reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

kasiu ja bym straszliwie chciała zobaczyc pozytywny test ale niestety chyba nie w tym mies, więc zaczekam do jutra :)
Aka robiłas kilka testów - każdy wyszedł pozytywny (nawet jeśli był bladzioch - to był!). Zrób sobie betę dla własnego spokoju! Wynik będzie niepodważalny i wtedy nie będziesz musiała się zatsanawiać czy blada kreska coś oznacza. Głowa do góry! wszystko będzie dobrze, a Twój M uwierzy. Wydaje mi się, że gin też może zlecić Ci betę, bo tak wcześnie na usg raczej nic nie zobaczy.

reklama
Marcela, ja bym negatywnie nastawiona, i to tak mega i z dołem. I co? Testuj jutro. Tez mam typowe pms.
AniołekBB,
krwawicę miałąm 7 marca. Owulacja cos ok 21-23 w zaokrągleniu.A Ty? oj pomieszało mi się, bo myślałam ze Ty też 7 marca:-) A doczytałam, że masz cykle krótsze niż moje, więc miałaś później.
Avensis, dzięki. W pewnym momencie można zgłupieć. Już z natury jestem, ze się martwię na zapas. Chyba z testami się wstrzymam, bo będę się tylko nakręcać i zrobię dopiero w piątek rano.
AniołekBB, ja tez jestem z mężem ok 1,5 roku, w październiku mamy 2 rocznicę.
Sorrki, że Wam tu tak schizuję i smęcę jak katarynka, ale emocje są, bardzo się denerwuję. No, ale obiecuję poprawę. :-)

Aka i AniołkuBB - Waszym facetom też trzeba pogratulować celności.

Jak długo starałyscie się o maleństwa? Pewnie pisałyście, ale gdzieś mi sie to wszystko mota ;)

marce_la - wierzę, że jednak bedą dwie szczęśliwe krechy, a jeśłi nie to będziemy miały nadzieję razem w następnym cyklu :-)

Aka możesz smęcić ile chcesz :) wysłuchamy! najwyżej przywołamy Cie do porządku ;) To jest taka sytuacja, że wszystko teraz zastanawia, przynosi obawy, itp. Ale nie denerwuj się zbytnio, bo już Ci nie wolno ;)

Aka ja @ miałam 11 wiec jak masz cykle dłuższe od moich to prawdobodobnie nasze dzieciaczki spłodziłyśmy w tych samych dniach :) To fajnie że rocznice macie w październiku, i nasze dzidzie będą z Grudnia :)

marcela - te wstrętne kusicielki sprawiły, że od wczoraj mam uśmiech na twarzy:) tak wiec ja bym zatestowała co Ci szkodzi:) Póki nie ma @ jest nadzieje pamiętaj... ja w dalszym ciągu boję się że @ jednak jutro przyjdzie ale trzeba byc dobrej myśli

Ja też się boję, ze ta wstrętna @ może przyjść ci sprawdzam co jakiś z lękiem czas majtki czy tam nic nie ma. Jak człowiek się stara to się martwi, ze nie idzie, jak już dwie kreski kolejne troski:-):tak:

Kaśkasiunia - też dzisiaj pogratulowałam mężowi i powiedziałam ze może byś z siebie dumny ze się tak ładnie wszczelił:)
A to nasz pierwszy cykl starań wiec tym bardziej jestem w szoku :)

Nie powiem wystraszyłam się trochę tą temp., że taka niska. Poszperałam po necie i widzę, że niektóre Kobiety tak mają co nie znaczy, że mają za mało progesteronu. Oczywiście badania zrobię w przyszłym cyklu bo teraz trochę późno. Jednak dla tych co się zastanawiają to napiszę, że wyczytałam iż temp. ciała może być taka niska, a wszystko to zależy od podstawowej temp. ciała. Ja mam niską ciepłotę, bo normalnie mam < 36.2 więc w drugiej fazie cyklu też mogę nie mieć nagle 37 :tak: Mam nadzieję, że to prawda, bo jeśli nie to wychodzi na to, że kolejny cykl też będzie stracony :-:)-(

Tak szybko przybywają tu posty, iż ciężko znaleźć ostatnią aktualną listę :-p

02.04.2013 - Smerfna85 - wynik pozytywny :) hcg: 8.04 = 640
04.04.2013 - Agata1983 - hcg = 296
04.04.2013 - Australijka - @ (w kolejnym cyklu na pewno się uda)
05.04.2013 - Kasiol - @ (
w kolejnym cyklu na pewno się uda)
05.04.2013 - Kaśkasiunia (hcg -;
07.04.2013 - Patu$ka
- @ (
10.04.2013 - Aka85
- są dwie kreski :)
10.04.2013 - AniołekBB - są dwie kreski :)
12.04.2013 - Marce_la
13.04.2013 - Katherinne
(09.04 hcg
<0,1 mlU/ml, czekamy na @)
13.04.2013 - Patanka
14.04.2013 - Ananaska
(09.04 jest bladzioch)
14.04.2013 - Zabucha
15.04.2013 - Moniqaa
(10.04. - sikaniec negatywny, czułość 10)
15.04.2013 - Nuuuśka
21.04.2013 - Agaawa
25.04.2013 - Tygryseczek
28.04.2013 - Ailatan1987

Ja też się boję, ze ta wstrętna @ może przyjść ci sprawdzam co jakiś z lękiem czas majtki czy tam nic nie ma. Jak człowiek się stara to się martwi, ze nie idzie, jak już dwie kreski kolejne troski:-):tak:

Aka moja dzisiejsza druga krecha ciemniejsza wiec to znak że beta rośnie wiec jestem dobrej myśli że dzidzia sie dobrze umiejscowiła :)

reklama
Ale musimy myśleć pozytywnie:-) Będzie dobrze. Fajny masz licznik ciążowy, zapomniałam jak to się nazywa, też muszę u sobie stawić z czasem:-)
A u mnie różnych firm, różne natężenia te kreski. Od wczoraj mam wrażenie, ze nie przybyło koloru. dam sobie trochę spokój z tym i poczekam do piątku rano, o ile jak wytrzymam:)

Do góry