reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

Ailatan1987 bo tutaj posty w zaskakującym tempie przyrastają :tak: ale to dobrze :tak:

Fuma_Foch ja już tak mam. Zawsze wszystko widzę w czarnych kolorach i zawsze jest źle (nawet jak jest dobrze). Już się uspokoiłam, badania zrobię i wtedy najwyżej będę działać dalej :tak: Szkoda tylko gdyby co, tak jak piszesz, tego czasu. Jednak gdyby nie Wy to mogłabym kilka lat szukać znając polskich lekarzy :crazy:

02.04.2013 - Smerfna85 - wynik pozytywny :) hcg: 8.04 = 640
04.04.2013 - Agata1983 - hcg = 296
04.04.2013 - Australijka - @ (w kolejnym cyklu na pewno się uda)
05.04.2013 - Kasiol - @ (
w kolejnym cyklu na pewno się uda)
05.04.2013 - Kaśkasiunia (hcg -;
07.04.2013 - Patu$ka
- @ (
10.04.2013 - Aka85
- są dwie kreski :)
10.04.2013 - AniołekBB - są dwie kreski :)
12.04.2013 - Marce_la
13.04.2013 - Katherinne
(09.04 hcg
<0,1 mlU/ml, czekamy na @)
13.04.2013 - Patanka
14.04.2013 - Ananaska
(09.04 jest bladzioch)
14.04.2013 - Zabucha
15.04.2013 - Moniqaa
(10.04. - sikaniec negatywny, czułość 10)
15.04.2013 - Nuuuśka
21.04.2013 - Agaawa
25.04.2013 - Tygryseczek
28.04.2013 - Ailatan1987

reklama
Marce_la z tymi lekarzami to akurat dobry pomysł, bo widzę po laryngologach jak to fajnie działa.
Od grudnia męczę się z bólem ucha i jakoś żaden nic nie potrafi poradzić - szkoda słów.
Gin mam chyba dobrego, przynajmniej nie znalazłam złego słowa na tą panią w necie (a też długo szukałam) tyle, że kobieta przyjmuje prywatnie, a jeśli chodzi o badania to nie ukrywam, że skoro odciągają mi co miesiąc spora sumkę z wypłaty to i NFZ mogłoby się wykazać :tak:
Ale taka nasza szara rzeczywistość...

Marce_la, a Ty twardo czekasz z testowaniem do jutra? Kurczę podziwiam :tak:

No nic zmykam do domu, zanim przebiję się przez całe miasto to jeszcze trochę czasu. Nikogo w dziale już nie ma, więc chyba się nie pogniewają jak ucieknę przed 17 :-p

Monia czekam, bo cóż mi zostało? ;) ale już ten czas szybko zleci, zaraz do domu, tam wiadomo obiad, te sprawy, zaraz nocka i rano lecę na betę - chyba, że dostanę z samego rana @, a jesli nie to będe siedziała jutro jak na szpilkach w oczekiwaniu na wynik - ale raczej się nie nastawiam.

Marcela, z jednej str Cię rozumiem, dlatego ja na przekór, zrobiłam na wieczór, aby rano nie robić:-) Trzymam kciuki, mam przeczucie, że będzie pozytyw.
Moniqaa, TSH to nie tragedia, jedynie może to zrób, bo rozumiem gdybyś rok się starała, to wiadomo, lepiej komplet, a tu jedynie te TSH lub prolaktynę jako dodatek. I starczy. Po co się nakręcać i denerwować. A z takim TSh można zajść. A nuż jesteś w ciąży i problem badań Ci odpadnie. Mnie tez od owulacji cycki bolały i bolą dalej.

Fuma a Ty kiedy testujesz, bo wykresik obiecujący :)

Mam plan w przyszłym tygodniu ale specjalnie na sukces teraz nie liczę.

