reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

A mnie znowu cały dzień brzunio ciągnie. W którą stronę się nie obrócę to mi nie wygodnie... Tak będę leżeć :rofl2:

reklama
Ja pamietam jak topolam mazanne w przedszkolu :-D
Tutaj nie ma takich tradycji

Ide do lozka laski zle sie czuje goraczke mam a wlasnie zaczely mi sie plodne bo sloz wodnisty. ... ehh w tym miesiacu raczej nie wyjdzie

Cześć Dziewczyny ;)
Ale mnie tu dłuugo nie było! Chyba ostatni raz pisałam jak okres dostałam, czyli 17 dni temu, bo dziś 17 dc :D
Trochę Was nadrobiłam, tyle rzeczy pisałyście, że już nawet nie pamiętam co miałam napisać :szok:

Mierzę sobie temperaturkę od pierwszego dnia cyklu i napisze Wam jak to wygląda do tej pory:
1 - 36,5
2 - 36,5
3 - 36,5
4 - 36,5
5 - 36,4
6 - między 36,4 a 36,5 - sex
7 - między 36,5 a 36,6 - sex
8 - między 36,5 a 36,6 - sex
9 - między 36,2 a 36,3 - sex
10 - 36,3 - sex
11 - 36,2
12 - 36,1 - sex
13 - 36,5
14 - 36,5 - sex
15 - 36,6 - sex
16 - 36,6 - sex
17 - 36,7

Co o tym myślicie? To dopiero pierwszy cykl jak sobie mierzę regularnie codziennie o 6:00 (mój J o tej wstaje, a że budzika on nie słyszy, to ja go wyłączam, budzę go i przy okazji sobie mierzę :) ), ewentualnie czasami ok 5:00 rano jak się przebudzę ;) W tamtym cyklu mierzyłam raz o 6:00 raz o 8:00 i źle mi wychodziły te temperatury. Zresztą nawet jak dziś zmierzyłam o 6:00 to miałam 36,7, a o 8:00 - 37,1 :/ (może dlatego, że wstałam tylko do łazienki siku po 6:00?) Słyszałam, że podobno organizm ok 8:00 już się budzi i lepiej mierzyć ok 6:00 rano, bo wtedy metabolizm jest wolniejszy, a nawet wstanie z łóżka może potem dać niemiarodajny wynik... Zresztą sama nie wiem co o tym myśleć i mierzę tylko o tej jednej godzinie :)

Mój J dziś rano pojechał na targi fotograficzne do Łodzi i wraca dopiero wieczorem w sobotę :/ Korzystając z okazji jadę w piątek po pracy do rodziców na weekend, więc zobaczymy się dopiero w niedziele, to pierwszy raz jak nie będziemy się widzieć 5 dni!!! :szok: Więc i sexu nie będzie przez te dni :(

Sama dziś w nocy jestem i się będę bała :( Jutro koleżanka u mnie chyba będzie nocowała ;)

Ok, oglądam Tam Madl :D

Oj dawno cie nie bylo :-D witamy spowrotem.
Co do tempki to wydaje mi sie ze nie bylo owu.... najwyzsza masz w 17dc a tak to wsomie takie same. A powinna pojsc w gore ponad nornalne I sie tak trzymac. Najlepiwj wpisz w ovufriend.pl. ... ja sie moge mylic...wzrosty masz tylko o 0.1 stopnia a to troche malo... robilas testy owu? Spojz na wykres delewarre. Ona miala piekna owu

Myślisz, że mogło nie być ? :( Jeszcze bardziej się załamałam :( :-(
Ale jak mierzyłam kilka razy o 8:00 (bo o tej godzinie wstaję do pracy) to zawsze miałam więcej niż o tej 6:00. Spytałam profesjonalistki i kazała mierzyć tylko o 6:00, bo wtedy wychodzi najlepiej, a jak będę mierzyła o różnych porach to tylko sobie namieszam w głowie :/ Słyszałam, że przed samą owulacją trochę temperatura spada, a od 9 do 12 dc miałam od 36,1-36-3, dziś 17 dc - 36,7, a podobno wzrasta czasami tylko ok 0,5 stopnia w czasie owulacji. Mam cykle najczęściej 28 dniowe. Kurde sama nie wiem no :(:-( A w weekend, czyli w 13 i 14 dc czułam kłucie w prawym jajniku, ale może ja już sobie to wmawiam :(

A gdzie mogę zobaczyć ten wykres Delleware?

Ostatnia edycja:
Ok, znalazłam już ten wykres Delleware, przeanalizowałam go i w sumie mam podobnie, tylko, że Delleware podczas okresu miała niższą tempkę niż ja, ja miałam 36,5 podczas okresu, (ale nawet słyszałam, że podobno można pominąć pierwsze 5 dni cyklu mierzenia, bo dopiero te późniejsze dni są ważniejsze) ale to i tak mało, ja zawsze podczas okresu mam stan podgorączkowy :) Nie wiem czemu, ale już daaawno to zauważyłam, jak jeszcze nie starałam się o dziecko, a wręcz bałam się, żeby nie zajść w ciążę :)
Aha i ja mierzę termometrem rtęciowym, już tyle na ten temat czytałam, że nie wiem w co wierzyć i czym najlepiej mierzyć :D Chyba sobie kupię specjalny ten "owulacyjny termometr" :)
Oj tam, po poronieniu już sobie obiecałam, że nie chce się nastawiać za bardzo, to dopiero 2 cykl starań...

Ostatnia edycja:
Kazda kobieta jest inna jesli chodzi o tempki. Mnie mowil lekarza z kliniki nieplodnosci ze jak miezy sie tempke to owu charsktyrezuje sie naglym spadkien a potem naglym wzrostem powyzej normalnych temperatur . Czyli np z 36.6 spadnie do 35.9 i skoczy do 37.0. Ale oczywiscie skok moze byc mniejszy ale powinna to byc najwyzsza zanotowana temperatura.

Nie zalamuj sie kochana. Owu mogla byc a tempki to taki twoj urok. Polecam ovufriend.pl bo wtedy ladnie widac

Wychodzi na to, że moja normalna tempka jest poniżej 36,6...
Zrobiłam sobie wykres na kartce :-) Dziś to zaraz się kładę już, poczytam trochę, dokończę w końcu może II część Greya :p Bo nie mam czasu w ogóle :) A jak znajdę troszkę czasu to pokombinuje z tym wykresem na tej stronce ;)

Wiem, żeto bez sensu, ale zmierzyłam sobie temperaturę i mam teraz 37 i 4! A siedzę tak na łóżku od ok 2h, bo malowałam paznokcie i nie chciałam nic robić :p

A temki miezysz dopochwowo czy w ustach? Tempka ladna ci teraz wyszla.... ja mam 39.8 ale mnie to choroba rozklada :-D lyklam paracetamol

reklama
Dzień dobry ;)
Jakie ładne słoneczko świeci :) Aż chce się wstawać :):-)
Samotną noc jakoś przeżyłam :D

Costa - mierzę w pochwie zawsze :)

Dziś 18 dc, o 5:30 się obudziłam i zmierzyłam - 36,6 a o 8:00 - 36,9, więc ja już sama widzę po sobie, że zawsze o 8:00 mam wyższą... Ale patrze tylko na tą mierzoną ok 6:00 i z tej robię wykres :)

Ostatnia edycja:
Do góry