reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

Marce_la - ja nie przyjmuje do wiadomości, że może być inaczej! Trzymam kciuki i czekam na wiadomości jak wrócisz :)

Delleware - jak tam u Ciebie?? Robiłaś może betę?

Agaawa - ale ładnie Ci tempka rośnie :-)

Dziś u mnie 17 dc. A wczoraj zrobiłam test owu i jedna kreska, więc wychodzi na to, że pozytyw miałam tylko we wtorek, czyli 15dc, no i dzień wcześniej wyszły 2 kreski, druga bladsza, więc nie wiem czy nazwać to pozytywem. Boboseksy były 11 dc, 13, 14, 15 i 16 dc :) Pewnie i dziś jeszcze podziałamy wieczorem, a co nam szkodzi ;-) Dziś przyszedł termometr owulacyjny, więc od jutra sobie będe mierzyła znowu tempkę ;-)

reklama
Ailatan, w 27 dc 79,25 :-) Jutro planowałam powtórzyć i sprawdzić czy rośnie, ale jadę wcześnie rano na szkolenie i się chyba nie wyrobię ze wszystkim.
Ogólnie jest ok, tylko brzuch mnie pobolewa jak na @, i cały czas sprawdzam czy nie dostałam :-)

Delleware - to super! :-)

Marce_la - i jak tam?????

Ale piękny dzień :) Dziś u mnie 18 dc. Już nowym termometrem owulacyjnym zmierzyłam dziś tempkę :-p - 36,83 :-D I już będę mierzyła codziennie. Zobaczymy jak to teraz będzie wyglądało.

Kochane dziękuję za &&&&&&&&&&&&! Nie moglam wczoraj napisać bo mi się coś w tel pogmerało.
Więc tak........... :):):):) mam ochotę krzyczeć z radości!!!!!!
Widziałam!!!! Dzidzia rośnie! 2,25 cm! serduszko 169/min! To co wczoraj przeżyłam, to jakaś masakra byla! Jak tylko na usg zobaczyłam tego tyci człowieczka, to taka ulga, miałam ochotę wyć z radości! Przebrnelismy feralny tydzień. Wg OM wczoraj było 8+6, wg USG równe 9. Dalej nie wierzę - wiem, że jeszcze daleka droga przed nami ale jestesmy już dalej niż ostatnio, pojawiła się ogromna nadzieja, że może się uda tym razem. termin 19.12 :) Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to będą najwspanialsze święta na świecie! No i nigdy nie zapomnę tego widoku jak mój maluszek poruszał tymi tyci rączkami i nóżkami! To jest niesamowite! Najchętniej calowalabym cały czas swój brzuch (tylko taka gibka nie jestem ;)), więc na razie brzuch całuje tatuś :)
Oby tylko dalej nasza kruszynka tak rosła...

Marce_la super, że dzidzia zdrowa i rośnie! 2,25cm to już duża!!!:-)

Fuma ja niestety na pare cykli odkładam staranka. Dopiero jesienią zaczniemy znowu. Ale w sumie to się cieszę, bo po kilku miesiącach brania niepokalanka wg zaleceń mojej GIN powinno nam łatwiej pójść. Juz po jednym cyklu widzę, że pomogło bo owulacja była wcześniej i druga faza była lekko dłuższa tylko że plamiłam na 4 dni przed@. Wg temperatury wydaje mi się, że 9 dpo jajeczko mogło się zacząć zagnieżdżać ale zaraz potem zaczełam plamić więc pewnie progesteron był jednak za niski. W 8dpo był 9.5. To niby w normie ale w dolnej granicy.
Najlepsze jest to, że pomimo pokarmu w piersiach prolaktyna wyszła mi tylko 8 czyli normalna. Strasznie z nas kobiet skomplikowane stworzenia. Wszystko w normie a i tak nie zaszłam w ciążę...:-(

Ailatan jak masz nowy termometr to zacznij nim mierzyć od nowego cyklu. Teraz nie ma sensu zmieniać, bo będziesz mieć przekłamany wykres.

Marce_la - no super!! Wielką już dzidzię masz!!! :-) Wiedziałam, że będzie wszystko w porządku :-D

Żabucha - wiem, masz rację. Ale ten cykl i tak jest rozregulowany jeżeli chodzi o mierzenie tempki i wykres na owu friend, bo przez kilka dni nie mierzyłam, a przez kolejne kilka możliwe, że już termometr mi szwankował i te pomiary mogą być złe. A teraz już jest raczej po owulacji, więc będe mierzyła tak dla własnej wiadomości ;-) I chciałabym, żeby tempka tak szybko nie spadła :-):-):-) Ale znając moje szczęście przyjdzie znowu ta głupia @ za jakieś ok 10 dni :wściekła/y::wściekła/y:

Witam.
Dawno mnie niebylo a widze ze sie dzieje.

Deleware gratulacje:-)

Agaawa trzymam kciuki, kiedy testujesz?

Ailiatan za Ciebie tez &&&&&&&&&

Marcela super wiesci:-)

Ja tez widzialam moja dzidzie w piatek. Usg jakies slabe ma lekarz, ale widzialam bijace serce:-)
W piatek dzidzius mial 20,5 mm i odpowiada to 8 tyg i 4 dni ciazy. z ostatniej miesiaczki bylo8 tyg i 3 dni:-) Dalej mam mdlosci troche mniejsze ale sa. No i w tym tyg moze powiem w pracy chociaz boje sie jak zareaguja bo duzo u nas dziewczn w ciazy.

patanka to jest tylko kilka dni różnicy między nami :) Ja dzisiaj mam 9tc + 3 (chociaż w czwartek wg usg wychodziło 9 tyg). My w sobote powiedzieliśmy rodzicom, w pracy na razie się wstrzymam do genetycznego. Jeśli wszystko będzie dobrze to za 3 tyg powiem.

reklama
No własnie... wszystkie mówiły, że będą tu pisać, ale chyba zrezygnowały :(
Jak tam staranka? Najwyższy czas zacząć kolejną dobra falę na tym forum :)

Do góry