.

Kurcze, ale z ta nazwa zagmatwalam :D

Skaba dzieki ze pytasz :) 9t3d aktualnie jestem na antybiotyku. Samopoczucie takie za przeproszeniem do dupy. Do pracy chodze bo musze, a obecna jestem w wiekszosci tylko cialem.. bo nie mam weny

Bertha ja byłam w szoku jak taka sytuacja była h mnie , a to samo stało sie u koleżanki i to po zastrzyku i wtedy byłam w szoku ze lekarz nie potrafił mi określić co i jak a teraz rym bardziej jestem w szoku bo teb lekarz do którego śmiga kumpela to ma bardzo dobra opinie , leczy niepłodność itd i tez jej nie potrafił powiedzieć czy pęcherzyk wypuścił jajeczko ... Dlatego Was pytam bo mi sie wydaje ze to fizycznie nie możliwe ... Choć nie znam sie na tym aż tak bo np nigdy nie byłam na monitoringu jak udało mi sie zajść - w sensie jak wyglada np to ciałko żółte ciążowe na usg .
Jedyne co widać na usg po owu to pęcherzyk który sie zapada - przestaje byc regularny, oraz płyn w zatoce douglasa.. Mi monitorując owu gin na te 2
Rzeczy zwraca uwagę i to i tak nie wiadomo czy owu była na 100% jesli tylko płyn np. widzi...
To ciałko żółte to zaczyna byc widoczne wg mnie tylko jak juz jest ciąża i widać pęcherzyk ciążowy, wtedy jest wystarczajaco duży.. Czyli bez zapłodnienia chyba nie widać tego ciałka bo jest takie małe?... Ale tego ostatniego o ciałku nie jestem pewna. :)

Wiec suma Summarum nawet z monitoringiem możemy sie tylko domyślać ;)

Ankaka do II trymestru już niedaleko to i samopoczucie się poprawi. Ojj pamiętam jak żywcem w pracy usypiałam :). Długo zamierzasz pracować?

Ruda dziękuję :)
Imprezy jako tak nie będziemy robić, ja w poniedziałek idę na badania, bo we środę mam zabieg więc jako tak nie pasuje mi niedziela na imprezę. A inny dzień wszystkim nie pasował. Postanowiliśmy, że każdy przychodzi kiedy chce :) daje znać dzień wcześniej żebym mogła coś przygotować :) Torcik Natuś będzie miał w swoje urodzinki tylko ja , mój M. i masze maleństwo, a i oczywiście pies :)

reklama
Do góry