Ailatan- wszystkiego najlepszego ,spełnienia marzeń i jak najszybciej II

Monia -ja mam podobnie też się lubię martwić na zapas ale raczej optymistką jestem.Nie musisz tracić kolejnego cyklu jak masz dobrego gina.Wydrukuj sobie swój wykres i jeżeli się na tym zna (słyszałam ,ze teraz dużo ginów ma dodatkowe szkolenia z tego) to popatrzy i będzie wiedział o co lotto.Ja dzisiaj u mojej byłam.
Akurat teoria mojej ginki jest taka, że jak jest ładny,duży,widoczny skok to progesteronu jest w sam raz.Jak zobaczyła mój wykres z poprzedniego cyklu to powiedziała :"o jaki ładniusi,książkowy".Ja na to ,że niby ładniusi a ciąży nie ma.Ale ona stwierdziła ,ze wszystko działa jak trzeba. Nawet mi zrobiła usg i okazało się ,ze owulka była i teraz mam czekać na efekty.

Ailatan, a ja się codziennie przez 3 dni się kochałam. Zresztą lekarz mi tak powiedział, że najpierw tydzień wstrzemięźliwości i potem np, 5 dni płodnych - wtedy seks codziennie. może być. Grunt, aby przerwa przed była. U nas była prawie dwutygodniowa.
Agaawa, dokładnie. I Ty się dziwisz, ze nie zaszłaś tak się kochając?! Niestety, musisz liczyć dni płodniaki lub robić testy owu, lub monitoring cyklu:-) Jeszcze tabletki rzucałaś, przecież one maskują śluz płodny i to przez dłuższy czas po odstawieniu. A teraz to najlepiej po śluzie też dodatkowo patrzeć, jak tylko płodny, to męzucha gwałcić. Nieważne czy on chce, ważne, że Ty chcesz swego małego bebika, to choćby siłą.:-) Ja to nawet jak czułam, że mój wyczuł postęp to produkowałam się, robiłam mu seksi masaż pleców, byle tylko doszło do finału, haha:-) Czasami trzeba się poświęcić:-). I nie martw się, że mąż nie myśli o Tobie, też ma pewnie sporo stresów na głowie, trochę już ze sobą jesteście, więc nie oczekuj fajerwerków. Na pewno Ciebie kocha i tyle, i nie bierz do głowy innych myśli.
I tylko się cieszyć, że masz owulacje, swoje naturalne, kto wie, trochę działaliście, więc może być fasolka z tego. No bardzo Ci w każdym razie jej życzę:-)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ailatan - tak kochaliśmy się co dwa dni, moim zdaniem codziennie nie ma sensu po 1. słyszałam że to osłabia nasienie a po 2. plemniki jak mają dobre warunki czyt. dobry śluz potrafią żyć nawet do 7 dni, ja na to patrzę z przymróżeniem oka ale takie 3-4 dni moim zdaniem na pewno przetrwają :-):-):-):-):-):-):-):-):-) Ja się bałam, że będe miała problemy z zajściem ze względu na Towarzyszący mi stres po pierwsze praca a po drugie niemiłe wspomnienia z przeszłości, co przyczyniło się do tego, że musiałam się troszkę podleczyć u psychiatry i psychologa, no ale jak widać jakoś poszło, może Pan Bóg chce mi wynagrodzić moje cierpienia.

Wklejam jeszcze zdjęcie z dzisiejszym i wczorajszym testem dla porównania :)Zobacz załącznik 551351

Pozdrawiam i miłego popołudnia, ja odpoczywam :)

reklama
Aka kochana ciężko było cię znaleźć bo juz nie pamietalam na jakim wątku dokladnie jesteś, ale dotarłam :D! Piękne tesciki gratuluje !!!!!!! Ale jaja hihi a juz się szykowalas na następny cykl a tu proszę :)) super! Rosnijcie zdrowo

No i gratuluje wszystkim innym nowym ciezaroweczka, &,życzę powodzenia dla starających się! :)

Aniolek - super tescik, z nich juz o wiele ciemniejszej kreski nie uzyskasz, też takimi kiedyś robilam i się martwilam że nie ciemnieje a potem kupiłam z tesco zwykly na pamiątkę żeby mieć i dwie gruube krechy od razu, a będziesz powtarzać innym testem

Edit: a w ogóle wpadlam bez przedstawienia się ;)), ja że staraczek listopadowych przylecialam min :)), Aka powiedziala że test pozytywny i musiałam przylecieć hah - pozdrawiam ;)

Ostatnia edycja:
Do góry